Кой какво сервира снощи - кой какво ще готви днес? - 5

• 38 641
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
снощи -паниран кашкавал и шопска салата
днес-пържени пресни картофки, таратор и салата зелена

# 616
снощи бяхме на боб и пълнини тиквички със сирене и яйце- днес не знам май на яйца, че май всички днес  ни е хванало мързела.

# 617
Зеле със свинско и Таратор

# 618
  • София
Снощи - гювеч и салатка,днес- гъбена супа и макарони на фурна

# 619
  • sofia
Снощи Скарлетовия палачинков пирог с топено сирене и домати + огромна купа таратор. За десерт - вишнап.
 Днес панирана риба, картофки с копър и много чесън и шопска салата.

# 620
  • Вече в моята си приказка...
Пресни картофи на фурна + таралежчета от кайма /с яйце отвътре!/ и една салата от домати, краставици и сиренце

# 621
снощи - пиле жулиен, тази вечер - леща по индийски, зелена салата  Laughing

# 622
  • там нейде .............
Снощи- пресни картофки на фурна с пиле.
Днес-"бабини " шницели + пържени тиквички + череши.
Утре - на пицария Mr. Green

# 623
  • София
Днес-"бабини " шницели + пържени тиквички + череши.

Ммм, я ги кажи тези "бабини шницели" какви са моля?

# 624
  снощи-пресни чушки пълнени с ориз и млечен сос с копър
  днес-може би скумрия на скара и салата

Как точно готвиш тези чушки със соса?
     Задушавам лук с три-четири лъжици ориз, много копър, магданоз и едно малко бурканче домати. Пресните чушки ги изчиствам от семето, избирам по-тумбести и не много големи. Пълня ги с оризовата смес и ги нареждам прави в тенджера.Слагам около 1 1/2 ч.ч вода и се варят до готовност на ориза. Соса го приготвям от едно яйце, половин кофичка кисело мляко, 2с.л.брашно, копър и чесън-всичко това се разбърква добре и се излива в тенджерата при чушките! Чушките могат и в тава на фурна.

След като се изсипе соса пече ли се пак?

# 625
Днес омлети с гъби , пресен лук и сирене, за украса резенчета домат; зелена салата с репички и краставица.
Десерт - сладолед.
На обед правих и крем карамел, но обърках дозите и стана в промишлени количества.

# 626
Вчера-пиле с ориз
Днес-пържолки на скара,бобена салата и пресни картофки с копър и чесън, а да не забравя и китайската салата.

Последна редакция: чт, 01 юни 2006, 11:50 от Iva.M

# 627
  • София
Вчера мааалко попромених рецептата, която бях измислила и накрая сготвих това - 2 тиквички, 3 средно големи моркова и 2 големи чушки нарязани на тънки лентички и задушени в зехтин и малко вода. В една тава нарязах на колелца картофи и ги наредих по дъното на тавичката, предварително намазана със зехтин, запекох ги. Като станаха готови картофите изсипах задушените зеленчуци върху тях. Отделно направих доматен сос за заливка -  настъргах 3 домата, накълцах 7-8 маслини и няколко скилидки чесън и го сложих на котлона,колкото да поизври малко. като стана готов го изсипах и него върху зеленчуците, оставих за още 5 минути да се запекат във фурната и накрая отгоре сложих настърган кашкавал да се запече и той. Е няма да ви казвам колко вкусно стана! Whistling Отделно направих салата от прясно зеле.
А тази вечер съм замислила едни пълнени тиквички с ориз и зеленчуци, а салата или шопска, или пак зеле, не знам още...

# 628
Вчера - печена скумрийка с картофена салатка.
Днес - Кюфтенца с бял сос, и салатка от доматки, краставички и зеле.
Утре(измислила съм го вече) - пълнени чушки с яйце и сиренце, салатка и ягодово парфе.

# 629
  • варненка от София
От няколко дена се местихме в новото си жилище и съответно "готвех" набързо по супермаркетите. Снощи забърках моя измишльотинка - пилешко филе със сметана, спанак, грах и царевица, стана доста добре. Днес ще ходим на кръчмичка към морето, та да открием сезона и ние.

Общи условия

Активация на акаунт