Говорим си за свръхестественото

• 112 024
  • 766
  •   1
Отговори
# 90
Може би и той е усетил нещо... Rolling Eyes

# 91
  • в кукувиче гнездо
Най-накрая темата! Браво. Тук вече имам какво да напиша, само да ми остане време. В темата "Случи ми се нещо странно" се бях отказала да пиша, заради безумните правила на още по-безумните потребителки, които създаваха и нямах никакво желание за споделяне. А има много. Радвам се, че и Ън е тук, от нея има какво да се научи много.

# 92
  • София
Мерси на Ън, че ми спомена за тази тема  bouquet
Набързо я прочетох.
Прегледах и инфото в нет-а за метода Силва. Много от нещата съм ги практикувала без да знам, че бил нечий метод Simple Smile

# 93
  • Far away from here...
Здравейте,
искам да споделя с вас нещо, което в никакъв случай не е свръхестествено, но за някои може да се окаже полезно, ако решат да експериментират.
Свързано е със състоянието на сънна парализа, което многократно беше коментирано, но в един по-положителен неин аспект, до който в годините стигнах.
Всички, които са я изпитвали, знаят ужасяващото усещане за огромна тежест, която те връхлита изведнъж и невъзможността да помръднеш, извикаш или каквото и да било друго волево действие.
Това състояние плашеше и мен, докато един път просто си казах: "Ами, хайде, покажи ми какво пък толкова можеш да ми направиш, няма да се съпротивлявам и да се опитвам да се събудя".
И тогава се случи нещо много странно - може би защото нямах контрол над тялото си, сякаш някаква съзнателна и нематериална част от него просто се отдели  Rolling Eyes Съзнавам, че звучи налудничаво, но тогава усетих,че някак може да се придвижва във въздуха и да "оглежда" какво има наоколо. Тялото ми обаче никога не съм виждала отстрани. Предполагам, че е халюцинация, за която се спомена и по-напред, но е доста забавно  Grinning.
В първите подобни случаи "изминавах" съвсем кратки разстояния, но с времето съм правила цяла обиколка на блока, в който живея  Laughing. Усещането е много приятно - на безтегловност, лекота и липса на всякакви ограничения.
Има моменти, обаче, когато "плуването" не се получава и тогава мога да си създавам сънища,  които аз режисирам, а в същото време съм съвсем наясно, че сънувам.
Според мен номерът се състои в това да не се противиш на парализата, а да я използваш като трамплин към онази част от съзнанието си, върху която имаш контрол. Тогава от мъчително преживяване, тя се превръща в нещо като игра Simple Smile.
Ако някой реши да опита подобен подход, ще се радвам да сподели дали е бил успешен и при него.

# 94
  • в кукувиче гнездо
При много от нас всичко, което описваш се случва точно така. Аз след като се отделя от тялото обаче не винаги мога да контролирам къде да отида. Понякога е наблизо, както казваш около блока, но не всико е същото - сякаш е паралелен свят на същото мостя, друг път пътувам във времето. Понякога само чувствм как летя, въртя се, друг път чувам някакви гласове, а в последно време си "отварям очите" и виждам много картини. Някъде ме води някой, чувам гласът му как ме напътва. "Сега трябва да откриеш какво искам да ти покажа, отвори чекмеджето" - ми каза гласът един път, но в момента, в който отворих едно чекмедже, детето ми спеше до мен и така ме ритна, че се върнах в тялото си със страшен гръм. Друг път гласът ме напътства и ме заведе да видя починалият си дядо. Беше уникално преживеваен. Видях го както го помнех и вече бях изтрила от съсзнанието си. Толкова го виках, но той не ме виждаше и чуваше.

# 95
  • Far away from here...
Аз "водач" или други хора не съм срещала никога, сама съм си (като изключим бръмбарите в главата ми  Laughing ), но миналата седмица за първи път съвсем ясно чух непознат мъжки глас да се обръща по име към мен и да казва: "Моля те, дай ми покой, много ме боли".
Това доста ме стресна и веднага се събудих, после съжалих, че не попитах кой е и с какво точно пък аз не му давам покой.

# 96
  • в кукувиче гнездо
Аз "водач" или други хора не съм срещала никога, сама съм си (като изключим бръмбарите в главата ми  Laughing ), но миналата седмица за първи път съвсем ясно чух непознат мъжки глас да се обръща по име към мен и да казва: "Моля те, дай ми покой, много ме боли".
Това доста ме стресна и веднага се събудих, после съжалих, че не попитах кой е и с какво точно пък аз не му давам покой.

Всичко това е практика при мен от почти дете, вече 30 г. В началото и мен ме беше страх да се отпусна. Нещата станаха лека полека.

# 97
Луна и грош, драго ми е отново да те чета. Grinning Радвам се, че практикуваш ап. Приятно летене ти пожелавам! Flutter

# 98
  • Far away from here...
Ън, и аз се радвам да се срещнем отново във форума  Hug
Доколкото си спомням, твоя беше идеята, че каквото и да срещаме при тези изживявания, всъщност срещаме самите себе си, нали?
Въпросът ми е свързан с по-горния пост, в който обяснявах за гласа, който съм чула.
Смяташ ли, че може да е "моят"?

# 99
Ън, и аз се радвам да се срещнем отново във форума  Hug
Доколкото си спомням, твоя беше идеята, че каквото и да срещаме при тези изживявания, всъщност срещаме самите себе си, нали?
Въпросът ми е свързан с по-горния пост, в който обяснявах за гласа, който съм чула.
Смяташ ли, че може да е "моят"?

Да. Най-вероятно твоят ВА. Тоест ти. Grinning

П.П. А идеята не е моя, нямам такъв капацитет да я измисля. Тя е от Тибетска книга за живота и смъртта.

# 100
Не знам по каква причина тази тема замря? Има ли нещо, което съм изпуснала, не бях особено активна и може нещо да не знам.... Rolling Eyes

# 101
  • В полите на Пирин планина
Не знам по каква причина тази тема замря? Има ли нещо, което съм изпуснала, не бях особено активна и може нещо да не знам.... Rolling Eyes

Не мисля, че изпуснала нещо конкретно, което да "спре" темата ... Просто явно няма "двигател" за нея в момента.  newsm78

# 102
  • София
Явно явленията са в затишие, знам ли?
Вчера гледах епизод на "Разследване на самолетни катастрофи". Ставаше дума за един самолет, който катастрофира, но части от него са монтирани на други самолети. След това екипажите на тези самолети съобщават за множество видения, в които виждат капитанът на катастрофиралия самолет и други от екипажа му. Става дума за различни екипажи, които съобщават общо взето за едно и също явление на различни летателни машини. Накрая съобщенията са толкова много, че компанията се принуждава да премахне частите от катастрофиралата машина, но не казаха дали виденията са спрели.
Разбирам един-двама да са си въобразили, но тук става дума за множество различни хора.

# 103
Ще споделя нещичко,което може да ви се стори глупаво.  Blush
Баба ми беше болна от диабет.Беше перфекционист.Искаше от-до да и е идеално.Много пъти ми се караше за прострени не както трябва дрехи-щели да ни се смеят съседите.Искаше да подбирам дрехите по големина,да са обърнати както трябва и да ги простра така,че етикетите да не са към улицата,че било на смърт.Правех каквото иска,защото болестта и беше такава и не трябваше да се ядосва.От тогава винаги простирам както тя ме е учила,без значение колко време ще ми отнеме.Обаче се е случвало да не видя обърнат ръкав и детето ми веднага се разболява...Случвало се е да пропусна нещо 5-6 пъти и винаги на следващия ден детето се разболява  Confused Странно ми е,защото не мисля,че баба иска точно това.Със сигурност щеше да обича внучето си и не би искала то да се разболява  ooooh!
Писала съм в другата тема,как след като почина пукаха гардероба и телевизора.В петък вечерта пак запука гардероба и детенцето ми падна и се удари лошо.Отново ме предупреди баба,но мислех,че просто показва,че е тук...  Cry

# 104
  • Варна
Явно явленията са в затишие, знам ли?
Вчера гледах епизод на "Разследване на самолетни катастрофи". Ставаше дума за един самолет, който катастрофира, но части от него са монтирани на други самолети. След това екипажите на тези самолети съобщават за множество видения, в които виждат капитанът на катастрофиралия самолет и други от екипажа му. Става дума за различни екипажи, които съобщават общо взето за едно и също явление на различни летателни машини. Накрая съобщенията са толкова много, че компанията се принуждава да премахне частите от катастрофиралата машина, но не казаха дали виденията са спрели.
Разбирам един-двама да са си въобразили, но тук става дума за множество различни хора.
Може ли да ми кажеш в колко часа и по кой канал гледа тази серия.Следя го по Нешънъла, но вчера не съм гледала, а този епизод ме заинтригува много и искам да го потърся.

Общи условия

Активация на акаунт