27-годишна българска учителка моли за помощ - дрехи и играчки децата в Африка

• 4 912
  • 16
  •   1
Отговори
Прочетох статията ТУК и реших да я предствя на вниманието на българските майки и жени. Опитът е показал, че ние МОЖЕМ да помогнем и вярвам, че освен дрехи, играчки и материални придобивки ще изпратим на тези сирачета и много любов  Heart Eyes

Копиран текст от статията:

Преди седмица млада учителка замина за Уганда, където в следващите два месеца ще работи като доброволец с деца сираци. Тя прави това, защото вярва, че образованието е шанс за спасение от бедността. Михаела Стойкова има опит с организирането на доброволци и събирането на дарения за деца от домове в България, но сега моли за помощ за децата в Африка.

„Тук е прекрасно и децата, с които работя, са просто невероятни, но за съжаление живеят в крайна бедност и лишение. Нуждаят се от основни неща като дрехи, играчки и детски книжки на английски език. Сетих се, че много от вас ни пишат с молба да приемаме техните използвани дарения от този тип и макар че в България нашите проекти избягват тази практика, то за Уганда положението е на живот и смърт. Затова най-искрено и любезно ви каня, ако имате запазени дрехи, играчки и детски книжки на английски за деца от 0 до 6 годишна възраст, дарете ги при нас, а ние ще намерим спонсор, който да поеме разходите по транспорта и ще ги пратим тук“, призовава тя във Facebook.

Михаела работи с 19 сираци, някои от които със заболявания, като казва, че Chrystal Children's Center е единствения им шанс да оцелеят в суровите условия на тази среда. В центъра целодневно работят 4 жени (без почивка) - готвят, чистят, преподават, къпят децата и търсят спонсори.

„Ние сме наясно, че и децата в България страдат от лишения, но от лични наблюдения мога да потвърдя, че те са доста по-обгрижвани и определено имат какво да облекат и с какво да си играят, за да може когнитивното им развитие да се движи с относително нормално темпо. Сравнете това с деца, които никога не са виждали кукла или пък балони и имат един кош със стари дрипи (играчки няма). В центъра имаме 5 детски книжки на английски език, които децата вече знаят наизуст, а е от огромно значение да имаме повече такива, за обучителния процес. А и както е казал народът: "Направи добро и го хвърли в морето". Ние най-вероятно няма да сме повлияни по някакъв начин от живота на тези деца, но все пак не винаги трябва да търсим облага в делата си“, казва още Михаела Стойкова.

Как да помогнете

Децата са 11 момчета и 7 момичета на възраст от 1 до 6 години и 2 бебета на 3 и 6 месеца.

Даренията ще се приемат в залите на LINDYHOP.BG, които се намират под клуб Перото в НДК в София след билетния център в посока Моста на влюбените в дясно от 10:30 до 21:30 часа от 11.07 до 22.07  - дрехи, детски книжки на английски и играчки + памперси за многократна употреба.

Задължително е даренията да са опаковани добре (желателно в торби, за да може да бъдат проверени, но да не се разпиляват).

# 1
С удоволствие бих се включила, но нямам възможност да занеса нещо до мястото, обявено като пункт за събиране на даренията. Има ли възможност да се изпращат с куриер за наша сметка до някого?

# 2
Аз смятам да занеса пелени за многократна употреба, така или иначе не планувам друго бебе засега.
Ще занеса и играчки.  Hug

# 3
  • Варна
Мога да дам някои неща, но също нямам възможност лично. Бих изпратила по куриер, за моя сметка, ако някой даде адрес.

# 4
Ако не греша, момичето е от В. Търново и доскоро събираше пари да финансира заминаването си, браво, че е успяла! Ако попадна на информация за адрес, ще споделя.
Грешка, бургазлийка е, ето повече за нея:

http://www.flagman.bg/article/100147

# 5
Адрес за доставка с куриер за ВАША сметка за хората, които не са от СОФИЯ:

гр. София
НДК
Площад България 1
за танцов център LindyHop.BG
/под клуб Перото в НДК/

тел. 0896878308

# 6
Включвам се и аз. Има ли краен срок за събиране?  Peace

# 7
Да, има -  виж в първия пост в червеното, малко по-трудно се чете - от този понеделник, 11.07, до другия петък 22.07.

Трябва ли да има име на физически получател или "за танцов център LindyHop.BG" ще е напълно достатъчно за куриерските фирми?  newsm78

# 8
Колко хубава идея!
Не съм в страната, но ще кажа на контактите ми в България, със сигурност ще се включат.
На последното ми отиване точно коментирахме, че дори и нашите домове вече са пълни с дрехи и няма къде да ги пратят.

# 9
Това ми излезе във ФБ:
Скрит текст:
Скъпи приятели, вече събрахме всичко необходимо от този списък! Само за 4ри дни - вие сте просто невероятни! Ще ви помоля ако имате още дарения и държите да ги пратите при нас, в Уганда, да ги пращате директно тук в Chrystal Children's Center (защото не можем да поемем разходи за повече от 100 кг. от България до Уганда, тъй то е безбовно скъпо!)

Ако сте извън България, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО пращайте директно на този адрес:

Адреса в Уганда е:
Musasizi Doree ,
 Chrystal Children's Center
 Seguku, NA21BA Zone 2
 opposite regino oil
 P.O. box 31103, Clock Tower
 Kampala, Uganda
 Tel.: 00256702022999 / 00256703882534

Ако искате да ни помогнете със средства за транспортирането на даренията, пижшете ни на лично!

Ако искате да дарите финансови средства директно в центъра (те ще ги използват за храна, памперси, лекарства и наем) това е банковата им сметка:

BENEFICIARY BANK: CITI BANK UGANDA LIMITED

ACCOUNT NO: 0100396001 (UGANDA FINANCE ACCOUNT IN CITI FOR CLEARING)

BENEFICIARY NAME: UGANDA FINANCE TRUST LIMITED

SWIFT CODE: CITIUGKAXXX

PAYMENT DETAILS: FFC TO CHRYSTAL CHILDREN'S CENTER

ACCOUNT NO: 213251000020

Можете да дарите и през сайта им:
http://chrystalchildrenscenter.com/how-you-can-help

Всичко, което преценим, че не е подходящо за тези деца или надвишава лимита ни ще бъде пренасочено при деца в България

# 10
Попаднах на статията снощи. Днес звъннах на телефона, който написах. Не са казвали, че е събрано всичко необходимо  Peace

# 11
  • София
Значи има време да съберем още нещичко.Дали ще са удачни плюшени играчки?

# 12
Значи има време да съберем още нещичко.Дали ще са удачни плюшени играчки?

Защо да не са - играчки са  Flutter

# 13
  • Варна
Момичета, аз събрах едно кашонче с дрешки и играчки, но днес с куриерите ударих на камък. Така дадения адрес за тях е недостатъчен, няма име на лице за контакт, а на посочения телефон никой не ми вдигна за да изясним нещата. От Еконт ми искат още име и евентуално някаква насока какво е това място за доставката - офис ли, частен адрес ли, абе искат още инфо и се получава парадокс, че имам и искам да пратя, а няма как. Ега ти. Някоя от вас, ако е пращала вече, моля да пише.

# 14
Доколкото разбирам това е танцова школа. Не е проблем да адресираш ДО ТАНЦОВАТА ШКОЛА

Опитай пак на телефона  Peace

Общи условия

Активация на акаунт