Какво ли ще е ЯНУАРСКОТО мъниче - момче или момиче? - Тема 4

• 45 939
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
  • NE
Чувства се стягане в областта на матката. Няма как да се обърка. Peace

# 526
http://bremennost.bg/vtvardqvane-na-korema-pri-bremennost.html четох тази статия във връзка с втвърдяването на корема и сега съвсем не знам контракции ли са или си е нормално, сподели с твоето АГ, аз поне това смятам да направя следващия път междувременно съм решила да не се тревожа излишно  Thinking smile3503

# 527
Таман ходих до спешния в Шейново. Много внимателно ме прегледаха- всичко изглежда наред. Изписаха ми но шпа и магнезии за една седмица. Дано отмине Praynig

# 528
  • София
Няма нищо страшно в тези контакции. Аз също получавам, когато се преуморя.Усетя ли просто лягам/сядам почивам и така. За лично успокоение, да може да си взимате но-шпа. На ехографа би трябвало да се забележат контракции от АГ-то.

# 529
Да ти отминава бързо! Само да добавя, че не при всички се усеща така, като втвърдяване. С първата си бременност никога не съм ги усещала така. Усещането беше за менструални болки или болки, които се изтеглят към кръста, от двет страни или от едната, или една след друга. Така преминаваха контракциите при мен лично. Понякога може да ви се стори, че коремът ви е втвърден, а всъщност така се усеща и когато бебето подпира от вътре, разтяга се и т.н. и мястото все едно на топка става.
Усещанията са различни при всеки. Аз си чаках втвърдяване, но така и не съм усетила такова Peace

# 530
  • София
Здравейте на всички  Hug  Има толкова много мами, добре дошли! И даже една с тризнаци, браво, Дес, страхотно и успех!

Аз бях три седмици насам-натам с мъжа и децата, и до морето стигнахме, всичко беше чудесно, но май се понатоварих накрая, по-точно надрусах едно хубаво на българските пътища, започнаха ме разни болки и контракции. Вчера минах на втора ФМ (в 22ра седмица) и за мое съжаление потвърдиха контракциите, матката беше контрахирала по време на целия преглед Sad Сега пия магнезий 3х500, но още не се е оправило положението, наболява ме и ме стяга. Дано скоро отмине. При контракциите коремът ми се втвърдява и се издува на топка, без дискомфорт от червата, т.е. не е издуване от преяждане или дразнеща храна, а от самата матка. Малечка вече е 384 гр, расте, макар че върви с няколко дни назад от самото начало, но в рамките на нормалното Wink

Усещам я вече редовно и по-силно, особено мъжът ми като си сложи ръката отгоре, но той все още не я усеща, само веднъж каза, че "май" е усетил нещо... И децата вече нямат търпение да могат да слагат ръчички и тя да ги рита от вътре  Heart Eyes

# 531
Е добре възможно ли е да не се изпитват контракции, аз схм 21ва вече и такова втърдяване до сега не съм усещала newsm78

# 532
  • NE
Тук са описани точно Бракстън Хикс контралкциите и още.
За мен контракциите тип Бракстън хикс не си приличат с контракциите подготвящи и съпровождащи самото раждане. Peace

Последна редакция: вт, 23 авг 2016, 20:43 от Flower Fairy

# 533
  • София
Не е задължително да се появят контракции. Аз с първото след като ми изтекоха водите, започнах да имам контракции, такива като описанието на adi4ka-maslinka.

# 534
хей мами, мислите ли си вече за якенцата? май ще ми трябват средно около 3 якета за следващите сезони, освен ако не се окаже, че ще продължа да се събирам в настоящите ми, но се съмнявам... та се чудя как да мина с макс 1. давайте предложения от къде могат да се намерят подходящи, ако имате идея?  Mr. Green

# 535
Аз си мислих наскоро. За есенно се оказа, че имам едно, което се води яке за бременни (бяхме го взели за обикновено и забелязахме чак 1-2 години по-късно  Laughing). В olx гледах за бременни палта, но имаше три адски грозни и се отказах. Ще видя, когато стане наистина студено, в какво се побирам, може да си карам и с моите, без да ги закопчавам, а отдолу да слагам по-дебели дрехи. Може и по-топла зима да се случи. Ново не мисля да си взимам, за 3-4 месеца не виждам смисъл.

# 536
  • Варна, Пловдив
Аз мисля да посетя вторите употреби, скоро няма да мога да си ползвам есенните, че даже и зимните якета, все са ми вталени. Не виждам смисъл да давам големи суми за нещо временно.

# 537
  • Стара Загора
Аз разглеждах в H&M но много скъпи бе за 2-3 месеца , а то пък къде толкова ще излизаме тогава не знам.....

# 538
Е добре възможно ли е да не се изпитват контракции, аз схм 21ва вече и такова втърдяване до сега не съм усещала newsm78
Разбира се, не са задължителни, има жени, които до раждането нищо не усещат.

За якета..ужас и аз не знам. Миналият път с едно палто минах, което си седеше разкопчано и с един голям пончо шал на корема да му пази топло. Това беше. Трябва си, да ви кажа, накрая прегелдите са доста на често, а и тонове, документи..

# 539
  • NE
И аз родих баткото февруари и карах с по-големи якета. То в зимата с големия корем не ми беше много за излизане. Седмица след раждането носих старите си якета.

Общи условия

Активация на акаунт