Да преправим старите мебели с любов - тема 31

• 171 420
  • 757
  •   1
Отговори
# 540
Охара, ако просто търсиш начин как да го направиш (хубаво), а не задължително да го изработиш сама, го дай някъде да ти го гравират.

# 541
Здравейте! Каква горе-долу е разумната цена за употребяван шкаф от масивна дървесина с остъклени вратички, който е боядисан и има драскотини върху боята и приблизително колко ще ми излезе да го дам да го изшкурят от боята и после може би да го лакират, ако искам да не е боядисан, а да се виждат шарките на дървото?

# 542
Здравейте! Каква горе-долу е разумната цена за употребяван шкаф от масивна дървесина с остъклени вратички, който е боядисан и има драскотини върху боята
20лв без транспортните разходи   Grinning
и приблизително колко ще ми излезе да го дам да го изшкурят от боята и после може би да го лакират, ако искам да не е боядисан, а да се виждат шарките на дървото?
100-150лв. и то без материалите

# 543
Фри, къде може да се намерят такива майстори?

# 544
https://www.olx.bg/ad/starinen-byufet-ot-darvo-ID6fPMg.html#440964f93a

Фри, ето този шкаф за колко би било разумно да се пазаря, ако въобще може да стане от него това, което си мисля - да му се свали боята и да бъде с дървен ефект.

Ако може да стане, къде в София извършват такива манипулации?

# 545
кукумицинка - цената ми се струва доста висока. Ако съм видяла добре на една от вратичките се виждат дефекти - като светли точки. Може да идеш и да го видиш на място - ако действително дървесината е качествена и не е наранена и проядена от дървояди, може и да си заслужава подобна цена.
Аз предположих, че говориш за стандартните масивни бюфети от преди 50 години. Този е по-сложен - има повече детайли, вратички, струговани неща, сигурно повече пари ще ти искат за ремонт.

mumbas познавам един такъв майстор.

# 546
Фри, цената за поправка леко ме шокира за момента май - ако е повече от 150 лева, дори и да е само с козметични дефекти шкафът, цялото удоволствие може да излезе и 400 лева, като се включат транспортът и материалите. Съмнявам се, че от 100 лв. ще го намалят на 20.  Макар че имам идея как би изглеждал, ако го оправят, сигурно ще се откажа.

# 547
кукумицинка - точно така е - услугите на майсторите и транспортът са много скъпи и затова съществува тази тема и въобще идеята Направи си сам.
Купуваш шкафа - ако на място прецениш че е качествен и стабилен. Слагаш го в едно празно помещение - най-добре затворена широка тераса, взимаш виброшлайфа и шкурка и го почваш - бавно и полека, след работа например или когато си свободна. Където не може с машината шкуриш на ръка докато свалиш боята. После с кит за дърво запълваш дефектите и пак шкуриш. Накрая лакираш, боядисваш или омасляваш. Преди да почнеш прочиташ внимателно правилата кое как се прави да не сбъркаш нещо и това е  Peace
Бавно е и не е лесно. И е досадно Grinning Една маса я правих един месец , сто пъти я боядисах хахах и накрая ми се гадеше от нея....

# 548
Скрит текст:
кукумицинка - точно така е - услугите на майсторите и транспортът са много скъпи и затова съществува тази тема и въобще идеята Направи си сам.
Купуваш шкафа - ако на място прецениш че е качествен и стабилен. Слагаш го в едно празно помещение - най-добре затворена широка тераса, взимаш виброшлайфа и шкурка и го почваш - бавно и полека, след работа например или когато си свободна. Където не може с машината шкуриш на ръка докато свалиш боята. После с кит за дърво запълваш дефектите и пак шкуриш. Накрая лакираш, боядисваш или омасляваш. Преди да почнеш прочиташ внимателно правилата кое как се прави да не сбъркаш нещо и това е  Peace
Бавно е и не е лесно. И е досадно Grinning Една маса я правих един месец , сто пъти я боядисах хахах и накрая ми се гадеше от нея....

А, на мен пък ми е направо приятно да си се шушкам покрай нещо такова, хем релаксирам, хем се кефя, като се променя. Нека пробва кукумицинка, току-виж ѝ харесало! Simple Smile Peace

# 549
И на мен ми е приятно особено накрая когато вече е готово да кажа - това аз го направих  Laughing обаче докато стане понякога откачам. И все пак съм вманиачена хахах като видя нещо старо веднага почва да ми щрака в главата - това как би могло да стане... или това ако беше мое как щях да го направя  Laughing луд умора няма както се казва.
Кукумицинка 100 лв къде не отишли, пробвай, успех  Hug

# 550
Аз нямам никакви инструменти като виброшлайф и умения за иьползването им. Честно казано, възхищавам се на постигнатите резултати, когато съм надничала в темата, обаче не съм от търпеливите и сръчни хора и не знам дали бих докарала подобна пипкава работа докрай. Вече ми изглежда съвсем логична цената при толкова отделен труд и време, затова сигурно бих платила на някой, който умее, да го направи, когато реша със сигурност, а сама, като за пръв път бих пробвала само с нещо много просто като форма и малко по размер.

# 551
  • В градината...
Аз си мисля, че и 400лв. да е, си заслужава. На фона на новите неща, които се продават.
Реставрацията изисква много труд и търпение. Аз, като знам колко време отиде да възстановяваме врати и мебели, си мисля, че не бихме намерили някой, който да го направи, еле пък за млако пари.

# 552
Здравейте, момичета и Честита Коледа!

кукумицинка, бюфета си заслужава цената! Но от опита си знам, че никога не е сигурно, че е само видимата боя. Може да са няколко слоя, а старите бои са много упорити при сваляне- пистолет, шлайф, пак шлайф и пак шлайф. На всичкото отгоре няма никаква гаранция, че от цепнатините ще излезе боята, а цепнатини и наранявания задължително има. Таблите на вратичките и страниците са шперплат, който пък може да е различен цвят дървесина от основната. В почти всички случаи тези мебели, сътворени от различни материали се байцват, за да се уеднаквят или се лакират /омасляват/ в цвят. Не изглеждат добре само почистени и лакирани.  Относно цената за привеждането му в хубав вид, тя не може да е твърда. Крайната цена ще може да се определи след свалянето на боята, като се види основата и крайното решение как ще се довърши бюфета, с какви материали и т.н.

Ето ти други, които нямат скрити изненади под боя:

https://www.olx.bg/ad/byufet-v-otlichno-sastoyanie-ID6t7uO.html#343d1ccc4c
https://www.olx.bg/ad/antichen-byufet-ID6jY3O.html#343d1ccc4c -наистина стар, но почистен
https://www.olx.bg/ad/byufet-ID5mWMK.html#7fdc6a74a5- великолепен, със сигруност може да му се свали цената

Последна редакция: вт, 27 дек 2016, 00:00 от СедеФка

# 553
  • София
Едно вмъкване-тоя бюфет за 100 кинта -тъмния -за съжаление не може да се прецени от снимката-но има 2 варианта-или е нов боклук, имитация на стар и е боя или си е оригинален бюфет-стар-дървото си е тъмно и е ссамо лакирано., Имахме подобен преди много години-стъклата са кристални и е едно бижу. Пак казвам-+това може да се види само на място-не и с подобни снимки.

# 554
Аз ходих да го видя бюфета, за съжаление нищичко не разбирам и не можах много да преценя - изглежда боя - черна, има едни точици на едната долна врата, където се вижда по-светло дърво. Притесняват ме тези точици, защото не разбирам Видя ми се стар, пък и възрастната жена, която го продава, каза, че е от майка ѝ. Стъклата всъщност най-много ми харесаха, може и да са кристал, не знам. Яд ме е, че нямаше някой с мен, който разбира от тези неща. Единственото, което успях със сигурност да преценя, е че е по-голям, отколкото си мислех и нямам достатъчно място, където да го сложа, затова и се отказах да ходя да го гледам пак с някой който разбира. Наистина е най-добре за други да се огледам, но пък този третият шкаф ми се вижда страшно висока цена за 300 лева, че даже и за 200, но нали не разбирам.

Весели празници на всички!

Общи условия

Активация на акаунт