Да преправим старите мебели с любов - тема 31

• 171 454
  • 757
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Искам да си купя гардероб и спалня от чам. Попитах в магазина дали могат да ми ги продадат необработени - може. Simple Smile
Крайният резултат, който целя, е омаслени в бяло мебели. Ориентирала съм се към масло на Osmo. Трябва ли да третирам предварително повърхността с нещо? И... дали изобщо ще се справя? Абсолютно начинаеща съм и си мисля, че ще ми отнеме много време.
Колко масло да предвидя?
Ох, купища въпроси имам и далеч не съм убедена, че ще успея! А изобщо не ми се инвестира в мебели от ПДЧ или МДФ.  Blush

# 136
adoration_ писах писах и малката мина през мишката и всичко затри  Mr. Green. Ако искаш да ти пусна тел. номер на лични и да се чуем, да ти споделя моя опит с една чамова маса  Peace Снимки имам сега само на частта с която се удължава на 3 ръце бяло, без финиш, но мога да направя и на масата да видиш с финиш.

# 137
  • Пловдив
mama irina, ще се радвам, ако ми изпратиш лично съобщение с координати, както и интервал, в който е удобно да звънна.
Благодаря предварително!  Hug

# 138
Здравейте! От известно време следя темата, но от толкова много четене се обърках вече. Та направо към въпроса.... Решила съм да освежа ПДЧ ламперията в коридора вкъщи. От тези старите ламперии в тъмен цвят, плоскости с височина 190 см и широки около 40 см. Освежаването се налага поради липса на достатъчно средства, за да я махна и да шпакловам стените. Искам да я боядисам в бяло. Разбрах, че това трябва да стане с боя на водна основа. Само ни ми е ясно какъв грунд да ползвам - Бороконтакт или друг? Моля, ако някой е правил подобно освежаване на стара ламперия, да сподели опита си. Благодаря!

# 139
Здравейте, момичета! Чета, чета, чета... от 15 тема съм започнала и като настолно четиво ми станахте.  Чудесни идеи почерпих от Вас  bouquet
От една година и аз преправям мебели - къде успешно, къде съсипвам по нещичко, но пък съм упорита - всеки уикенд се активирам и го правя с любов. На вилата, която наследихме - материал за творене бол.
Досега с ММ две стаи обзаведохме с преправени мебели, а понастоящем се вихря в кухнята. Ще преправям СКШ, за което изплагиатствах идеи от Вас. Като стане, ще кача снимки - нали Вие сте ми вдъхновението.
И така, да не досаждам повече, но ако някой има интерес мога да изпратя снимчици на реновираните неща - правихме полилей от чайник,  стар куфар се превърна в стенен шкаф, ракла - в холна маса, един 80-килограмов динозавър ТЕМП - преобразихме в ТВ-шкаф; друг стар куфар - стана нощно шкафче в детската- тийн стая, дървен скрин реставрирах, китара и други подобни.

И за да не ми е спам поста, MayaKoleva, доколкото разбрах от съветите на майсторките - бороконтакт е за случаите когато не се шкури до основата, служи за спойка. А ако ламперията е от дърво тук много се котира Осмо (което и аз мисля да опитам). Но нека опитните да те консултират повече.

# 140
Е, какво дърво- ПДЧ е написала. Осмо върху ПДЧ  Stop

# 141
Така е, проспала съм лекинко  Simple Smile

# 142

nikich, аз пък не проспах интересните неща, за които пишеш, покажи, моля, нещичко от тях ( да не пиша всичко, че много ми се иска Embarassed).  Praynig bouquet

# 143
  • Beyond the stars

nikich, аз пък не проспах интересните неща, за които пишеш, покажи, моля, нещичко от тях ( да не пиша всичко, че много ми се иска Embarassed).  Praynig bouquet

И аз се нареждам за снимки, че много интересно звучат всички проекти  Heart Eyes

# 144
Nikich, може ли да дадеш линк към снимки?
Благодаря!

# 145
  • Пловдив
Дами, някоя от вас да е ползвала масло Bona за паркета си? Мнения?

# 146
# 147
nikich, страхотни са ти станали нещата ! Браво!

# 148

nikich, какъв срам, всичко е много красиво, разглеждах, точно както разглеждам с удоволствие всякакви сайтове за преправяне на стари мебели и разни предмети. Масичката, шкаф-скрин видях, куфара, китарата, чайниците......чудесно си се справила. И стенния часовник ми хареса. Само  преобразено канапе не видях, ама може и от заплесия по останалото да е, пак ще ги погледам след малко.Поздравления, направо си майстор! bouquet

# 149
Лелеее, момичета, пламнаха ми ушите. Благодаря, благодаря от сърце за милите думи  bouquet
Нация техническа съм и какво качвах, какво не, та май някои снимки липсват.
Ето друг линк:
http://nikich10.snimka.bg/hobby/mebeli.923034.37311543

Общи условия

Активация на акаунт