Домакини 56/ Лятна

• 69 427
  • 729
  •   1
Отговори
# 105
Леле, Мими, споко бре! И след не планувана бременност се оживява
Ей, ме на- жив пример!
Обаче, Вале, ти ме  притесни. Как така да ти идва от дъжд на вятър. Каза ли на ендокринолога? Една по- възрастна мама беше споделила за ...май се казваше Ремифемин(не съм сигурна за точното име)- съдържал цимицифуга(не ме питай как съм запомнила билката....май беше билка). Много добре оказва влияние на цикъла. Прочети в нета. Може от такива нередовни идвания на цикъла да си под напрежение, нервна, в депресия. Спомням си, че имаше и такива оплаквания преди време.
Писенце, какво одеяло беше показала едно време- красота. Даже и ще те стопли. А сега и гривни! Браво на теб, не се плашиш от нови неща.

# 106
  • София
Ами аз винаги съм била така с малки изключения във времето.  Поликистоза, хормонални нарушения...от онези хормони прогестерон и там другите никой не ми е в ред като че ли. Пила съм хормони, оправят се нещата докато пия и после пак същата работа. Навремето даже инжекции ми биеха за предизвикване. Вече съм се отказала да пия хормони, от тях ставам още  по-дебела.
Когато бях на 27 имаха съмнения, че ме хваща ранна критическа. Е, тогава не, но сега...знае ли човек.
Днес съм на ендокринолог и ще говоря с него за нещо билково, но хормони- не, никога.
Честно казано ако си правя тестове за бременност при всяко закъснение...ми аз ще ползвам повече тестове, отколкото превръзки. Laughing
Признавам, че на моменти се стряскам, ето като сега с тези бременности дето ги заговорихме.  Rolling Eyes

# 107
Добро утро!
Вале, прочети за Ремифемина преди да идеш на лекар. Не знам дали е само билково.
Дано прегледа мине бързо и само с добри резултати. Щях да напиша "положителни резултати", но го свързах с положителен тест за бременност и се отказах! Crazy

# 108
Добро утро!
Мими, ако сега си бременна, разликата между децата ще е колкото при моите - аз забременях с Дея когато Ванко беше на годинка и половина  Peace Ми голям купон е да ти кажа, така че споко - оцелява се, и още как.
Вале, ние пак по едно и също време сме на лекар с теб - аз записах час за ендокринолог за следващата сряда.
Ма ко, съжалявам, много ми се щеше да дойдете...Даже и програма ви бях измислила...  Outta Joint Айде сега ви е простено, ама следващия път няма мърдане, да знаеш  Naughty Да не стане само като Мохамед и планината, и накрая ние да се озовем по Софийско  Heart Eyes Поздрави и прегръдки  Hug

# 109
  • София
 Laughing Вие тука, дами, ми влязохте под кожата. И тичах рано рано до аптеката. Не бях правила тест откакто забременях с малката. 11г.  Е, направих. Ще говоря днес с ендокринолога за някакви билкови хапчета, защото явно са хормонални проблеми. Обаче да пия хормони отново- не!

# 110
Добро утро! Само минавам в телеграфен стил, защото днес вечерта си тръгваме за Малайзия. Ваканцията свърши. Сега трябва да поразгледам багажа отново, защото е по-тежък, отколкото трябва. И още разни дребни задачки-закачки да свършим. Този път ще летим през Доха с Катарските авиолинии, досега не сме летели с тях.

Ма ко - ама супер новина за новото жилище! Hug Да сте живи и здрави да си ползвате дълги, дълги години! Peace

Валенце - говори с еднокриноложката и за щитовидна жлеза, както и за т.нар.метаболитен синдром. И от двете може да се пълнее и да има смущения в цикъла. Аз лекувам второто. Много често лекарството, което пия, го предписват и при случаи на наднормено тегло без да е доказана на 100% инсулинова резистентност.

Аз така и не повторих изследванията си, каквото такова. Като се върна там, живот и здраве, ще гледам първо да вляза отново в ритъм, че тук нещо много прекалихме с ядене и пиене и после ще си намеря ендокринолог и ще ги повторя. След това ще го мисля.  Wink

# 111
  • София
Смърфи, благодаря ти! Правих си изследвания на хормоните на щитовидната, в норма са. Ще видим.
 Hug

# 112
  • при късмета
Добро утро!
Вио, само се разминаваме и на мен ми се искаше да се видим най-после.
Отчети от ендокринолозите и вие и Валето после
mariat, и аз рядко знам какво да готвя, затова най-често питам шефа и каквото му хрумне
Смърфи, много бързо мина ваканцията и този път. Не можахме да се видим, за другия задължително. Благодаря за пожеланията и подаръка  Hug

Днес уж щеше да я топло, горещници били, а при нас е мрачно и облачно. Да измрънкам пак. Тази година ми е абсолютния рекорд в продължителност на мигренозна криза. Месец и половина  ooooh! Сигурно и затова се навих на смяната, не знам къде мие главата. Нотариуса няма да изповяда сделката, ще ме обяви за неспособна да разбирам действията си  hahaha
Вале, сега внимавай какво готвиш и публикуваш, че съвсем наблизо ще си ми. По пантофи ще идвам  Laughing
Отивам да слагам закуска на шефа.
Хубав ден на всички  Hug

# 113
Добро утро и от мен.
Нали тук повечето сме като лекари и разбираме та да кажа и аз.Вале освен хормоните виж антителата на щитовидната,обаче не се поемат от касата,ТАТ и МАТ правят хубави номера и те. Naughty
Явно има нещо,но от там се получава и нервното напрежение. Confused
Смърфи лек полет и да се стягаш и обърнеш внимание.
Ма ко търсиш си извинения май ти за новия дом. Laughing
Мариат ми пусто ми са слабост мънистите,имам изработени обици,колиета и гривни  с тях.Ама сега това хем са двете ми слабости-плетене и мъниста.Днес сериозно се захващам.Имам обяд,една зеленчукова супа снощи на бързо сготвих,ама моите не са капризи и си хапнахме.Ще мисля за вечеря нещо пак.Щерката заминава на село ,ще има събор. Wink Обаче аз на тая жега не ми се мърда.
Вио пиши как са резултатите при вас.Ама я пусни по една снимка на сладкишите де,колко ли са пораснали. Heart Eyes
Пералнята спря и отивам да простирам,днес съм решила да изпразня коша.Хубаво че терасата е голяма и хваща 3 перални. hahaha

# 114
  • Бургас
Здрасти! Heart Eyes

Смърфи,лек полет!Включих се специално заради теб да те предупредя за летището в Доха,че е ужасно студено.Вземи си по-топла жилетка.Ние купихме билети за зимната вакканция и също ще летим през Доха и снощи нашите приятели,които вече са били там изрично ни предупредиха за студа в залите.Освен това стаите за почивка са разделени на полов принцип и ако искаш да полегнеш на пейките,които били иначе удобни,трябва да си отделно от мъжа си.

Писенце,все се каня да ти кажа колко се възхищавам от нещата,които правиш.Аз с двете си леви ръце,не мога две чинии да измия,без да счупя едната. hahaha

Лейди,как е ушенцето на кучето?

Аз от хормони не разбирам.Сестра ми е с Хашимото и знам,че не е шега,така че,Фнимавайте и се лекувайте! Hug

Мими,не се шашкай,тестовете са сигурни,по-добре се прегледай от къде идва този подут корем.

Снощи излизахме и легнах късно и сега хич не съм добре. Wink

Чао и до после!

# 115
  • София
Така. Отчет. Чичо доктор каза, че щитовидната е наред, ТАТ МаТ...все и всьо е наред. И - ще изследаваме за инсулинова резистентност.
Надявам се да не е това, но ще видим.

# 116
Вале, браво! Малко са хората с такива резултати та щитовидната жлеза!

Смърфи, лек полет!

# 117
  • София
Абе браво, браво, ама тая инсулинова резистентност ако я има...Но няма да го мисля сега, като я има ще се лекуваме и ще диетуваме.
Детоксикацията ми върви чудно- минус три кила и се чувствам супер свежа и лека. Не на кила, де.
 Смърфи, лек полет!

# 118
Използвам безплатния нет в едно заведение Wink
Та, Вале, и да е инсулинова резистентност (каквато имам аз), няма нищо страшно. Пиеш хапчета и променяш начина на хранене. И нещата се оправят. Нелекувана ИР води до диабет, така че хваната сега е много добре!
Славче - благодаря за съветите! Ние нямаме много време между полетите, та май няма да се възползваме от стаите за почивка. А аз винаги си нося яке по време на полетите, защото много често и в самолетите е адски студ и одеалцата, които раздават не стигат.
Хайде пак чао! Може и отново да пиша, стига да се докопам до нет!

# 119
  • София
Благодаря,Смърфи! А ако съм закъсняла? Тогава какво става?

Общи условия

Активация на акаунт