Какво ли ще е ЯНУАРСКОТО мъниче - момче или момиче? - Тема 4

• 45 921
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
По идея на една моя приятелка за зимата мисля да се снабдя с пончо - хем ще мога да го нося с голям корем, хем после и като родя до към март ще мога да съм с него, ако не съм се възстановила напълно  Peace

# 541
  • Стара Загора
даам то има и такива палтенца тип пончо много сладурски

# 542
Може ли да разясните това с тоновете, постоянно го споменавате, а не разбирам какво имате предвид? newsm78

# 543
Като влезеш в 9 месец, с един специален апарат ти връзват корема и слушат тоновете на сърцето на бебето, прави се всяка седмица или там колкото докотра прецени, че е удачно Peace

Ето инфо - http://kenguru.bg/%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B5%D1%82%D0%B0/1/MlW-gRW … fYpajQRKnYRmrItaX

# 544
Незнам за дрехите , все някакси ще си намерим нещо което да ни става , но аз забелязвам че цялата се подуват ... имам впредвид краката от глезените надолу , ръцете и лицето ... някоя от вас има ли такъв проблем , че чета че не е хубаво да оттичат така крайниците а прегледа ми е чак в понеделник и се притеснявам ... и чае последните ми изследвания бяха перфектни и уж нямаше наличие на белтъка албумин в урината , а и засега държа едни килограми от последната ЖК ... чак ми се зачервяват краката от подуване. 😐

# 545
  • София
Незнам за дрехите , все някакси ще си намерим нещо което да ни става , но аз забелязвам че цялата се подуват ... имам впредвид краката от глезените надолу , ръцете и лицето ... някоя от вас има ли такъв проблем , че чета че не е хубаво да оттичат така крайниците а прегледа ми е чак в понеделник и се притеснявам ... и чае последните ми изследвания бяха перфектни и уж нямаше наличие на белтъка албумин в урината , а и засега държа едни килограми от последната ЖК ... чак ми се зачервяват краката от подуване. 😐

Здравей,
доколкото съм чела, това подуване обикновено се получава в третото тримесечие. Появи ли се по-рано, то показва патология. Не искам да те тревожа излишно, разбира се. Но ако не прекаляваш със солта, ако това подуване не изчезва на сутринта, то според мен е редно да се консултираш по телефона с лекаря си. Той ще ти даде съвет, или ако смята, че има причина за притеснение ще те викне по-рано на преглед.
Щом си притеснена, според мен не трябва да чакаш чак до понеделник.
Стискам палци всичко да е наред.  Peace

# 546
Ще се наложи да му звънна явно защото сутрин сякаш съм още по подута осено пръстите на ръцете и лицето ... той би трябвало да ме прати на някакви изследвания за да разбере къде е проблема нали ? Сега чета за това подуване и най-често се получава при високо кръвно(моето даже е прекалено ниско) , рязко качване на килограми и гестационен диабед (кръвната ми захар е 4,2 напълно в нормите) и инфекции на пикочните канали (урината ми е перфектна по изследване ) ... та мисълта ми е друго изследване (специално за патология) ли се пуска

# 547
Адичка мерси  bouquet
Стели не е ли албумин в кръвта, аз също си го изследвах допълнително и се оказа, че подуването явно си е от жегите, защото всичко беше наред по изследванията, но най-добре му се обади да не те бодат излишно  Peace

# 548
Принципно и се раздуват лигавиците, органите, от там и се задържат течности и човек се чувства по-подут. Ограничи солта до минимум, пий много вода или чай, но не сокове и газирано, можеш да си правиш хладни компреси на краката, а отделно пусни за албумин в урината още веднъж за всеки случай. Къпи се с хладка или топла вода, не с вряла в никакъв случай. това мога да те посъветвам. Миналата бременност се подувах повечко, сега само веднъж-два пъти. И на мен ми бяха чисти изследванията. Беше от задържане на вода и горещините при мен.

# 549
Ще пробвам начините които ми казвате за да не се подуват краката , но пък пръстите на ръцете са ми като бухтички и ще видим днес какво ще каже доктора и ще пусна за всеки случей за албумин да видим за един месец може да се е отделил този белтък в урината 😐 

# 550
На мен предните бременности също ми се подуваха страшно краката и ръцете през лятото, но изследванията ми са били в ред. Много ми помагаше един гел за бременни срещу подути крака. Мисля, че беше на Mamma Donna.

# 551
Здравейте момичета,имам абсолютно същия проблем с подуването, изследванията ми са наред, говорих и двамата проследяващи ме лекари и двамата са на мнение, че ако сутрин преминава трябва просто да огранича солта, както и да мина на 3 литра вода...  newsm78 newsm78 newsm78

# 552
Момичета, аз се включвам с една друга тема. Имена измислихте ли?
Ние се надявахме, че като разберем пола, поне с 50% ще се улесним, но пак ни е много трудно.
Не искаме името да е тривиално, нито чуждестранно или подигравателно. В началото мислехме буквичка да вземаме, но поради факта няма имана, за които да сме съгласни и двамата май ще си се казва на нея си  Grinning
Оня ден и двамата бяхме единодушни, че сме харесали името- Матеа (на галено Теа), но аз сега се замислям дали не звучи твърде екстравагантно.

# 553
Хмм интересна тема Simple Smile Ние сме се спрели на Елена, и на двамата много ни харесва и значението и как звучи, не е прекалено дълго или претенциозно. Баби и дядовци нямат общо, майка ми може би (тя е Елисавета)  Rolling Eyes  И тъй  Wink

Поздрави  Hug

# 554
Да беше момиче, досега да сме измислили име! Толкова много хубави момичешки имена има. Обаче с момчето удряме на камък.

Общи условия

Активация на акаунт