Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... L

• 149 886
  • 746
  •   1
Отговори
# 720
  • В царството на игрите:)
"The Accountant" изгледах аз. Не е лош, но не е много мой тип филм. Един екшън, трябва да е нещо изключително и нестандартно поднесено, за да ме впечатли. Особено харесвам, когато е вкаран хумор, ако пък е черен съвсем ме печели. Този е някак уж сериозен, пък леко небивалици едни такива ми се сториха... Не знам, нещо не ми е както трябва.
Много точно казано!  Peace
+1

# 721
  • София
Allied и на мен ми хареса! Тръгнах с ниски очаквания заради критиките, но си е много приличен филм с чудесна и изпипана сценография. В крайна сметка малко любов и романтика никога не е излишна, особено пък с тези двамата.  Wink
Между другото Марион похвали на няколко места Брад за френския му. Явно от колегиалност, а предполагам, че е вложил и доста старание, милият.  Mr. Green

# 722
  • В Космоса
И аз харесах Allied. Малко скучно ми тръгна, но иначе не е лош, накрая ме стегна гърлото. Брад ми изглеждаше странно, странно и ми звучеше. Мъжът ми пък каза: "Брат Пит какъвто и костюм да облече, все ще му ходи. Особено пък светъл". Joy

# 723
  • Belgium
Марион явно е мила жена. Френският на Брад беше ужасен (уча го този език та знам), а за парижанин не би могъл да мине никога  Mr. Green

# 724
Френски не знам, но Брат умее да изсмуче всякаква емоция от героя си.
Не го харесвам и това си е, иначе филма биваше. Просто трябва да гледаш само Марион

# 725
  • Once there was a Hushpuppy...
Нося си в спойлер цитата на мнението на Джой за Хищници в мрака - http://www.imdb.com/title/tt4550098/

Скрит текст:
Nocturnal Animals
Сигурно ще прозвучи много пренавито и превъзбудено, пък и го пиша часове и няколко питиета след края на прожекцията, но имам усещането, че и дни, и седмици след това бих застанала зад твърдението си, че тази вечер Том Форд ми осигури най-силното, най-опустошителното кино-изживяване, което някога съм имала. От началната сцена, която е може би най-противното и едновременно с това най-приковаващото кино интро евър, до финала, който така ме зашлеви, че вместо да се запътя към изхода, седях и гледах с празна глава изреждането на марки и инсталации, чудейки се защо ми е толкова свито сърцето, какво точно ме кара да изпитвам такъв сляп ужас, че може някога, след пет, или десет, или петнайсет години да се озова сама в празен ресторант, чакайки миналото си да седне на масата срещу мен.
Помежду началото и финала имаме истории, въображаема и реална, преплитащи се, отразяващи се една в друга в поредица от огледални картини, различни и като атмосфера, и като емоция, но допълващи се взаимно по толкова съвършен начин, че усещането за всепоглъщаща празнота, за пропилени възможности, за хищен и черен ужас е всеобхватно и наистина, наистина противно. Противни са и арт-инсталациите (начело с прочутия и отвратителен "Сан Себастиан" на Деймиън Хърст), и красивия празен дом на Сюзан, и гадните изверги в пустинята от романа, и жертвата им, и Сюзан, противен в крайна сметка е и невидимият и бивш. Всички те нощни хищници и плячка в едно. Огледални образи- светлото и тъмно начало във всяка душа.
Огледалните сцени са навсякъде в тъканта на филма- красиви до болка, плашещи, странни. Красиви голи мъртви тела в прегръдка в имагинарната част- красиви млади спящи тела в реалната. Тони под душа в грозна мотелска стая- Сюзан в дизайнерската си баня. Златно кръстче на женска и мъжка шия ... и така до безкрай, отново и отново, до последната сцена, в която огледалото се разбива, за да остане единствено самота.
Понеже вече усърдно се спряга "Оскар" за Ейми Адамс за Arrival, не мога да не кажа, че ако ще получава награда, то трябва да е за тази и роля, така както преди години и Фърт заслужаваше за "Самотен мъж". Джейк също е брилянтен, но той има далеч по-лесната задача да работи с много по-силен емоционален заряд и в много по-натегната и брутална атмосфера. И двамата са убийствено красиви във вселената на Форд- елегантни, пулсиращи, витални. Чудя се кои ли магнетични холивудски таланти ще си избере режисьорът за следващия си проект, нямам търпение да разбера Heart Eyes

Спирам вече, че попрекалих, пък и предполагам, че ще има много хора, на които филмът ще се стори претенциозен и противен, но просто не мога да се сдържа да не излея поне чст от милионите емооции, които разбърка в мен. Много, много отдавна не се бях чувствала така!

п.п. музиката на места ми се стори почти идентична с тази в "Самотен мъж", имаше и безкрайно много други препратки към визията и атмосферата му

п.п.2. Лу, ти май не понасяше Джейк, но само да ти подшушна, че във финалните кредити бяха изброени практически всички луксозни модни марки и подборката определено завихря главата Wink

Вчера го гледах и не мигнах. Е, и заради Джейк Heart Eyes
Страхотен е. На мен лично музиката му ми носеше усещане, че гледам стар филм, а обстановката ме връщаше в свръх модерна реалност. Само, че тази реалност беше просмукана от мистерия. И до самия край ме накараха да вярвам, че всичко, което се случва не е само в нечия глава и мисли.
Много вълнуващ филм!

# 726
Не мога да се сдържа да не препоръчам "Хулиета", извинявам се ако е коментиран.

# 727
Гледах и аз Хищници в мрака.
Не можа да ме впечатли този филм.
Най-доброто от него, беше началната сцена. Очаквах действието да продължи в тази посока.
След това развитието и историята обаче, беше като в евтин уестърн. А думичките на героите звучаха толкова изкуствено и заучено, все едно гледам БГ филм.

# 728
  • Once there was a Hushpuppy...
Една препоръка и от мен за Lion. Много, много ми хареса! Трогателна история, която те хваща за гърлото и не те пуска до самия край. Великолепно разказан и визуализиран, без да пести нищо от суровата реалност. Прекрасни актьори, а малкото хлапе просто ме съсипа..  Wink

+1 Peace

Lion e най-най-хубавия филм - http://www.imdb.com/title/tt3741834/, който съм гледала за 2016. Вярно е, че имам още няколко да изгледам от номинираните, но се съмнявам да харесам повече някой от тях ...

Филма не само те хваща за гърлото, ами на на няколко пъти си поревах.
Момченцето е невероятно, аз съм изумена от играта му. Целият каст е превъзходен. Толкова силна история, толкова драматична, така пресъздадена, уникален е! Няма да си пестя думите за него, защото за нас с мм почти двата часа минаха, като миг. Който е харесал "Беднякът милионер" ще хареса и този.
Дев Пател, възмъжал, перфектен актьор Heart Eyes И се радвам, че точно този филм гледах на кино.
Препоръка и от мен! Peace

За Moonlight - http://www.imdb.com/title/tt4975722/
нещо не ме впечатли. Историята не беше лоша, въпреки, че очаквах някакво развитие, различно от предполагаемото, но останах леко разочарована.
Спокойно може и да не се гледа, според мен Peace

Последна редакция: нд, 19 фев 2017, 17:28 от Hushpuppy

# 729

...Moonlight...
Аз не знам, дали изобщо ще го пуснат по кината у нас. Има ли разпространител за България?
Иначе се надявам заради многото му награди (и особено, ако спечели Оскара) поне в програмата на София Филм Фест да го включат.
Сега гледам в imdb пише 7 април в България..

# 730
Moonlight ме отегчи почти до смърт. На моменти за разнообразие ставаше досадно. Ужасно недоразумение, според мен.

# 731
  • София
Първата част на Lion беше разкошна -  трогателна история, разказана умело, без евтина сантименталност, момченцето е абсолютно бижу. Втората част, с появата на Дев Пател, беше много по-слаба, героят му необосновано истеричен и непоследователен; методът, по който проведе разследването, беше безумно глупав при наличната информация. Героинята на Никол Кидман пък за мен е съвременната фанатичка - човек, който се опива от собствената си добродетелност и жертвоготовност в името на доброто на планетата - твърде много "virtue signalling" за моя вкус. Ще съм много разочарована, ако някой от двамата вземе оскар, макар че ще е напълно в духа на Холивуд.

# 732
Аз много харесах Lion, но всъщност това се дължи изцяло и само на Никол Кидман и още повече на Дев Пател. 
Историята е съвсем истинска, като стотици хиляди други подобни истории в третия свят. Далеч не намирам такива истории за трогателни, още по-малко за разкошни. Да, добре че има и филми с такива сюжети, за да не изглеждат кинотворците като слепи за заобикалящото ги.

# 733
Тъкмо се чудех да гледам ли Lion, и искам да благодаря на потребителя, сетил се да сравни филмът с Беднякът-милионер. Много се радвам на такива постове от сорта на - ако сте харесали еди кой си филм, ще ви хареса и този. За мен лично са изключително полезни, защото мога да се ориентирам горе-долу дали ще ме заинтригува.

# 734
  • София
Далеч не намирам такива истории за трогателни, още по-малко за разкошни.

Разбира се, че не е задължително да се трогваш от историята на малкия Сару. Аз пък не се трогнах от Никол Кидман.

Да, добре че има и филми с такива сюжети, за да не изглеждат кинотворците като слепи за заобикалящото ги.

Мислиш, че са прогледнали? Че решение на проблемите на Индия е всяка австралийка да си отгледа по две индийчета?

Въпреки критиките ми към втората част на филма, таз годишната реколта е толкова слаба, че Lion е дори сред по-добрите филми на годината.

Общи условия

Активация на акаунт