Да преправим старите мебели с любов - тема 31

• 170 660
  • 757
  •   1
Отговори
# 90
Kruhan, много, много благодаря! Ще се огледам какво да взема, че ми иска наистина да оправя витрината. Поне се ориентирах, че ъглошлайфът на баща ми няма да свърши работа  Laughing

Laughing  Ами май няма да ти свърши работа ... но ако си решила да омасляваш, наистина трябва да свалиш всичкия лак. На ръка много ще се ти е зор, дори с терминатор или Ремувал. Защо не пробваш първо ( някъде , където няма да се вижда) да зашкуриш леко повърхността ( не до изцяло премахване на лака, а просто да матираш повърхността) и отгоре да намажеш с друг цвят лак, но избери ефекта подходящо на другия шкаф- сатен , мат или гланц и нанасяш с флог валяче. Преценяваш какъв нюанс лак трябва да купиш, за да изравниш цвета на витрината с този на шкафа и действаш. И гледай пак да е на водна основа, не е задължително да купиш същата марка. Ако не стане, тогава раздигай да шкуриш до основи. То всъщност каква стана витрината- по-жълтеникава, по-червеникава, по-кафеникава,  по-сивкава, по-лъскава, по-тъмна, по-светла от шкафа или какво точно не пасва?

# 91
Kruhan, ще снимам и ще покажа, но в понеделник. Витрината стана жълто оранжево, аз му казвам бабешко... Simple Smile и не пасва цветово със стаята и другите мебели. Е, няма да крия, че колкото повече стои, толкова повече свиквам с него, но определено искам да го променя. Но мога да действам само в определени часове, че съм с малко дете вкъщи.

# 92
Здравейте, имам една прекрасна външна врата, която има нужда от съживяване. Сравнително нова е, но лятото я пече слънце, зимата за вяли дъжда. И е поизсъхнала. Надолу дървото е сухо и нацепено.Нагоре има по-добър вид. Казаха, че преди е мазана с безир, но никакво покритие не е останало. А е на 7-8 години. Дайте идея с какво да я мажа, да я шкуря ли?
Мисля си да я поизшкуря леко, да я мина с байц за цвят и после с някакъв лак? Яхтен? Нещо, което да издържа на студ и пек? И да не е много скъпо по възможност Grinning

Предварително благодаря!  Hug

# 93
Привет Hug
Има едни четки, с които се прави това преди да се положат боите, когато дървения материал е гладък . Тези, които аз съм виждала, се монтират на винтоверт или бормашина и когато я завъртиш по посока на фладера тя изкарва мекото. Има и плоски четки за на ръка.  Различни видове са- телени и пластмасови. Според мен пластмасовите ще са по- добре за чам.
Може ли да покажеш как изглеждат тези четки newsm78

# 94
Това представляват :
http://www.onlinemashini.bg/telena-4etka-za-borma6ina-diskova-os … -mm-f-6-mm-/12845

Ето и една статия с подробни обяснения ( на руски) : http://www.delaysam.ru/dachastroy/dachastroy38.html

# 95
Привет wavey
Това представляват :
http://www.onlinemashini.bg/telena-4etka-za-borma6ina-diskova-os … -mm-f-6-mm-/12845

Ето и една статия с подробни обяснения ( на руски) : http://www.delaysam.ru/dachastroy/dachastroy38.html

Много мерси Hug
Гледам има и едни други по - евтини , те дали ще станат newsm78

# 96
Да става, но трябва да държиш винтоверта настрани, за да може като завърти четката, връхчетата й да обират по посока на жилките на дървото...ох не знам дали ме разбра. Иначе, ако тази четка върти отгоре, перпендикулярно на повърхността, ще нараниш и жилките и ще личат после кръгове от четката. Но май ще става много бавно така.  Можеш и на ръка с някаква от тези:  http://www.tashev-galving.com/300647-20-1/6/%D0%A7%D0%B5%D1%82%D … D1%81%D1%82%D0%B8
Като търкаш по посока на жилките. С по-широка ще стане по-бързо.

# 97
Здравейте, имам една прекрасна външна врата, която има нужда от съживяване. Сравнително нова е, но лятото я пече слънце, зимата за вяли дъжда. И е поизсъхнала. Надолу дървото е сухо и нацепено.Нагоре има по-добър вид. Казаха, че преди е мазана с безир, но никакво покритие не е останало. А е на 7-8 години. Дайте идея с какво да я мажа, да я шкуря ли?
Мисля си да я поизшкуря леко, да я мина с байц за цвят и после с някакъв лак? Яхтен? Нещо, което да издържа на студ и пек? И да не е много скъпо по възможност Grinning

Защо не опиташ с импрегнант за дърво. Не съм го пробвала, но си купих такъв на левис( купих го за нещо, което всъщност ми се размина да правя в последствие), който се води за градински мебели. Отгоре не се полага нищо друго. Байцваш преди него. Но на кутията пише, че се освежават намазаните мебели веднъж годишно за поддръжка. Какво ще ти пречи...няма да шкуркаш, а само си почистващ от мръсотията и прахоляка и си я намазваш. На кутията пише, че съхне за 30 минути. Има най-различни марки де, не е само левис. И осмо има ...аз се двоумях между двете. Моят дърводелец ще ползва губра при изработката на мебелите ми за баня. Сигурно има и други хубави марки.
Иначе за яхтения лак си права. Може и с него. Но ми се струва, че дървото на вратата ти има нужда да го подхраниш малко щом като е взело така да се цепи и изсъхва. Но каквото и да сложиш, няма да е вечно, особено подложено на такива атмосферни влияния.  Ще иска периодично освежаване и поддръжка. Тя вратата като е издържала 7-8 години с този безир, си е супер направо.

# 98
Kruhan, много, много благодаря! Ще се огледам какво да взема, че ми иска наистина да оправя витрината. Поне се ориентирах, че ъглошлайфът на баща ми няма да свърши работа  Laughing

Laughing  Ами май няма да ти свърши работа ... но ако си решила да омасляваш, наистина трябва да свалиш всичкия лак. На ръка много ще се ти е зор, дори с терминатор или Ремувал. Защо не пробваш първо ( някъде , където няма да се вижда) да зашкуриш леко повърхността ( не до изцяло премахване на лака, а просто да матираш повърхността) и отгоре да намажеш с друг цвят лак, но избери ефекта подходящо на другия шкаф- сатен , мат или гланц и нанасяш с флог валяче. Преценяваш какъв нюанс лак трябва да купиш, за да изравниш цвета на витрината с този на шкафа и действаш. И гледай пак да е на водна основа, не е задължително да купиш същата марка. Ако не стане, тогава раздигай да шкуриш до основи. То всъщност каква стана витрината- по-жълтеникава, по-червеникава, по-кафеникава,  по-сивкава, по-лъскава, по-тъмна, по-светла от шкафа или какво точно не пасва?
Kruhan, имаш предвид да пробвам да нанеса друг цвят, без да махаме изцяло сегашния слой? Така би било по-лесно, дали ще покрие?
Показвам и две снимки, на втората се вижда и шкафа, на който трябва да заприлича витрината. (не знам защо така ги завъртя сайтът). На живо светът не е толкова кафеникав, а по-скоро оранжевеещ.
http://prikachi.com/images.php?images/166/8857166t.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/175/8857175N.jpg

# 99
Скрит текст:
Привет wavey
Това представляват :

Много мерси Hug
Гледам има и едни други по - евтини , те дали ще станат newsm78

Всички такива метални четки за бормашина или ъглошлайф могат да се използват за състаряване и структуриране на дървесината.

# 100
Little afternoon , това ми беше идеята- да зашкуриш, не много прецизно (но равномерно, за да не стане на петна и колкото повече лак свалиш, толкова по-добре де Simple Smile , но не е нужно до голо да шкуриш), стария лак първо с шкурка 80, после да позагладиш с 180 , много прецизно почистващ прахоляка и нанасяш нов цвят лак на водна основа. Избери ефект сатен. Цвета, който ти предлагам да купиш е цвят бреза . Мисля, че ще поизравни и така ще подхожда повече на шкафа. Можеш да нанесеш повече от един слой...поне два, три, с флог валяче, за да подсилиш цвета, тъй като този цвят е доста нежен и от една ръка не вярвам да проличи.  Едва ли ще станат еднакви витрината и шкафа, но е по-важно да стоят хармонично един до друг. Но както ти казах и преди, пробвай първо на място, което няма да се вижда, за да прецениш дали ще ти допадне. Разгледай и други цветове лак, може да избереш и нещо съвсем различно и контрастно от шкафа ( с изключение на бабешкото жълто оранжево Simple Smile ) , съчетано с нещо друго от интериора ти.
Шкафът ти мисля че е буков. Има лак цвят бук, но не знам защо, на мен ми изглежда жълт, а букът реално е розовеещ. Та затова препоръчвам бреза.

# 101
Здравейте,

откъде мога да купя байц на нитро основа?

И още един въпрос.
Преди време някой беше пускал линк за състаряване на рамки за картини с лепило. Май беше ц200 и отгоре се нанасяше латекс.
Това дали е удачна техника за стара приста, която от тъмна искам да преобоядисам в бяло и боята да стане на мазки като прованския стил в линка на Богора по-напред?

Последна редакция: чт, 04 авг 2016, 10:02 от Пролетен дъждец

# 102
  • Варна
Момичета, може ли да боядисам врата с акрилатна боя една врата, без да махам автоемайл лака, с който е сега? Само да почистя и поизшкуря?

# 103

Защо не опиташ с импрегнант за дърво. Не съм го пробвала, но си купих такъв на левис( купих го за нещо, което всъщност ми се размина да правя в последствие), който се води за градински мебели. Отгоре не се полага нищо друго. Байцваш преди него. Но на кутията пише, че се освежават намазаните мебели веднъж годишно за поддръжка. Какво ще ти пречи...няма да шкуркаш, а само си почистващ от мръсотията и прахоляка и си я намазваш. На кутията пише, че съхне за 30 минути. Има най-различни марки де, не е само левис. И осмо има ...аз се двоумях между двете. Моят дърводелец ще ползва губра при изработката на мебелите ми за баня. Сигурно има и други хубави марки.
Иначе за яхтения лак си права. Може и с него. Но ми се струва, че дървото на вратата ти има нужда да го подхраниш малко щом като е взело така да се цепи и изсъхва. Но каквото и да сложиш, няма да е вечно, особено подложено на такива атмосферни влияния.  Ще иска периодично освежаване и поддръжка. Тя вратата като е издържала 7-8 години с този безир, си е супер направо.

А след импрегнанта за дърво? Само по него ли?
До тук съм решила така: почистване - леко изшкурване - кит за дърво в пукнатините - бял байц и след него вече не знам.

# 104
Имаме една дървена рамка ограждаща портал между две помещения и откъм стената въпросната рамка е боядисана с латекса, който е по стените, ще ми се да го махна, но ми се струва много трудоемко със шкурене, дали има някакъв препарат за по-лесното му отстраняване

Общи условия

Активация на акаунт