Да преправим старите мебели с любов - тема 31

• 171 414
  • 757
  •   1
Отговори
# 570
  • Beyond the stars
Боядисал съм ги с Chalk paint така наречената тебеширена боя.
Няма шкурене и грунд преди това ,директно боядисваш Simple Smile

Зеленото на бюрото се получи по интересно / с тъмни оттенъци/, защото накрая сложих и черна вакса.

Прекрасно зелено  Heart Eyes Heart Eyes

А плотът, отгоре на шкафчето, как е обработван ?

Като цяло шкафчетата са прекрасни сами по себе си  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 10 яну 2017, 13:24 от AnMary

# 571
stanoevus, много ми харесват  Heart Eyes Chalk paint ти ли си прави или купува от някъде?

# 572
  • София
Вълшебство Плотът на зеленото шкафче е стъкло, а на другото шкафче е боя и вакса.

Алечка в началото си правех Chalk paint с вода и гипс и си купувах само вакса,но след като пробвах

фабрична Chalk paint вече си купувам и боя. Simple Smile

# 573
stanoevus, прекрасни са всичките! Харесвам такива мебели, имам три-четири подобни  вкъщи да ми радват окото. Не можах, обаче, да се реша да ги боядисам, само изшкурих и минах с лак, уж засега, по-нататък ще видя.  Peace

# 574
  • София
labrex Въпрос на това кой как му харесва.Като ти омръзне ще се боядисат.На мен боядисани са ми по интересни..
От 6-7месеца се запалих с боядисването и реновирането на стари мебели и др. и незнам кога жената ще ме изгони от вкъщи,може би като и кажа че съм решил да боядисвам и шкафовете в кухнята. Wink

# 575
labrex Въпрос на това кой как му харесва.Като ти омръзне ще се боядисат.На мен боядисани са ми по интересни..
От 6-7месеца се запалих с боядисването и реновирането на стари мебели и др. и незнам кога жената ще ме изгони от вкъщи,може би като и кажа че съм решил да боядисвам и шкафовете в кухнята. Wink

Не се знае, може и да ти се зарадва жената за шкафовете! Simple Smile Иначе си прав, страхотно увлича тая дейност, аз моите ги поръчах от сайт, който внася мебели втора употреба от Белгия и други страни, не помня всичките, ММ ме гледаше не много на добре в началото, особено като поръчах един релакс-фотьойл, но дървен и с тапицерия, а сега не мога да се вредя да седна на него, все там се е опънал. Боядисаните ги харесвам, и то много, но като видя шарките на дървото, като шкуря, и нещо ме спира да ги скрия. Но, както пишеш, има време, няма да седят все в сегашния си вид. Не знам колко теми напред си чел, но по едно време имахме група на клошарките Mr. Green, прибирахме изхвърлени стари мебели, най-вече столове и фотьойли, и други, разбира се, страхотно удоволствие е да превърнеш един почти потрошен стол в нов и красив. Сега се чудя вкъщи къде да слагам столовете, ММ ми казва, че съм направила къщата на мебелен магазин, нагъчкано и шарено, ама прав е човекът. Аз пък му казвам, като ми купи къща, всичко ще бъде подредено както трябва. С една дума, мебелите осигурих, сега къщата чакам! Joy

# 576
  • В градината...
дам, с боя шкафовете ще са интересни

Скрит текст:

но като слушам дизайнерите, бързо ще омръзне и по-добре цветът да отиде на стените и аксесоарите, които могат да се сменят дори тематично

Скрит текст:

# 577
  • София

Не се знае, може и да ти се зарадва жената за шкафовете! Simple Smile Иначе си прав, страхотно увлича тая дейност, аз моите ги поръчах от сайт, който внася мебели втора употреба от Белгия и други страни, не помня всичките, ММ ме гледаше не много на добре в началото, особено като поръчах един релакс-фотьойл, но дървен и с тапицерия, а сега не мога да се вредя да седна на него, все там се е опънал. Боядисаните ги харесвам, и то много, но като видя шарките на дървото, като шкуря, и нещо ме спира да ги скрия. Но, както пишеш, има време, няма да седят все в сегашния си вид. Не знам колко теми напред си чел, но по едно време имахме група на клошарките Mr. Green, прибирахме изхвърлени стари мебели, най-вече столове и фотьойли, и други, разбира се, страхотно удоволствие е да превърнеш един почти потрошен стол в нов и красив. Сега се чудя вкъщи къде да слагам столовете, ММ ми казва, че съм направила къщата на мебелен магазин, нагъчкано и шарено, ама прав е човекът. Аз пък му казвам, като ми купи къща, всичко ще бъде подредено както трябва. С една дума, мебелите осигурих, сега къщата чакам! Joy

Чел съм и тези теми Simple Smile. Щом имаш мебелите значи си на прав път.Все трябва да се започне от някъде.
МЖ ми каза че след 40 всеки мъж го избива нанякъде и мен ме е избило в тази посока. Всъщност след като състарих и боядисах някои от мебелите вкъщи ми достави такова удоволствие,че в момента ми е невероятен кеф като се занимавам с това затова започнах да купувам разни стари мебели и ги боядисвам и продавам...по скоро като хоби едва ли ще спечеля кой знае какво.Проблема е че боядисвам вкъщи и ще ме бият скоро.А кухненските шкафове жената си ги харесва,но мен ме сърбят ръцете..Simple Smile

# 578
stanoevus, благодаря! Ще споделиш ли "рецептата" за тебеширена боя детайлно. Аз си купих гипс и латекс върху ужасно зеления таван на къщата, която купихме, но така и не стигнах до там, а сега е студено. Взех бял латекс. Как се прави цветна боя, с цветен ли  Embarassed Ако може като за блондинка да обясниш...

Иначе мен ме чакат много мебели и 5-6 врати за преправяне в къщата и се надявам да ми се получат експериментите. Нямам търпение да се затопли и да действам.

# 579
  • София
Тебеширена боя за стена е излишно да си правиш освен ако не целиш някакъв ефект.
Стена е най лесно да се боядиса с нормален латекс.
Латекса може да си оцветиш с оцветители за латекс,но е ужасно трудно да направиш точния цвят,който си  наумила.
Сега оцветяват латекс машинно навсякъде и цвета става точно този който си избрала.
А може да използваш и готовите оцветени латекси.
Рецептата която аз ползвам за тебеширената боя е 120мл латекс + 1 супена лъжица гипс.
С времето вече я правя на око,но тази боя не може да се сравни с фабричната тебеширена боя.
И най важното е ваксата,без нея тебеширената боя стои като тебешир и се рони.
Ваксата се слага накрая,запечатва боята и дава стахотен финиш на повърхността.
Хубавото на тази боя е че не се занимаваш с шлайфане,шкурене и грундиране директно боядисваш.
Леле стана много дълго Simple Smile

# 580
Благодаря ти отново!

Аз искам на таван да пробвам, който е от дървени дъски, но боядисани с отвратителна зелена, блажна боя, която няма никакъв шанс да почистя. Единствения му шанс на този таван е да бъде покрит с картон, а аз не искам, защото би ми харесвал, ако не е зелен. Та съм решила да мажа и каквото стане, така или иначе или ще стане или ще го покрием  Mr. Green

# 581
  • София
Това е друга работа,мислех че е гипсова шпакловка с латекс.
С тебеширената боя ще го покриеш без проблем,няма нужда да сваляш блажната боя.

В къщи боядисах един кожен стол защото не ми се занимаваше с тапицери,беше с червена кожа направих го бял.Вече една година не е мръднал Simple Smile

# 582
stanoevus, записах си и аз за тебеширената боя! Благодаря! bouquet

А как хвана боята върху кожа?
Имаше ли нещо преди боята? Грунд?

# 583
  • София
Боята се казва Chalk paint,с тебеширена боя правих една черна дъска за тебешири на малкия.
Може да разгледаш страницата на Annie Sloan,от нейните вакси и боя ползвам.
Освен тази която си правя сам с латекс и гипс.

Няма грунд,директно боядисах кожата изчаках да изсъхне и минах с парцалче с вакса.
Сега на пипане кожата не се различава от преди когато беше червена...
Мислех да боядисам и дамаската,но беше скъсана и трябваше да я сменя,но там не се затрудних
беше лесно.

Ето снимки на стола преди и след Simple Smile

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 11 яну 2017, 11:37 от stanoevus

# 584
  • Варна
няма снимки Sad

Полезни неща научих от теб. bouquet

Общи условия

Активация на акаунт