***МИТНИЦА*** - информация, въпроси, отговори и споделяне на опит - 3

• 128 301
  • 765
  •   1
Отговори
# 435
  • Sofia
т.е за Англия сме сигурни, че няма да пискат, така ли?

Аз съм получавала стока с предварително заплатено ДДС до английски адрес – доколкото знам, други потребители на форума – също. Така че, предполагам, няма да има проблеми. Вече, 100-процентови гаранции не бих си позволила да дам на никого, това е ясно. Peace Освобождаването в UK става по изцяло онлайн начин, така че няма значение в коя държава си.

# 436
  • София
хиляди благодарности. Така или иначе е по-изгодно до Англия. не знаех, че мога онлайн да освобождавам. bouquet bouquet bouquet
Щом за вас по-добрия вариант е до Англия, до там ще поръчаме

# 437
  • Sofia
   Не мисля, че ще имате разправии с тамошната митница. Peace Успех и сподели после как е минало. Peace

# 438
# 439
  • Пловдив
Ето тук качих снимките http://dioni.snimka.bg/business/mitnitza.925983.37399335 ако някой има доброто желание и познания - нека помага. Аз мисля, че вече сървиз деска няма и да ми отговорят на последните две писма, просто защото и те не знаят какво да направят.

Първо адреса на ай хърб не е това и не е пълен - оправи си го. На мен адресите първоначално също не ми бяха пълни и ми излизаха някакви точки , после се оправиха  newsm78
Валутата защо е нещо различно от долар и идея си нямам но от Америка би трябвало да е долар

това на първо четене
ако искаш виж някъде 306 май беше поста в която качих моята декларация  Peace

гледам място на товарене разтоварване е различно - дали заради различната митница ?- не знам

също ми оправяха номера на стоката ? гледам твоя е различен

тегло бруто - нето трябва да има разлика

и не знам в приложени документи дали си изредила всички неща дето ги бях написала че трябвало да ги има ???? бяха доста

и да кажа че има едни задължителни кодове за попълване в приложени док.
N750-Номер на пощ.пратка пише го на едно зелено известие от пощата при мене беше 838/3
Y931,Y065,Y800,Y900,Y032-ДРУГИ
,N380-фактура
N787 платежно за ддс

Без коментар
Освобождаването в UK става по изцяло онлайн начин, така че няма значение в коя държава си.

Последна редакция: вт, 13 сеп 2016, 15:04 от MAMA GALQ

# 440
anisunshine
Получих пратка, доставен от DHL от американския Ebay с предплатени такси и ДДС (Import charges) чрез Global Shipping програма.
Искат се само пълномощно и ЕОРИ номер за оформяне на митническа декларация. Не съм платил никакви такси и ДДС, явно в DHL са получили информация за предплатени такси.

Тъй като разликата за доставка между български адрес и английски адрес на превозвача е някъде 10-15 долара, но ДДС, такси и мито (Import charges) са почти еднакви, така че избрах български адрес, защото става дума за скъпа електроника. Ebay и Paypal също покриват пощенски разходи за връщане на стока, ако не отговаря на описанието или дефектна стока.

# 441
  • София
Ето тук качих снимките http://dioni.snimka.bg/business/mitnitza.925983.37399335 ако някой има доброто желание и познания - нека помага. Аз мисля, че вече сървиз деска няма и да ми отговорят на последните две писма, просто защото и те не знаят какво да направят.

Първо адреса на ай хърб не е това и не е пълен - оправи си го. На мен адресите първоначално също не ми бяха пълни и ми излизаха някакви точки , после се оправиха  newsm78
Валутата защо е нещо различно от долар и идея си нямам но от Америка би трябвало да е долар

това на първо четене
ако искаш виж някъде 306 май беше поста в която качих моята декларация  Peace

гледам място на товарене разтоварване е различно - дали заради различната митница ?- не знам

също ми оправяха номера на стоката ? гледам твоя е различен

тегло бруто - нето трябва да има разлика

и не знам в приложени документи дали си изредила всички неща дето ги бях написала че трябвало да ги има ???? бяха доста

и да кажа че има едни задължителни кодове за попълване в приложени док.
N750-Номер на пощ.пратка пише го на едно зелено известие от пощата при мене беше 838/3
Y931,Y065,Y800,Y900,Y032-ДРУГИ
,N380-фактура
N787 платежно за ддс

- Адрес на Айхърб - писах Швеция, защото от там е дошла пратката - но не е проблем да го поправя. iHerb Inc. 22780 Harley Knox Blvd, Perris, CA 92570 USA - това ли си писала ти?
- Валутата ми е Паунд, защото тази поръчка съм я платила в паунди, а не в долари и ако обърна в долари няма да има нищо общо с фактурата който имам от сайта и която съм разпечатала, а и нямам идея с какъв курс да обърна валутата
- място на товарене/разтоварване съм писала централна митница софия
- тегло бруто/нето - съгласно инструкцията пише да се закръгля и затова съм го закръглила на 1 кг иначе според пощите е 1,056 - бруто, а нето от къде да го видя?
сега ще проверя отново и приложените документи
Благодаря

Последна редакция: вт, 13 сеп 2016, 15:37 от dioni

# 442
Някой може ли да помогне имам задържана пратка на митница Свиленград изписва ми последно това на проследяващия номер от вчера слетобед BULGARIA    SVILENGRAD - MITNITZA    Send item to customs (Inb) Изпращане на Вх. пратка на Митница    
Някой получавал ли е от там пратка че много се бавят и още я няма в пощата.   

# 443
  • София
Не може да бъде - успях да подпиша и изпратя декларацията и получих съобщение, че имам приета декларация  БГ715 с някакъв шантав номер.  Hug

HugБлагодаря на всички ви за усилията и желанието да ми помогнете  Hug

Сега с този номер отивам на митницата на някое гише ли? и първо да мина да си платя ДДСто предполагам, ако все още ми пазят пратката

Последна редакция: вт, 13 сеп 2016, 16:38 от dioni

# 444
anisunshine
Получих пратка, доставен от DHL от американския Ebay с предплатени такси и ДДС (Import charges) чрез Global Shipping програма.
Искат се само пълномощно и ЕОРИ номер за оформяне на митническа декларация. Не съм платил никакви такси и ДДС, явно в DHL са получили информация за предплатени такси.

Тъй като разликата за доставка между български адрес и английски адрес на превозвача е някъде 10-15 долара, но ДДС, такси и мито (Import charges) са почти еднакви, така че избрах български адрес, защото става дума за скъпа електроника. Ebay и Paypal също покриват пощенски разходи за връщане на стока, ако не отговаря на описанието или дефектна стока.

Може ли линк към услугата?

# 445
  • Sofia
Може ли линк към услугата?

Не е услуга, а програма, предлагана от някои онлайн магазини или eBay продавачи.

# 446
Аз се интересувам от такава услуга, но не за Ebay и исках да науча повече като цени и т.н., но забих до тук: http://www.dhl-usa.com/en/express/customs_support/global_trade_s … ons.html#overview.
Благодаря все пак  Peace Ще се свържа с търговеца с питане могат ли да предложат подобна програма.

# 447
Ето тук качих снимките

Без да се обиждаш...
Имаш цена на стоката 40.43 GBR по курс за митнически цели 2.29746 което прави 92.89 български лева. На втора страница обаче, уточняваш още някакви 2.98 и изведнъж получаваш митническа стойност 99.73 върху която изчисляваш дължимо ДДС. Не става така. Цена на стока + Уточняване = Сума за митнически сборове.
И разкарай от първа страница S29 Начин на плащане на транспорт ако нямаш фактура за транспорта. Ако имаш - описваш на втора страница долу "Елементи на стойноста" и в описанието на стоката...

# 448
  • Пловдив
Не може да бъде - успях да подпиша и изпратя декларацията и получих съобщение, че имам приета декларация  БГ715 с някакъв шантав номер.  Hug

HugБлагодаря на всички ви за усилията и желанието да ми помогнете  Hug

Сега с този номер отивам на митницата на някое гише ли? и първо да мина да си платя ДДСто предполагам, ако все още ми пазят пратката

трябва да получиш номер с MRN....  с този номер платежното за ДДС то фактурата от сайта , един докумнет със зелени букви даден ти от пощата - на митницата

# 449
  • София
Ето тук качих снимките

Без да се обиждаш...
Имаш цена на стоката 40.43 GBR по курс за митнически цели 2.29746 което прави 92.89 български лева. На втора страница обаче, уточняваш още някакви 2.98 и изведнъж получаваш митническа стойност 99.73 върху която изчисляваш дължимо ДДС. Не става така. Цена на стока + Уточняване = Сума за митнически сборове.
И разкарай от първа страница S29 Начин на плащане на транспорт ако нямаш фактура за транспорта. Ако имаш - описваш на втора страница долу "Елементи на стойноста" и в описанието на стоката...
S29 - го разкарах - писах кредитна карта.
А това 2,98 - уточняване ми е транспорта, но е в паунди - според теб в бг лева ли трябва да го запиша директно ?

Общи условия

Активация на акаунт