Великобритания - Тема 65 Много Лятна Най-Лятна Много Морска

• 92 716
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
  • UK
Повечето  библиотеки имат и книги on line само трябва да се  регистрирате.
Аз съм регистрирана в нашата, май картата важи за всички в града, но не знаех, че има такова нещо. Какво ще рече онлайн, могат ли да се смъкват на четец или трябва от компютъра да чета?

# 646
Повечето  библиотеки имат и книги on line само трябва да се  регистрирате.
Аз съм регистрирана в нашата, май картата важи за всички в града, но не знаех, че има такова нещо. Какво ще рече онлайн, могат ли да се смъкват на четец или трябва от компютъра да чета?

На сайта им ще намериш една програма, която може да свалиш на абсолютно всякакво устройство от телефон до настолен компютър. С номера на картата влизаш в програмата (пина са първите две и последните две цифри от датата на раждане поне при нас). И така имаш достъп до всички книги в библиотеката - електронни и аудио. Всяка седмица се качват нови заглавия. Може да правиш лист с желани, да резервираш книги, ако са заети в момента и т.н.

А иначе хартиениете няма значение от коя библиотека ги вземаш и в коя ги връщаш. Можеш да го направиш във всяка друга.

# 647
  • York
Аз купувам книги от чарити шопове. Особено от едни, който ми е път и има страхотни заглавия за по паунд.
Миналата седмица в Паундленд имаше детски книги по 50п, та накупихме 20 на дъщеря ми  Laughing, която между другото иска да тренира хокей  Shocked От къде и хрумна идея си нямам  Crazy

Нашият съсед се извини и сега е по - тих и от тревата, та си мисля, че има предупреждение от някой. Не ме интересува от кой, важното е да не ме занимава със себе си Peace

Ако знаете някой да продава допълнителни часове за удължаване на денонощието, казвайте. Спешно се нуждая от 3 допълнителни часа всеки божи ден  Whistling

# 648
  • UK
Благодаря, Памперс! Ще разуча!

# 649
Здравейте HugПочивам вече.Такава дискова ме хвана TiredЕдвам кретам,скована съм като дърво.Не мога да си намеря ни хапчета ни гел... нищо.Миналата година в Бг я получих,лежах в болница,ходих в Павел баня.От мин. вода тоя диск дето беше излязъл взе че се калцира.И ми се размина лека полека операцията.Вчера обаче малката имала огромни пришки от гумените ботуши(имаха евакуейтед дей) и не може да върви.Не можем да стигнем до училище newsm78И аз с целият си акъл я носих половината път,защото тя виеше от болки и плачеше.И...резултата днес е налице.Идва ми да се сритам сама себе си,за проявената глупост.Поне си намерих упражненията от Павел баня и ще се пробвам с тях да се посъбера малко.Как ще работя не знам?
       За книжките и аз от черити магазините по 2,през ден.По 0,50п-1п.Много й помагат,за говорене,произношение,научава нови думи и се забавлява с историйките.Учителката вчера ми каза ,че тя отказва да говори на англ.Има награда за четене,а не говори ShockedПитам я,защо така-срамувала се,било й странно да си преправя р-то.Едни ей такива.Госпожата каза ,че вече всичко разбира тази ученичка,чете мнооого добре дори непознат текст.Но говори само на български,а може на англ.Ще се наложи да махнем таблета с превода англ.-бг. newsm78Кажете похват някакъв или...знам ли?Как да я накарам да говори на английски в училище и въобще да проговори езика.Знае кое ,как и защо,но не го прави.

# 650
  • Bristol
Не можеш да я накараш да говори, то си е до характер. Ще дойде момента и ще проговори. Аз на български в градината съм мълчала и не съм искала да преразказвам приказките (6-7 годишна), препоръчали на майка ми да се консултира със специалист. Майка ми в къщи четяла и аз без проблем съм преразказвала, ами срам ме е било в градината пред всички деца сигурно. Дъщерята също до късно не говореше в градината и после в училище много, а е родена тук, всичко разбираше на английски, но отказваше да говори. Тя по принцип си е по-стеснителна и срамежлива. Сега пък на български не ще да говори  ooooh!  Crazy

# 651
  • София
Здравейте,
Може ли да кажете заплата 40000 бруто добре ли е за Лондон? Каква квартира може да се вземе при такава заплата в близост до сити/канари?

# 652
Моята не е срамежлива,изобщо не е.Значи го прави нарочно?Какви са тия инати от нея не знам?Госпожата научи български думи като здравей и добър ден,за да я предразположи,а тя не иска.Освен и в къщи да й говорим на английски,за да я накараме да проговори #CrazyГоляма родолюбка се извъди,няма що!Ама като и подарят близалка в магазина,веднага-тенкю ooooh! ooooh! ooooh!Ще се надлъгваме явно с нея.Намислила съм да й давам парички,да си купува нещо,а аз да седя острани за подкрепа.Дано мине номера hahaha

# 653
  • UK
Avaspirala,
 твоята дъщеря като мен. Разбирам чат-пат, но не мога, да се отпусна, да говоря Wink Все имам чувството, че няма, да ме разберат  Joy
Не я насилвай,  аз мисля, че ще дойде този момент при нея и детето само, ще се реши. Нали, не изостава и с учението  Heart Eyes

Искрена,
Аз не съм запозната, но тази заплата на 'прима Виста' ми звучи добре, мисля Wink

dejie
Как третирате хремата?
Има ли там физиологичеН разтвор от типа на Стеримар,  Маример капките?
Чудя се,  да вземам ли и него от бг newsm78

# 654
  • До хладилника, който обичам
  Друга майка писа,че българското училище в Нотингам може би ще се съгласи да направи група при нас,ако се съберат повече от 10 деца. Дано тук вече откликнат повече хора и да се направи групата,че моята дъщеря тъкмо се беше научила да чете и пише на български и забрави буквите,бърка ги с английските.

Само да знаеш, че Нотингамското училище се води от учителите на Бирмингамското, т.е. в събота го правят в Бирмингам, в неделя в Нотингам. Може и да няма в кой ден да го направят другаде  newsm78

Сигурно знаеш, че в библиотеката можеш да си поръчаш определено заглавие срещу дребна такса и да ги звъннат, като дойде при тях (стига да го има в общината)?

# 655
  • UK
dejie
Как третирате хремата?
Има ли там физиологичеН разтвор от типа на Стеримар,  Маример капките?
Чудя се,  да вземам ли и него от бг newsm78
Кокона, купувам свободно от аптеки и магазини Стеримар спрей, малкият флакон 50 мл е към 4 паунда. На ампули не съм видяла да продават свободно, не съм питала, но знам, че физ разтвор подходящ за инхалации на банка е с рецепта, имам и ползвам инхалатор често. Въпреки това аз купувам от ибей, купувам от полски магазини, както и поръчвам на свеки да ми праща от Бг, тя често изпраща разни неща за децата, вкл мед, орехи и такива неща, ползваме удобен превозвач. Виброцил, коларгол и всякакви подобни дето в Бг са практика (особено пък аб капки), нито веднъж не са ми изписвали, мисля, че тук хремата при децата въобще не се лекува с нищо различно от солен разтвор. Понякога си мисля дали няма да ги увредя нещо от толкова сол дето са изпили. А синът ми не си духа носа заради ушите и все още от време на време тегля сополите с бебешка помпа.

Бу, не знаех, благодаря за информацията! Много неща не знам.

Ние сме в Нотингам, но мисля и тази година да пропуснем бг училище, ще го запиша догодина след като навърши 6.

# 656
мисля, че тук хремата при децата въобще не се лекува с нищо различно от солен разтвор.
Даже и с това не я лекуват. Колкото по-малко се пипа носа, толкова по-добре. Wink

ponqkoga, надявам се ще му държи влага за дълго време напред и няма да прави проблеми!
А ако разбереш как да удължиш деня, моля да споделиш, че и аз имам нужда  hahaha

# 657
Dejie,имам запаси от капки и спрейчета ако нещо видиш зор.Без коларгол,последният път и течеше кръв от носа от тях.Както и хомеопатични гранули,ако ползвате де.Аз имам нужда от Нивалин и Милгама за кръста,ако някой има.Иначе чакам поща от тях,ама кога?Пратих мъжо за Волтарен,та да видим дали ще се пооправя.Коконче,няма срам,говориш и толкова.И моят език не е перфектен,но колкото повече говориш,толкова повече се подобрява.А и аз уча непрекъснато,всеки ден,всяка свободна минутка.Имам и преводач на телефона.Веднага го вадя и проверявам това което не разбирам и не знам.

# 658
  • UK
Значи, аз съм като, тях  Laughing също, не ползвам абсолютно никакви капки за нос, при децата, само този, физиологичен разтвор Wink
А спомена мед, с кой жпревозвач сте? Тэкмо се чудех в стъклени буркани дали би се съгласил някой от тях да извърши такава доставка  newsm78
Ние на 11 летим. Багажа е пълен с лекарства. Изведнъж завэляха поръчки за какво ли не, дано нямаме проблеми, че все пак, се притеснявам от количествата. Много ми е спокойно вътрешно, че чак се чудя, така ли, трябва,  да е  Joy

# 659
Тереза Мей и компания са в наше село тези дни, и в центъра пиле не прехвръква  Laughing. ММ ще работи доста часове по повода, нещо положително Blush
Започна речта, дано да каже какво са решили за емигрантите от ЕС.

Общи условия

Активация на акаунт