***МИТНИЦА*** - информация, въпроси, отговори и споделяне на опит - 3

• 127 917
  • 765
  •   1
Отговори
# 135
помагайки на новорегистрирани муфтаци...попълваш хорските декларации безплатно. Joy

Oпааа! Яхнах метлата!  Laughing
Муци! Wink Последното място на което ще търся компетентна помощ е bg-mamma. Но ме яде любопитството, а тук случки много и лаици бол. От това по-добър опит никъде няма. И къде видя, че искам някои да ми попълва декларациите?

Че и муфтак ще ме нарича...

една и съща стока да отиде един път някъде да му попълнят и после да седне в сайта и полека, бавно да преписва декларацията. После я подава електронно с подписа си.

Не става... за съжаление.

# 136
  • Sofia

С "муци" се обръщай към жена си. Peace Тук нито си уцелил човека, нито мястото. Whistling

# 137
  • София
Nazgu аз ако не се чувствах достатъчно комепетентна, никога нямаше да започна да пиша тези теми. Все пак имам 17 години опит като митнически представител. Ако нещо не знам не отговарям или казвам, че не знам. Грешна информация трудно ще получиш от мен.

И защо не ти се получава попълването и подаването през сайта?

# 138
Молбата ми е ако някой знае да каже как се описват хранителни добавки в митническа декларация подробно .

Много е общо понятието "Хранителна добавка". Конкретизирай и ще се опитам да ти помогна...на ЛС

С "муци" се обръщай към жена си. Peace Тук нито си уцелил човека, нито мястото. Whistling

Каквото повикало, това се обадило ... муци!  Heart Eyes

И защо не ти се получава попълването и подаването през сайта?

Става, и не твърдя обратното. Преписването е трудно заради пищова.

# 139
  • София
Трудно, лесно, щом като хората имат желание да се пробват да пишат декларации аз предлагам този вариант. То е ясно, че без да имаш опит и без да познаваш нормативната уредба и конкретните изисквания на митницата, колкото и да четеш указания нищо няма да излезе. С преписване на предишната декларация (обаче и разбиране какво е то написаното) може най-добре да се доближиш до истината, освен ако не е много стара декларацията.

По-назад в темата бях писала, че на мен ми беше много трудно да се осмеля да отворя офис и да пиша декларации за странични хора, докато не добих нужния опит. Подводните камъни са много и не исках да създавам проблеми на хората да ги връщат заради моите грешки.

# 140
Еее...Имейла,който ми дадоха,за да пратя копие от поръчката е невалиден.Няколко пъти го повторихме по телефона,а ето че не става.Каза ми да пратя на PMS.Burgas@BGPOST.BG , търсих в нета,но такова чудо няма.Повече няма да поръчам нищо,то пък няма такива разправии за нищо...  Crossing Arms

# 141
  • София
Еее...Имейла,който ми дадоха,за да пратя копие от поръчката е невалиден.Няколко пъти го повторихме по телефона,а ето че не става.Каза ми да пратя на PMS.Burgas@BGPOST.BG , търсих в нета,но такова чудо няма.Повече няма да поръчам нищо,то пък няма такива разправии за нищо...  Crossing Arms

psm е отпред. На 5-та страница виж

# 142

psm е отпред. На 5-та страница виж

Тцтцтц...Поне 10 пъти я попитах така ли е както и диктувам  Confused
Благодаря много!  bouquet

# 143
  • София
Здравейте,
в петък сканирах и изпратих по e-mail всички необходими документи, като една любезна жена по телефона ми каза, че до два дни ще си получа пратката, но от тогава до сега нищо. Телефона вече не си вдигат,  а аз като повечето от нас трябва отпуска да пускам и да хода до там #Cussing out
Та въпроса ми  какво следва да направя сега?

# 144
  • София

shrekie, благодаря! Точно това и аз направих току що - надявам се и при мен да се случат толкова лесно нещата

vangobi, ако става дума за София, да видим дали и при мен ще стане така или в рамките на деня ще получа желаното позвъняване....

# 145
  • София

shrekie, благодаря! Точно това и аз направих току що - надявам се и при мен да се случат толкова лесно нещата

vangobi, ако става дума за София, да видим дали и при мен ще стане така или в рамките на деня ще получа желаното позвъняване....
За София, да! Направо се чудя на къде да поемам, а на телефона или не вдигат или дава заето.

# 146
Четох, четох и нещо недоразбирам. Ако отида на място на Веселец може ли да ми се освободи пратката с посредничеството на БП в рамките на същото ходене или не?

# 147
Здравейте! Ходих до митницата. Вчера получих известие, че пратката ми е на митница. Попълних данните отзад на гърба на писмото-покана, разпечатах си данните за поръчката от имейла, който Айхърб изпращат, че пратката ти е шипната и от онлайн чекирането разпечатах платежния ордер(това не ми го искаха дори). Отидох днес директно на гише 13, нямаше никакви хора и жената на гирешето беше много любезна. За 1 мин  ми приеха документите само дето трябва пак да се разкарам до там, за да си взема пратката.  Laughing Помолих се дали не може веднага да ми я освободят, но тя каза, че страшно много поръчки имали да обработят преди мен и нямало как да стане веднага и ще ми се обадят, когато е готова.
Тааа не беше толкова страшно, колкото очаквах. Бях се настроила за нещо по-тежко.  Laughing Само разкарването по два пъти идва малко ту мъч. Crazy Simple Smile

# 148
Разкарване №1 си го спестяваш, като пратиш всичко по имейл или факс.
Разкарване №2 можеш да си го спестиш срещу такса за доставка (7.50лв за транспорт) или да си спестиш 8лв и да отидеш да си вземеш пратката на Веслец.
 Peace

# 149
Още по-лесно значи. Супер, мерси, shrekie! Пращам по мейл и после отивам да си я взема. Мразя куриерите, че винаги съм вързана да ги чакам.

Общи условия

Активация на акаунт