Пиза – хотели, транспорт и накъде после?

• 26 284
  • 141
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Здравейте, каква е цената за наклонената кула, защото чета на едни места е 18 евро, на други 23 евро? 🤔
18 € мин.година без значение възраст. На място ги купихме за след няколко дни.

Не е имало останали билети, когато сте били там ли? А изкачването трудно ли е?

# 121
Не е трудно изкачването, тя не е кой знае колко висока. Но вътре много се усеща наклона и ако имате проблем с вестибуларния апарат може да ви стане лошо. Не случайно не пускат деца под определена възраст и хора с определени заболявания.

# 122
  • София
Здравейте, за билети за Наклонената кула какво ще ме посъветвате. Ако се купят на място дали е възможно да се влезе в същия ден?

# 123
Здравейте, за билети за Наклонената кула какво ще ме посъветвате. Ако се купят на място дали е възможно да се влезе в същия ден?
Да влизала съм с комбиниран билет.Но зависи от наплива

# 124
Отидете по—рано, може да има за по—късен час.

# 125
  • София
Здравейте, ние живот и здраве ще пътуваме на 30.06 и ще се връщаме на 03.07. За пръв път ще сме с детето и мисля, че това е една добра дестинация. Няма много забележителности, няма да има бързане. Аз съм била преди 10-тина  година за малко в Пиза и много ми хареса. Сигурна съм, че за 2 дни и  малко ще успея да ни уплътня престоя. Аз явно съм единствената, която не харесва Флоренция, не е моят град , ама то аз и Рим не харесах, така че явно не съм критерий. Иначе много ми харесаха Венеция, Верона, Милано.
Аз исках да попитам от гарата ( хотелът ни е близо до нея) има ли автобуси до Кулата? Знам, че не е много далеч, но отдавна не ползваме количка и детето сигурно ще е уморено на връщане поне? Също така билети за градския транспорт от шофьора ли се купуват?
Разбрах, че детето няма да го пуснат в кулата и се чудя аз дали поне аз да си взема билет. Сигурно ще си взема да направя снимки. Grinning

# 126
Здравейте, каква е цената за наклонената кула, защото чета на едни места е 18 евро, на други 23 евро? 🤔
18 € мин.година без значение възраст. На място ги купихме за след няколко дни.

Да и аз платих 18 евро за наклонената кула Simple Smile

# 127
Малко да раздвижа темата! Simple Smile
Моля, да ми препоръчате хубави ресторантчета за хапване.

# 128
Здравейте!
Виждам, че темата е позамряла, но и аз ще пробвам да питам нещо!
Юли месец, живот и здраве, летим за Пиза. Полетът обаче е късно вечерта и ще кацнем на летището в 23:45. Докато минем чековете и си вземем багажа, ще стане още по-късно. Най-вероятно няма да успеем да хванем автобусчето от летището до гарата, което доколкото видях, е с последен курс около времето ни на кацане. Дали ще е лесно да си намерим такси на летището по това време?
Благодаря предварително!

# 129
  • София
Моят опит е много отдавна. 2018 г. пътувахме. Полетът трябваше да пристигне в по-нормално време, но много закъсня. На летището имаше точно едно такси, не можахме да го хванем и се придвижихме пеша накрая, но пак казвам, че беше доста отдавна.

# 130
Моят опит е много отдавна. 2018 г. пътувахме. Полетът трябваше да пристигне в по-нормално време, но много закъсня. На летището имаше точно едно такси, не можахме да го хванем и се придвижихме пеша накрая, но пак казвам, че беше доста отдавна.
Много благодаря за споделената информация! Ние ще бъдем настанени близо до центъра и основните атракции, в близост до река Арно. В Гъгул мапс ми го дава пеша около 20-30 минути, така че като краен вариант и това може да стане. Доколкото четох обаче самият път ако се взима пешеходно разстоянието, не е много ок, защото се минава през мост над магистрала и не е от най-приятните изживявания. Не, че това би ме спряло, разбира се! 😊

# 131
  • София
Малко ми се губят моменти вече, но бяхме с дете на 2 г без количка и пак се справихме. 😃

# 132
Малко ми се губят моменти вече, но бяхме с дете на 2 г без количка и пак се справихме. 😃
Ехее, браво, това звучи обнадеждаващо! Ние сме две мацки без деца, така че ще се справим, надявам се! 🤗

# 133
  • Германия
Ние летим в събота, кацаме рано, но и летим рано на връщане. Дали ще можем да си поръчаме такси около 5 часа сутринта от централната част до летището? Или има градски транспорт? Ние сме с 3 деца, само малката е на почти 4 години и няма да вземаме количката, тя не сяда вече в нея.

# 134
Здравейте, бих искала да попитам тези, които са се качавали на кулата  в Пиза и са разглеждали Площада на чудесата, колко време отнема горе долу?
Имаме билети за кулата, останалото ще разгледаме отвън. Въпроса ми е основно, защото искаме след това да вземем влак и да отпътуваме към Флоренция и бих искала да планирам предварителното закупуване на билети за влака. Също така бих искала да разбера дали някой е пътувал към Флоренция от гарата, която е в близост до кулата, как е графика и има ли смисъл веднага след разглеждането и взимането на багажа от хотела да се ходи до  Централната гара в Пиза? Хотела ни е на 500 метра от кулата.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт