Венеция /Тема 5/

• 141 894
  • 781
  •   1
Отговори
# 555
Някой ползвал ли е Free walking Tours от сайтовете на първа страница? Наистина ли са безплатни и какво се разглежда с тях?  newsm78

Безплатни са даваш само бакшиш ако искаш

# 556
  • BG
Много полезна информация, ще се възползвам.

# 557
От кое безплатните ли?

# 558
  • BG
От кое безплатните ли?

От съветите ма многократопосещавалите Венеция, защото ми предстои пътуване.

# 559
Весела Коледа на всички! Бъдете здрави, щастливи и много пътешествия през следващата година...  Grinning
Ние се завърнахме от нашия предколеден круиз... Изкарахме 7 невероятни нощи на кораба и още 3 нощи във Венеция... Макар че времето беше доста студено, никак не съжалявам, защото Коледното настроение и емоциите бяха навсякъде... Венеция е очарователна и през зимата, празнично украсена, пъстра и с по-малко туристи... Мечта... Отседнахме в един античен хотел на Сан Марко, на може би 5 мин от самия площад... Невероятно е да се разхождаш вечер по площада или из уличките без тълпи от туристи и да се наслаждаваш на атмосферата и бутиците, баровете и каналите... Возихме се на гондола, разгледахме Палата на дожите и Базиликата, пихме кафе в прословутото кафе Флориан от времето на Байрон и Хемингуей... Опитахме истинско италианско кафе, сладолед, ядохме пици и паста, даже видяхме прилива и заливането на площада Сан Марко рано сутрин... Посетихме известния и много интересен рибен пазар до моста Риалто, видяхме Моста на въздишките, повозихме се доста по каналите с Алилагуна и другите вапорети... Невероятно е...   Laughing  За един ден с кола под наем отскочихме до музея на Ферари в Маранело и за първи и може би последен път в живота ми, се возих на истинско ферари... Няма такава емоция, не мога да го опиша с думи... После посетихме селцето Arbelobello, с красивите и автентични бели каменни къщи... Толкова интересно, спокойно и романтично местенце... И отново коледно настроение, светлини, коледен базар и усмихнати и гостоприемни хора... Обичам я тази Италия, невероятна е по всяко време на годината...  Heart Eyes

# 560
lunna pateka , изкаралите сте страхотно! Браво!
Още много такива вълнуващи пътешествия ти пожелавам!

честита коледа!

# 561
gerka, благодаря... Емоциите наистина са големи, Италия винаги ме е вълнувала, преди Коледа и Великден там е много интересно и романтично... Пожелавам на всеки да го види и преживее...Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 562
Благодаря за разказа, Италия е божествена!

Само да уточня, че кафето Флориан е известно с това, че е било първото място, където се е сервирало кафе след началото на вноса му от Новия свят. Освен това легендата е, че Казанова като избягва от затвора ( който е зад Двореца на доджите както знаете) отива първо там и пие кафе.

Заведението, в което е прекарвал много време Хемингуей и Harry's bar, по същата линия на Флориан, извън територията на площада.

# 563
Отсреща на Флориан кафе е и друг много известен от миналото ресторант Куадри... Между другото кафе Еспресо сервирано с чаша вода във Флориан кафе е 6,50 евро... Кафето е късо, буквално 2-3 глътки, но е много наситено, силно и ароматно... Заслужава си, а обстановката вътре е много лъскава и интересна... Heart

# 564
  • Китна Тракия
здравейте! Бих искала да попитам по-запознатите от мен - има ли опция да пътуваме със самолет през януари до Венеция? Не можах да открия директем полет по това време, а не съм много наясно до къде другаде можем да пътуваме  със самолет и после с влак до Венеция? Ще ми се да е сега, за да избегнем тълпите туристи... а и в началото на годината е по-спокойно в професионален план... Ама ако смятате, че не е добра идея - приемам съвети всякакви... мерси предварително!

# 565
здравейте! Бих искала да попитам по-запознатите от мен - има ли опция да пътуваме със самолет през януари до Венеция? Не можах да открия директем полет по това време, а не съм много наясно до къде другаде можем да пътуваме  със самолет и после с влак до Венеция? Ще ми се да е сега, за да избегнем тълпите туристи... а и в началото на годината е по-спокойно в професионален план... Ама ако смятате, че не е добра идея - приемам съвети всякакви... мерси предварително!

Райън са единствените с директен полет до там, но май през зимата нямаха полети до там. Иначе може да летите до Милано или Болоня и от там със скоростния влак. Провери полетите, кога кацат и кога има влакове съответно в Trenitalia. Желателно е ако избереш този вариант да си купиш предварително билетите за влака тъй като с наближаване на датата стават на почти двойни цени.

# 566
  • In transit
nevva, От Болоня е по-удобно да се придвижите до Венеция. С регионален влак пътя е 2 часа, с фреча-та е към 1,30ч. Има доста влакове, не е задължително да купувате предварително билети. (На регионалните цените не се променят, на фречите имат разлика.) Никога досега не съм го правила. Излъгах, един път купих предварително и то пък самолета не излетя, че имаше стачка на летището. Simple Smile
Ако летите до Милано, независимо дали ще е до Малпенса или Бергамо ще имате един час път до Милано и оттам още 2.30 ч път до Венеция...а и билетите са доста по-скъпи.
Хубаво е преди да заминете да проверите дали има акуа алта във Венеция, може да се наложи да вземете гумени ботуши.

# 567
  • Китна Тракия
Здравейте отново, домсъветът у нас заседава Grinning и в крайна сметка решихме да се ориентираме към април, когато все пак Райън пътуват. Сега обаче се загубих в търсене на място за нощувки - някой от вас дали може да сподели опит?Confused Нямам претенции за супер лукс, просто да е чисто и  на комуникативно място по отношение на транспорта, че ще сме за пръв път. Двама възрастни сме, бюджетът ми за 3 нощувки е мах до 600-700 лв, но като гледам цените - май ще ми е невъзможно да се наместя в него..... Ще съм благодарна на всякакви съвети!!!
П.П. - направи ми впечатления на някои предложения в букинга, че има доп. такса 40 евро за почиставне, правилно ли съм разбрала?!

# 568
Ние спахме преди Коледа в един хотел до самия площад Сан Марко, нощувка в двойна стая - 55 евро/вечер. Имаше включена закуска, но тя въобще не ставаше и кафето беше ужасно. Иначе хотела е приличен, стаите са ремонтирани в античен стил, баните също.. А и си на самия център - от едната страна площада, от другата -моста Риалто. Много добра локация. Хотела се казва Antico panada.. Погледни го, не знам какви ще са цените за вашите дати, но този хотел винаги прави промоции...Grinning
Освен цената на хотела, се плаща на ръка туристическа такса, до колкото си спомням беше 7 евро на ден за двамата... Друго не се плаща...

# 569
  • In transit
Аз съм спала в Местре. Много приятно хотелче, с чудесна закуска, на 200м от гарата. Влакове до Венеция има на 10-15мин.
https://www.booking.com/hotel/it/piavevenezia.bg.html?aid=323176 … =1&#hotelTmpl
Гледам, че в района има и други добри опции като хотел Триест и Адриа.

Общи условия

Активация на акаунт