Опит за военен преврат в Турция!!!

• 170 298
  • 1 525
  •   1
Отговори
# 690
Не го разбирам това. Как да се тълкува?

Знам ли, като нацизъм вероятно. В смисъл, че доколкото чета той наистина е еврейн.

# 691
Мен пък ми е чудно някой от привържениците на Ердоган не си ли задава въпроса защо Турция е най-богатата и най-силна мюсюлманска държава, и дали не е станала такава точно защото е светска.

Преди няколко години на една екскурзия в Турция, екскурзоводът беше споделил, че демографски нещата не са добре за Турция, консервативното и религиозно население от вътрешността са с по-голяма раждаемост от светските турци и според него привържениците на Ердоган ще стават все повече, просто защото имат повече деца. Така или иначе ислямът все повече започвал да се усеща, например в една болница вдигнал скандал, защото забрадената сестра отказала да го докосне, че нали е мъж, а защо е назначена не става ясно.

# 692
Съвсем добронамерено - и аз подминавам постовете ти, а едва ли това целиш с този шрифт, но ми натоварва очите излишно, особено когато работя дълго време на компютър ми идва в  повече.
Може да има проблем с очите при писане, нормално е. Аз преди пишех с главни букви ,че по-добре виждам и не слагам очила и ме направиха на нищо (не знаех, че крещя , така било) И мен ми пречи , ама си чета.
Всичко ще сменят в Турция и това е повод чакан и търсен отдавна да намерят начин да направят чистката. Бих казала преврат в преврата стана. Писахте , че Египет не е на страната на Ердоган, ама и египтяни в чужбина виели в негова подкрепа четох.
Всъщност намерих много хубав клип какво ни готвят и доста реално ми изглежда, ама не го намирам. Пресконференция с един американец за плановете на Балканите. Те си имат план Б. Това е , което става сега с военните ни бази по Черно море в Румъния и Прибалтика. Целта е да се отдели Германия от Русия териториално с войски на НАТО. Интересен материал и практически се осъществява . Така че на САЩ не им е толкова важна съвсем Турция , но ние сме зле.  Ако го видя ще го сложа, може и да сте го гледали но.. Та те са ни направо начертали бъдещето излиза. Тръпки ме побиха. Не чакам някой да ни спасява, няма и кой, и как. Дано Бог ни пази, че не знам без армия, без въоръжение, половината българи емигранти, съседка с териториални апетити, направо сме голи охльови.

# 693
Така че на САЩ не им е толкова важна съвсем Турция , но ние сме зле.  

Мисля, че според този американец /ако е Фридман/, Турция вероятно ще стане доминираща сила в региона и си остава важен съюзник на Щатите. Всъщност, сега като погледнах - до средата на века, когато Турция /според Фридман/ ще се е разпростряла прекалено много и това вече ще засяга интересите на САЩ. Но доколкото разбирам, според Фридман, ние май дотогава ще сме под турско.

Последна редакция: пн, 18 юли 2016, 18:44 от Vapor

# 694
фанфанито, египтяни от чужбина вият, защото може да са от избралите "мюсулманските братя". В Египет гласуваха за мюсулманските братя след като падна диктаторът им. След това и там стана преврат и военните разкараха законно избраните ислямисти и ги избиха. Заради това, тези египтяни, които вият за Ердоган сигурно са от симпатизантите на мюсулманските братя. тъй като в Египет стана военен преврат, нормално е в ООН те да застанат на страната на превратаджиите.  Laughing Mr. Green

може да звучи ужасно, но аз предпочитам военна диктатура пред ислямизъм, но от егоистични подбуди.

# 695
  • София (Възраждане)
Студентка по ислямско право сигурно мрази Ердоган, че не е достатъчно ислямистки за нейния вкус Simple Smile)) или прекалено националистичен (Нали Гюлен бил глобалистки ориентиран, а Ердоган националистически).

Грешиш! И не е ясно дали подкрепя Гюлен. В началото са одобрявали Ердо, все пак той постигна стабилен икономически ръст и е поддържал добри връзки с ЕС. Просто са прогледнали. Каза, че от чужбина картината е доста по-ясна!

# 696
Така че на САЩ не им е толкова важна съвсем Турция , но ние сме зле.  

Мисля, че според този американец /ако е Фридман/, Турция вероятно ще стане доминираща сила в региона и си остава важен съюзник на Щатите. Всъщност, сега като погледнах - до средата на века, когато Турция /според Фридман/ ще се е разпростряла прекалено много и това вече ще засяга интересите на САЩ. Но доколкото разбирам, според Фридман, ние май дотогава ще сме под турско.
Оф, досега търсех видеото и не го намирам в коя група го гледах, не е ново , но вчера чак и аз го видях. Може и да сте го гледали, ако не сте обаче е доста интересно. Май това беше, но не съм сигурна . Ако го намериш пусни линка.

# 697
Хаха, ние сме зле, а най-добре е у Русия, другарко, знаем я вашата песен,
ама омразните ви американци все  пречат на руснаците да се съюзят с някой и да им покажат ...какво ли ...съдраните си гащи сигурно, защото друго няма какво ...

# 698
ама омразните ви американци все  пречат на руснаците да се съюзят с някой и да им покажат ...какво ли ...съдраните си гащи сигурно, защото друго няма какво ...
Ти и в тая тема ли се изходи?

# 699
... знаем я вашата песен,...

Какъв ти е проблемът с Фридман? Прави прогнози човекът. При това съвсем не мрази американците, а напротив. И какво общо има Русия?

# 700
  • София
Студентка по ислямско право сигурно мрази Ердоган, че не е достатъчно ислямистки за нейния вкус Simple Smile)) или прекалено националистичен (Нали Гюлен бил глобалистки ориентиран, а Ердоган националистически).

Грешиш! И не е ясно дали подкрепя Гюлен. В началото са одобрявали Ердо, все пак той постигна стабилен икономически ръст и е поддържал добри връзки с ЕС. Просто са прогледнали. Каза, че от чужбина картината е доста по-ясна!

Как я виждат алтернативата на Ердоган след проглеждането?

# 701
Това пък какво е? Я по-спокойно! Я попей малко, да чуем твоята песен.

# 702
  • София - Рим и обратно
ама омразните ви американци все  пречат на руснаците да се съюзят с някой и да им покажат ...какво ли ...съдраните си гащи сигурно, защото друго няма какво ...
Ти и в тая тема ли се изходи?

Е тя/той друго не може, така е програмиран/а. Без значение от темата, едно и също да се плюнчи. Защо обръщате внимание на изкукуригал трол.

# 703
  • София (Възраждане)
Как я виждат алтернативата на Ердоган след проглеждането?

Разговорът ни беше кратък. Едва ли мислят за алтернатива в момента, не са оптимисти в никакъв случай.

# 704
Ето го линка . Речта е изнесена в САЩ-Чикаго. Какво тук тоз-таз ще ми приказва на руски((
За мен е интересна гледна точка, може би сте го гледали и се извинявам, ако е така.
http://vbox7.com/play:1792c97c5d

Общи условия

Активация на акаунт