На море в Турция - тема 45

• 163 840
  • 779
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
Чета ви , чета и се замислям по е лесно от тотото да отцелиш нещо отколкото да излетиш на дадената дата за Анталия. Остава и автобусите да ги спрат и какво правиме тогава . Тази година реших повече дни да платя ..но датата на тръгване не е петък и не знам какво да си мисля вече . Май месец една ТА ме излъга та трябваше на пожар да избирам хотел и фирма която да ни закара. Е не отцелих хотела ...голям , хубав но празен ...Да дочакаме до началото на септември и видиме какво ще стане .  newsm78 newsm78

Де да беше така,ама тц.Какво толкова,виж колко варианта има за пътуване,не е станало нищо кой знае какво  Mr. Green

# 361
E, има голяма разлика да си вземеш куфарчето, таксито до летището и след 1 1/2 ч. да си в Анталия.... Ако някой е искал да пътува 500 км. до София или .... до Букурещ /след това на връщане пак същото/, или с прекачвания, или пък с кола - щял е да го планира предварително. Но, такава е ситуацията и може би точно тази несигурност с чартърите, е накарало някои хора да се откажат от почивката си /плюс нещата, които се случиха там - всеки реагира различно/.

# 362
  • Варна
Огромното ми желание да почивам там ме кара да избирам някой от тези варианти,а проблема за непълненето на чартърите е само на "честните ни медии".
Всеки реагира различно Peace

# 363
  • Варна
Взех малко да посмятам. за нашите дати 7 нощувки със самолет е 5541 лв. , с автобус 3195. Разлика 2300лв за самолетни билети и трансфер ( без да съм махала стойноста на автобусния  транспорт ) . Самолетните билети в момента от Варна до Анталия са 1008 евро , трансфера е 80 евро. Плучава се , че даже те трябва да ми върнат пари , а те ми искат още 190евро. Бясна съм . Платила съм всияко на ранни записвания , не знам дали могат да ми върнат парите. Имам и застраховка отмяна на пъруване , но не покрива този казус. Утре ще имаме сериозен разговор.

# 364
За съжаление се получи омагьосан кръг - ние също имахме желание за 12-ти път да почиваме там, но, точно притеснението за чартърите ни отказа, защото всички други варианти /Букурещ, кола, автобус/  са неприемливи, поне за нас. Искахме си "мързеливата" луксозна почивка, както обикновено. А, и разбира се това, че не можем на 100 % да бъдем сигурни, че отлива на туристи няма да се отрази на качеството на предлаганите услуги. Просто тази година се получи лошо стечение на обстоятелствата. Дано догодина всичко се нормализира, но... малко съм скептична. Ще видим....

# 365
Здравейте!
Искам да попитам около Дидим какви забележителности могат да се видят? 5 години почивах в Кушадасъ, но тази година определено съм решила да сменя курорта и съм се насочила към Дидим.
Ако някой може да сподели и мнения за Aurum Moon и Aurum Spa Beach Resort?
Колебая се между двата и не мога да реша

# 366
  • Варна
Взех малко да посмятам. за нашите дати 7 нощувки със самолет е 5541 лв. , с автобус 3195. Разлика 2300лв за самолетни билети и трансфер ( без да съм махала стойноста на автобусния  транспорт ) . Самолетните билети в момента от Варна до Анталия са 1008 евро , трансфера е 80 евро. Плучава се , че даже те трябва да ми върнат пари , а те ми искат още 190евро. Бясна съм . Платила съм всияко на ранни записвания , не знам дали могат да ми върнат парите. Имам и застраховка отмяна на пъруване , но не покрива този казус. Утре ще имаме сериозен разговор.

Силно съм заинтригувана кой ви даде такива цени за хотела и билетите,всъщност колко човека ще почивате за тази сума?

# 367
  • Варна
3 възрастни и дете на 13 , Албена холидейс, цените ги гледам сега на сайта. Това е за бунгало с директен вход към басейна, Club Magic life Jacaranda. Ние сме платили 5114лв. Миналата година бяхме там , но в нормална стая

# 368
  • Варна
3 възрастни и дете на 13 , Албена холидейс, цените ги гледам сега на сайта. Това е за бунгало с директен вход към басейна, Club Magic life Jacaranda. Ние сме платили 5114лв. Миналата година бяхме там , но в нормална стая

Аз бих си платила само цената за хотела и трансфера,проверете дали не можете да си купите седалки от друг чартър или с Тюркиш през Ататюрк.Как не ги е срам,на тая цена да ви искат още пари ooooh!
Цената за индивидуален трансфер ли е,щото за тея пари ако ви нагъчкат с още 50 човека и да се мотате докато оставите всички преди Сиде е малко множко,а и за тази сума,която ще платите в хотела може да имате безплатен трансфер от самия хотел,все пак сте във по-скъпа стая?

# 369
Как не ги е срам, на тая цена да ви искат още пари
Логиката на ТА е точно обратната. Щом си дал толкова пари, значи имаш още и ние ще ти ги вземем.
ТА срам нямат. Ленчето е пример №1.

# 370
  • Варна
Днес имахме дълъг разговор. Няма да дам никакви пари. Ако не ми осигурят билети от Варна до Анталия ( с Турските авиолинии ) без доплащане ,имат 7 дни да ми върнат  цялата сума.. Дадох им срок понеделник  за отговор. Снощи четох и закона за туризма чл. 35. Длъжни са да ми възстановят цялата сума.

# 371
  • София, България
Днес имахме дълъг разговор. Няма да дам никакви пари. Ако не ми осигурят билети от Варна до Анталия ( с Турските авиолинии ) без доплащане ,имат 7 дни да ми върнат  цялата сума.. Дадох им срок понеделник  за отговор. Снощи четох и закона за туризма чл. 35. Длъжни са да ми възстановят цялата сума.

Точно така, най-накрая да прочета разумно мнение. Да ме карат да си доплащам в последния момент, за да имам лукса да ми вземат парите - трябва да са ме изпускали на глава повече от 1 път!
Още се нервирам като се сетя за съфорумката, която се съгласи да си доплати за удоволствието да пътува 15 часа, даже трябваше да е доволна. Ама не е луд този, който яде баницата. В нейния случай можеше да ги съди до дупка за пропуснати ползи, ама това е, после защо ТА ни правели на маймуни.

# 372
Не че не съм съгласна с това да си търсим правата, но, конкретно за случая с полета от Букурещ - може и да не е имало законово основание да анулира пътуването, може заради отпуски това като период да е било единствената възможна реакция, нагласа на деца, мъж....

Аз затова реших да анулирам нашата почивка в средата на септември, защото си представих, ако нещо се случи - визирам промяна на чартъри, предлагане на други възможности - и кажа на ММ - ами не става, или става, ама.... И, не защото е някакъв такъв агресивен, просто си иска почивката, с неговата нагласа за хотел, плаж, море..... Защото, след това идва есента, която може да бъде циганска и прекрасна, но може да бъде и депресивна с дъжд и кал.... За това, намерих някакъв компромисен вариант за нашето море - след 14 години...

И преди съм писала - тази година ситуацията е такава, просто се съобразяваме с нея, приемаме я или не, реагираме по наш начин, или търсим алтернативен вариант....

# 373
  • Русе
Здравейте,и аз да се похваля с резервация за Blue Bay Platinium 5* Мармарис  на 02.09.16г.

# 374
  • София, България
Не че не съм съгласна с това да си търсим правата, но, конкретно за случая с полета от Букурещ - може и да не е имало законово основание да анулира пътуването, може заради отпуски това като период да е било единствената възможна реакция, нагласа на деца, мъж....

Аз затова реших да анулирам нашата почивка в средата на септември, защото си представих, ако нещо се случи - визирам промяна на чартъри, предлагане на други възможности - и кажа на ММ - ами не става, или става, ама.... И, не защото е някакъв такъв агресивен, просто си иска почивката, с неговата нагласа за хотел, плаж, море..... Защото, след това идва есента, която може да бъде циганска и прекрасна, но може да бъде и депресивна с дъжд и кал.... За това, намерих някакъв компромисен вариант за нашето море - след 14 години...

И преди съм писала - тази година ситуацията е такава, просто се съобразяваме с нея, приемаме я или не, реагираме по наш начин, или търсим алтернативен вариант....

Полетът на въпросната дама беше анулиран ден и половина преди пътуването, няма как да има законово основание за нещо различно от компенсация. На всичкото отгоре се съгласи да плати по 75 лева на човек за микробус до Букурещ. Аз наричам това лудост, хайде да се пробват да го направят този номер на един информиран немски или английски турист.

Като питах представителите на ТА във фб как точно ще коментират това, се изпокриха като мишки.

Чакаме Татяна да разказва как е било, не е като да няма база за сравнение с предходни години.

Общи условия

Активация на акаунт