С какво ви дразнят свекървите- 67

• 90 523
  • 765
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Да знаете - каните ли ме мен на гости, независимо дали ще спя - ще готвите! Laughing Laughing Laughing Laughing

# 646
  • София
И две седмици е редно да им се подгъзурчва, ако са във възраст, позволяваща да извършват елементарни битови задължения? Че и снахата отишла на курорт. Че и да говори със свекрва си не се е научила.  Stop
Мислех, че това поведение тип "на почивка при мама" е запазена марка на мъжете.

Да знаете - каните ли ме мен на гости, независимо дали ще спя - ще готвите! Laughing Laughing Laughing Laughing
Нямаш грижи, все ще се намери друга работа за теб. Знаеш ли как не обичам да подреждам гадероби?

# 647
  • София
И две седмици е редно да им се подгъзурчва, ако са във възраст, позволяваща да извършват елементарни битови задължения?

Това каква връзка има с казуса?  newsm78 И кой е казал, че им подгъзурчва?

# 648
Предлагам да си спретнем тема «Снахата, като отиде на посещение и свекървата, на гости ли е или си е у дома?» Peace

# 649
  • Бургас
Просто хората имат различни гледни точки и субективно отношение към ситуациите. Някои хора не смятат, че е проблем да включат гостите си в подготовката на вечерята, други го считат за немислимо. Свекървата на Nevdi може дори да не й е минало през главата, че я засяга и да го е направила с цел снаха й да се чувства като у дома си. В случая Nevdi просто можеше да й каже, че й е некомфортно да готви и да пипа в чужда кухня/къща, като от възпитание предложи да помогне с нещо друго.

# 650
И според моето светоусещане, в дома на свекървата съм "гост". Явно и нейното светоусещане съвпада с моето, защото вече 3 години ми е на гости  Joy

# 651
  • София
Жената е използвала свекърва си за да й гледа децата. Две седмици. После е искала и тя да отиде там и нея да я обгрижват, което изключва явно готвенето. Това не са гости като гости. Такива услуги се правят на близки хора, част от семейството. То не е и услуга, по-сериозно е. А на семейството си не предоставям специални услуги като в спа-хотел, очаквам като сме заедно всеки да поеме част от задълженията, според силите си.
Пак казвам, според мен просто нещо са се посчепкали и понеже има някакво недоизяснено напрежение на снахата й е докривяло повече.

Последна редакция: вт, 16 авг 2016, 15:58 от бъръльо-бъръльо

# 652
Тази тема съвсем се изроди.
Някой съвсем културно споделя от какво се е подразнил, без въобще да бъде груб, да обвинява свекървата и да я обижда. При това този някой се справя ежедневно със задължения, с които повечето списващи вероятно не са се сблъсквали никога. Насреща си получава укори, обиди и квалификации.
По принцип всеки може да бъде изкаран нахален, безотговорен и неблагодарен - това е лесно. Дори когато въпросният човек не е. За мен е трудно да кажеш тактично на другия, че е сгрешил, когато го е направил наистина. Именно тактично, защото тогава има някакъв шанс да разбере, че греши. Грубостта няма друга цел, освен да обиди и засегне - тя на никого не отваря очите.
Убеждавам се, че никой не бива да пише тук, независимо колко основателни са оплакванията му, защото емоциите, които ще преживее, ще са безкрайно неприятни.

# 653
  • София
При това този някой се справя ежедневно със задължения, с които повечето списващи вероятно не са се сблъсквали никога.
Joy

# 654
Тази тема съвсем се изроди.
Някой съвсем културно споделя от какво се е подразнил, без въобще да бъде груб, да обвинява свекървата и да я обижда. При това този някой се справя ежедневно със задължения, с които повечето списващи вероятно не са се сблъсквали никога. Насреща си получава укори, обиди и квалификации.
По принцип всеки може да бъде изкаран нахален, безотговорен и неблагодарен - това е лесно. Дори когато въпросният човек не е. За мен е трудно да кажеш тактично на другия, че е сгрешил, когато го е направил наистина. Именно тактично, защото тогава има някакъв шанс да разбере, че греши. Грубостта няма друга цел, освен да обиди и засегне - тя на никого не отваря очите.
Убеждавам се, че никой не бива да пише тук, независимо колко основателни са оплакванията му, защото емоциите, които ще преживее, ще са безкрайно неприятни.

+100000

# 655
Невди писа, че друг път е участвала в готвенето, когато и тя е идвала за повече време с децата. Не знам какво я изкарахте тази жена супер нагла и неблагодарна. Едва ли не е тръснала децата на баба им и е избягала на почивка на море сама.  Laughing Две седмици бабата да ги гледа, ако е и по нейно желание, не го виждам като зарязване на децата, някаква постоянна отмяна и причиняване на свръх неудобство на бабата. Вероятно и самата баба няма против да си гледа внуците, просто и тя се е изморила накрая. Да бяха си купили нещо готово или излезли навън да ядат, вместо да се чудят коя да отърве готвенето.

# 656
Подкрепям пишещите оплакващи се. Нали затова е темата! Да се изпусне малко парата!

# 657
Не, темата е като се оплаче някой, да му се скочи на врата, да и обясняват колко е лоша, неблагодарна и прочие епитети.

# 658
Жената е използвала свекърва си за да й гледа децата. Две седмици. После е искала и тя да отиде там и нея да я обгрижват, което изключва явно готвенето. Това не са гости като гости. Такива услуги се правят на близки хора, част от семейството. То не е и услуга, по-сериозно е. А на семейството си не предоставям специални слуги като в спа-хотел, оаквам като сме заедно всеки да поеме част от задълженията според силите си.
Пак казвам, според мен просто нещо са се посчепкали и повеже има някакво недоизяснено напрежение на снахата й е докривяло повече.
Леле, представи си, съществуват баби, които умират да си гледат внуците през ваканцията. Това, че за теб гостуването на децата при баба им, граничи с използване и какво ли не го нарече, си е твое лично усещане. Не се изказвай от името на въпросната баба, че е била използвана.

# 659
  • София
Никой не я е изкарал лоша, ай не се правете на ощипани. Има толкова много нюанси в общуването, само човек присъствал на разговора би могъл да предположи кой какво е имал предвид. Другите само си коментираме. От нашата камбанария, много ясно.
Svetlina*, знам че има. Свекърва ми е такава в момента. И точно затова й дължа да общувам с нея нормално, а не да си премълчавам и да трупам огорчение. И това се учи, впрочем.

Общи условия

Активация на акаунт