Какво ли ще е ЯНУАРСКОТО мъниче - момче или момиче? - Тема 4

• 45 943
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
Милевами нещо не разбирам каква е крайната цел, като цяло ти препоръчвам да не прекъсваш, никой не може да издаде предварително, това е от както вкараха електронните болнични системата не позволява .Ако отидеш след това обаче може да върне назад, надявам се разбираш какво искам да кажа-може да връща, но не може да дава предварително никой.
Щастливка аз също не спах...не можах да заспя сигурно чак към 2 ме онесе та може и заради пълнолунието, защото иначе си спя  Rolling Eyes

# 496
Явно вечерта е била трудна за всички и аз неможах да заспя до 3 часа 😑 ... мен също ми е първа бременност но аз усещам бебето още от 12 г.с.  и док. Каза че е нормално все пак е доста буйно и ние вървим едри по размери 😁 явно януарските бебета ще са пухкави 😇😇😇😇... утре влизам в 18 г.с. но още незнаем пола защото ЖК ни е на 29.08. , но да ви питам колко време напраед записахте час за втората ФМ и да попитам момичетата от Варна при кого ходят на ФМ ...трябва ми мнение за (Карелия Александров и Балев) ...

# 497
  • Бургас
Здравейте на всички мамчета  Hug Надяввам се да ме приемете в темичката Simple Smile Аз съм с дълго чакана първа бременност вече в 21 гес.седмица  preggo  Пожелавам на всички лека и безпроблемна бременност preggo Heart Eyes Two Hearts

# 498
Добре дошли на всички нови Януарки! За болничния най- добре отиди и се разбери с който ще го издава , защото за да върне със задна дата също трябва да е предупреден. Ще ти обясни какво може и какво не.

# 499
Добре дошли на всички нови Януарки! За болничния най- добре отиди и се разбери с който ще го издава , защото за да върне със задна дата също трябва да е предупреден. Ще ти обясни какво може и какво не.

не е съграсна моята аг. Твърде прецизна и честна е. Ще ида вериятно ппи неь срез изтичану ня отпуската. За съжаление прецаквам три дне от отпуската на мм. Тою иска да пътуваме за морето.

# 500
Болнични са ми пускали три дни назад без да се договарям,копирам текст от членовете...
Не се допуска издаването на болничен лист, в който датата на започването на отпуска е по-късна от датата на издаването му.
Изключение се допуска само когато временната нетрудоспособност е констатирана в деня, в който лицето е било на работа, независимо от отработените часове, както и когато болничният лист е продължение.
В тези случаи отпускът, даден за временна нетрудоспособност, започва задължително от следващия календарен ден, независимо че той може да е почивен за болния.
Болничният лист до 7 дни може да бъде издаден и със задна дата при следните условия:
Когато прегледът е бил извършен и временната нетрудоспособност е била установена от лекар, но болничен лист не е бил издаден по една или друга причина.
Ако личният лекар прецени, въз основа на обосноваващата документация на лечебното заведение и на личната амбулаторна карта, че лицето наистина през това време е било неработоспособно за определено време. В този случай от личния лекар се издава болничен лист за не повече от 7 дни през изминал срок не повече от шест месеца.
След този срок болничен лист за минало време може да се издаде само с решение на ТЕЛК. Така гласят член 6 и член 9 от Наредбата за медицинска експертиза на работоспособността.

Последна редакция: нд, 21 авг 2016, 16:05 от Molssi

# 501
Някоя от вас има ли проблеми със стомаха- подуване, болки и разни такива?

# 502

Непрекъснато ми шават червата. Нормално е спорд мен - все нещо притискат малките. Те дори като мърдат - ги чувам и червата, че къркорят успоредно.. Та не само стомаха - а и газове периодично има. Бе картинката си е цветна, дет се вика - очаквано Simple Smile Това да ни е кахъра.

Болнични могат даже и 7 дни след това да издадат, като го запишат "непотърсен". Мен така ми го пуснаха Simple Smile Че излизаше да свършва предишния точно в годишната му отпуска на лекаря. Та 1 седмица по-късно го взех. Не е толкова драма да е след това, но момичетата са прави, че няма как да е предсрочно. Или трябва да се засекат, което принципно също не е най-голямата драма Simple Smile И така си плащат от НОИ (вече имахме към фирмата 1 такъв казус, но само 1 ден се засичаше - не са правии проблеми, за 3 - не знам).

# 503
Добре дошли на новите членове wavey

SteliNiki, аз записах началото на август за 13.09.  Wink Зависи от натовареността на доктора, при който ще ходиш. Обикновено специалистите по фетална са търсени и поне месец по-рано, поне в София е така. За Варна някое друго момиче да се изкаже.

# 504
Явно вечерта е била трудна за всички и аз неможах да заспя до 3 часа 😑 ... мен също ми е първа бременност но аз усещам бебето още от 12 г.с.  и док. Каза че е нормално все пак е доста буйно и ние вървим едри по размери 😁 явно януарските бебета ще са пухкави 😇😇😇😇... утре влизам в 18 г.с. но още незнаем пола защото ЖК ни е на 29.08. , но да ви питам колко време напраед записахте час за втората ФМ и да попитам момичетата от Варна при кого ходят на ФМ ...трябва ми мнение за (Карелия Александров и Балев) ...

Аз също съм от Варна, на първата и втората ФМ ходих при Д-р Александров. Доволна съм  Simple Smile За Балев трябва седмица по-рано да си запазиш час. Мисля, че  клиниката където преглежда беши или все още е в ремонт. Иначе знам че и Балев и Цонев са добри.

# 505
Аз също съм с болки в стомаха от няколко дни вече, пия иберогаст 20тина капки и поминава малко, сега като почна желязото ще е зора, доктора ми обеща, че този,който е изписал не дразни...ще видим Flutter

# 506
Оказва се, че и ние ще се радваме на още едно момченце. Simple Smile Всичко си му е наред, плацентата също се е вдигнала. Много се въртеше и трябваше да излезем от кабинета, да се разходим и после да продължим прегледа, защото не можеха добре да му разгледат сърцето.

# 507
Мамите от Пловдив, ще споделите ли при кого ходихте на фетална и впечатленията си Simple Smile Докато не мине феталната няма да съм напълно спокойна дали всичко е наред smile3506. Ако има сред вас и бременни студентки моля да ми пишете на лично Simple Smile

# 508
Здравейте момичета, от доста време не съм се включвала в темичката Simple Smile Доста хубави новини сте споделили Simple Smile Да се отбележа и аз нашето слънце е момиченце  preggo Имам и един въпрос предстои ми ФМ и моя  АГ ме насочи към клиника Св. София и по специално към д-р Мазнейкова някой може ли да сподели мнение??? Благодаря предварително. Лек и успешен ден на всички  bouquet bouquet bouquet

# 509
Не искам поста ми да прозвучи като заяждане, обаче доктор Кателия Александров е репродуктивен специалист и се чудя как се доверявате за ФМ на него  newsm78 Балев и Цонев се занимават само с това , и въпреки всичко пропускат неща ... Някой беше споменал за добър лекар за ФМ в Добрич  Peace

Относно болките в стомаха - аз имам от жлъчката и пия лекарства + Гавискон, ако имам подуване или тежест - може да го пробвате, въпреки, че от вкуса му ми идва директно да  Sick но пък супер бързо ми отминават коремните неразположения  Peace

Общи условия

Активация на акаунт