Пиза – хотели, транспорт и накъде после?

• 26 540
  • 141
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Off topic: Аз затова в Италия ходя счекиран багаж. Винаги ! Последния път от Пулия и Алтамура и храна влачихме. А в Болоня и Флоренция е меката на обувките и прочее кожени изделия.

# 91
  • На земята, която е всъщност звезда.
Аз си купих кожена чанта от пазара с Праселиньото. Продавачът ми я намали и я взех за 35 евро, което си е без пари за чанта от дебела естествена кожа. А като се прибрах в БГ реших, че не може всичките тези кожени чанти да не могат да се пазаруват онлайн. Права бях.  Grinning Открих сайт за пазаруване на флорентински кожени чанти, страшно много модели и цветове, но естествено се са по- скъпи от цената им на място. Да не говорим, че я няма и емоцията. Все пак, е опция, ако искам хубава чанта от естествена кожа на прилична цена, а не се очертава скорошно ходене до Италия.
А кой е сайтът?

http://www.florenceleathermarket.com/

# 92
Момичета и момчета, до нашето пътуване остават броени дни и имам малък въпрос.. на самата гара в Пиза има ли място за багаж и колко струва на час. Ще имаме около 5-6 часа преди полета към България и исках да направим още една разходка из градчето, вместо да ги прекараме на летището...

# 93
Момичета и момчета, до нашето пътуване остават броени дни и имам малък въпрос.. на самата гара в Пиза има ли място за багаж и колко струва на час. Ще имаме около 5-6 часа преди полета към България и исках да направим още една разходка из градчето, вместо да ги прекараме на летището...

По- скоро вижте дали не може да се чекирате по- раничко, пък се върнете в града. Не е голямо разстоянието, има автобуси. Че където е гейта- е много смотано и няма смисъл да си отвисявате там.

# 94
  • София

Бая търсих по сайта на Тrenitalia, но там никаква информация не намерих по въпроса за багажите.
На централната гара в Пиза (Pisa Centrale) има обаче един депозит - можете да видиш ТУК
5 евро на багаж и работно време понеделник-неделя от 6ч. до 21ч.
Ето адреса и телефона Piazza della stazione, snc - int stazione tel. +39 050 26152
Виж ТУК за да добиеш представа какво да търсиш. Аз лично само един път съм ползвала депозит за багаж на гарата във Модена и за Пиза не мога да ти кажа, но си пише, че го има депозита от десетилетия. Би трябвало все още да го има  newsm78

# 95
Благодаря ви  Hug Heart Eyes

# 96
Летището също предлагат съхранение на багаж за 7€ на ден.
Ето инфо: http://www.pisa-airport.com/?lang=_en&id_sect=85

Ако стане на гарата ще е по- удобно и по- евтино. Но и това е някакъв вариант. Няма никакъв смисъл да си отвисявате на летището. По- добре да се поразходите още малко из града. Simple Smile

# 97
От Пиза до Генуа удачно ли е да се отиде? С какъв транспорт е най-добре? Разглеждах сайта на влаковете, но толкова много Генуа ми излязоха не можах да се ориентирам.

# 98
От Пиза до Генуа удачно ли е да се отиде? С какъв транспорт е най-добре? Разглеждах сайта на влаковете, но толкова много Генуа ми излязоха не можах да се ориентирам.

От гугъл разбрах, че Genova Piazza Principe е централната гара. Пътят до там е 2- 2,30 часа. Ако се тръгне раничко- защо да не се разходите.  Препоръчвам и разходка до Лука и Сиена- прекрасни градчета! Ливорно- спокойно може да го прескочите.

# 99
Galettta  Благодаря bouquet
Значи на едно ходене може да видим Пиза, Флоренция и Генуа  Party

# 100
Galettta  Благодаря bouquet
Значи на едно ходене може да видим Пиза, Флоренция и Генуа  Party

Можете. Колко дни ще сте там и в Пиза ли ще спите? Пиза се разглежда много бързо (но ние докато бяхме там почти всеки ден -от 7 дни- ходихме до кулата. Някак е много магнетична. И се хранихме основно в ресторантчетата около нея. По- скъпо е, но си заслужава. Ако имате време, отскочете и до Лука- на 20 мин с влак е. Много симпатично градче.

# 101
Още не сме напарвили плана и не сме решили колко дни и къде. Първо ще прочета темата за Флоренция, мисля да си купя и пътеводител. Със съпруга ми планираме и почивка на Санторини и ще трябва да си изберем едно от двете в зависимост от това с колко свободно време ще разполагаме.  За сега мисля да спим в Пиза, но може и да отидем директно във Флоренция, да спим там, после да се върнем до Пиза и да имаме и там една-две нощувки.

# 102
Да попитам идваме от Флоренция с влак, полета ще ни е от Пиза ще имаме няколко часа на разположение да разгледаме! Коя гара да избера която ще е близо до кулата  ?
И от там автобус ли се хваща до летището?
Някой правил ли е такива " схеми" Wink
Гледам Гугъл Мапс но не мога да открия гарите!
Благодаря

# 103
Да попитам идваме от Флоренция с влак, полета ще ни е от Пиза ще имаме няколко часа на разположение да разгледаме! Коя гара да избера която ще е близо до кулата  ?
И от там автобус ли се хваща до летището?
Някой правил ли е такива " схеми" Wink
Гледам Гугъл Мапс но не мога да открия гарите!
Благодаря
Избирате Централна гара. От там с автобус- LAM ROSSA (спира пред гарата), който на връщане може да си хванете до летището. Всичко е на една ръка разстояние.

Скрит текст:
LAM ROSSA
11:56
Pisa Central Station
Piazza della Stazione, 56125 Pisa PI, Италия
Вървете пешПеш
Около 1 мин , 74 м

11:57
Pisa Stazione Fs
АвтобусLAM rossa(A) Park Pietrasantina
8 мин (9 спирки) · Номер на спирката: B4077
12:05