Отношението на мъжете Ви към Вас, след преживян аборт!?

• 41 344
  • 492
  •   1
Отговори
# 315
  • Бургас
Краси бъркаш.Не му е КАЗАНО кога да отиде да я вземе.Лекарката е казала че около 16.30 най-вероятно ще е готова.Планина разлика е това.Редно е било като излезе от упойка да му звънне,да му поплаче по телефона,да му каже че всичко е приключило и като и кажат кога ТОЧНО я изписват,отново ще му звънне,той да я чака пред входа.В ерата на комуникациите това в моята глава е правилно,а не да се дебнем кой колко е досетлив.Ами ето,рабрала е.
При положение, че му е казан час, в който тя ще е готова, какво още се очаква от нея. Господинът не е нито глух, нито бавноразвиващ се, че сто пъти да му се повтаря едно и също. И след като му е казан час, пак се очаква от нея, току що излязла от упойка и под невероятен стрес, да ходи да издирва мъжа си.
По принцип мъжете не са някакви олигофрени. Това, че някоя е попаднала на мъж, на който ежедневно трябва да вади главата му от задника, е друг въпрос.

# 316
  • София

При положение, че му е казан час, в който тя ще е готова, какво още се очаква от нея. Господинът не е нито глух, нито бавноразвиващ се, че сто пъти да му се повтаря едно и също. И след като му е казан час, пак се очаква от нея, току що излязла от упойка и под невероятен стрес, да ходи да издирва мъжа си.
По принцип мъжете не са някакви олигофрени. Това, че някоя е попаднала на мъж, на който ежедневно трябва да вади главата му от задника, е друг въпрос.
Защо е това самонавиване, ума не ми го побира!?
На господина, тази която трябва да каже, че е готова и къде, и кога да я чака, е съпругата!
Докторът може да даде някакъв ориентировачен час и нищо повече.
И стига драми с упойки и бушуващи хормони.
Точно защото тя излиза от упойката, ще се обади щом дойде на себе си.
И никой не я е изгонил от стаята- сама е хукнала по коридорите и виснала пред болницата, вместо да си почине, докато той дойде.
Почвам да си мисля, че някой от присъстващите тук си е заврял главата на тъмно и тъпо и упорито изисква всички да мислят и действат само по неговите критерии за правилност!
ПП. На една от операциите, която беше обявена за лесна и бърза, половинчасова, висях и умирах пред вратата 3 часа.
Сновяха доктори, първо ми се усмихваха и подканяха да отида да пия кафе, после почнаха да се пронизват покрай мен, гледайки на друга посока, накрая пак се усмихнаха, но аз за тези 3 часа остарях с години.
И какво, ти държиш, да съсипеш уж най- близкия ти, заради пустия си егоизъм?
Баси, това не е любов, това е безпросветно тесногръдие и жестокост! #2gunfire

# 317

ПП. На една от операциите, която беше обявена за лесна и бърза, половинчасова, висях и умирах пред вратата 3 часа.
Сновяха доктори, първо ми се усмихваха и подканяха да отида да пия кафе, после почнаха да се пронизват покрай мен, гледайки на друга посока, накрая пак се усмихнаха, но аз за тези 3 часа остарях с години.

А ти що вися там тези три часа? Оперираният ли те беше помолил?
Няма нужда да ми отговаряш, предполагам са оперирали детето ти.
Няма как да ме убедиш, че ако се тревожиш за някого няма да отидеш поне 1/2 час по-рано от указания час, а не да се моташ и да чакаш да ти се обади.

# 318
Скрит текст:

Защо е това самонавиване, ума не ми го побира!?
На господина, тази която трябва да каже, че е готова и къде, и кога да я чака, е съпругата!
И стига драми с упойки и бушуващи хормони.
Точно защото тя излиза от упойката, ще се обади щом дойде на себе си.
И никой не я е изгонил от стаята- сама е хукнала по коридорите и виснала пред болницата, вместо да си почине, докато той дойде.
Почвам да си мисля, че някой от присъстващите тук си е заврял главата на тъмно и тъпо и упорито изисква всички да мислят и действат само по неговите критерии за правилност!
Е, ти що не маха гащи по магазините, ами вися пред операционната 3 часа?  Laughing
Нали това ти е идеята?Що не чака оперирания да се освести и да ти се обади, че е приключил с операцията, пък тогава да се засилиш да го взимаш/на свиждане?А?     Joy

Значи, ти може да висиш като прани гащи и да чакаш, а ма сакън някой друг да не почуства подобна подкрепа....гадно е, лошо е.
Да ти имам двойните стандарти.    Mr. Green

# 319
  • Бургас
Как съпругата ще му каже колко дълго ще продължи като самата тя не знае. Докторите са тези, които ти казват тези неща и ти разясняват колко се чака и къде.
Аз не съм чакала близките си пред операционната, защото не е имало такава възможност, а едната операция се проточи часове и то по нощите, но предварително съм питала докторите след колко време и къде да дойда, за да получа информация за близките си и да ги видя. А този ...... не само, че сам не се е позаинтересовал за това, но дори и когато са му казали, не е дошъл.
И аз се чудя какво е това самонавиване, че да се държиш нечовешки с най-близкия ти човек, е нещо нормално. 

# 320
  • София

Е, ти що не маха гащи по магазините, ами вися пред операционната 3 часа?  Laughing
Нали това ти е идеята?Що не чака оперирания да се освести и да ти се обади, че е приключил с операцията, пък тогава да се засилиш да го взимаш/на свиждане?А?     Joy

Значи, ти може да висиш като прани гащи и да чакаш, а ма сакън някой друг да не почуства подобна подкрепа....гадно е, лошо е.

Оперираният беше на 5 години.
ПП. Няма двойни стандарти- за разлика от теб и другите възмутени, когато съм могла да спестя на близките си излишен стрес и напрежение, съм го правила.
Егоизмът не е сред качествата, които уважавам и харесвам.
С нищо няма да ми помогне гърчещ се от притеснение човек, който няма как да поеме интервенцията, на която аз съм подложена.
Затова винаги бих му спестила преживяването, но бих дала точни разпореждания какво да направи и къде да дойде- достатъчно шашнат от притеснение, би могъл нещо да сгафи.
Толкова.

# 321
  • София

Как съпругата ще му каже колко дълго ще продължи като самата тя не знае. Докторите са тези, които ти казват тези неща и ти разясняват колко се чака и къде.
Аз не съм чакала близките си пред операционната, защото не е имало такава възможност, а едната операция се проточи часове и то по нощите, но предварително съм питала докторите след колко време и къде да дойда, за да получа информация за близките си и да ги видя. А този ...... не само, че сам не се е позаинтересовал за това, но дори и когато са му казали, не е дошъл.
И аз се чудя какво е това самонавиване, че да се държиш нечовешки с най-близкия ти човек, е нещо нормално. 
Ами, за стотен път да ти кажа- като му се обади по мобилния щом я върнат в стаята и дойде на себе си! Mr. Green
Готова си да пишеш дори и без грам мисъл, само и само да не би да видиш нещата от друг ъгъл.

ПП. Значи, за теб е нормално, щото се била проточила с часове операцията и била по нощите, да не висиш пред вратата, а да питаш кога да се обадиш за сведения- не кога да виснеш пред реанимацията, но като е за други, уста не затваряш!? Joy
Все по- забавно става в тая тема Mr. Green

# 322
  • Бургас

Ами, за стотен път да ти кажа- като му се обади по мобилния щом я върнат в стаята и дойде на себе си! Mr. Green
Готова си да пишеш дори и без грам мисъл, само и само да не би да видиш нещата от друг ъгъл.

ПП. Значи, за теб е нормално, щото се била проточила с часове операцията и била по нощите, да не висиш пред вратата, а да питаш кога да се обадиш за сведения- не кога да виснеш пред реанимацията, но като е за други, уста не затваряш!? Joy
Все по- забавно става в тая тема Mr. Green

То с теб винаги е забавно.

# 323

+1
Докторът му е казал кога да е там. Всичко друго са празни приказки.

# 324

Оперираният беше на 5 години.
За мен няма значение на колко години е нуждаещият се от подкрепа.И синът ми е опериран, и майка ми е оперирана, няколко пъти, и други близки са били по болници....Все съм била на линия.
Очаквам и получавам и аз същото отношение.
Не е въпрос на възраст, а на човечност.

# 325
Не го съдете прекалено човека, и той го изживява според мен, но по свой си начин.
Правила съм спонтанен аборт във втори месец, приеха ме с кръвоизлив, мъжът ми беше шашнат до мен, преди да ме качат за кюретаж, лекарката му връчи кървясалите дрехи като му обясни да ги изпере със студена вода и му каза приблизително към колко ще ме изпишат. Като излязох от упойката аз му се обадих, държаха ме 2 часа за наблюдение и пак му се обадих да дойде да ме вземе.  Когато се прибрахме беше изпрал всичко и даже беше сготвил, може и по магазините да е ходил...

# 326
Не го съдете прекалено човека, и той го изживява според мен, но по свой си начин.
Ама разбира се, жените ги разчекват и изстъргват, а после трябва да и да не съдят мъжете си, че ги овикват без причина. А кога тя ще има право да си изживее нейното?
Това, че го преживява не значи, че трябва да откаже да иде в часа, в който лекарят му е казал да я прибере.
Оправдание няма. Случилото се, случило. Да стане като мъж, да се извини и да не повтаря подобна грешна никога. Но не може като поиска да обсъдят случилото се да се държи по агресивен начин, нито да вдига скандали без повод. Всъщност може, има такива хора, които в труден момент са агресивни към близките си. Тук вече изборът е на хората около тях, ако искат точно, когато им е най-тежко да бъдат и под такъв тормоз...

# 327
Не мисля, че е отказал, по скоро е чакал тя да му се обади кога да отиде. Да не наливам масло в огъня, но може и да я вини за аборта, макар тя да не е виновна. Тя самата казва, че детето е било желано, правили са планове, ремонт тече, и изведнъж всичко се срива. Не казвам, че е прав да се държи по този начин, а казвам, че според мен това е поведение на човек, който страда.

# 328
Не мисля, че е отказал, по скоро е чакал тя да му се обади кога да отиде...
Ако ти оставяш мъжа ти в болницата и докторът каже - ела в 16:30 ч., тогава ще е готов за изписване, ти ще идеш ли в болницата в 16:30 или ще тръгнеш на разходка по магазините?
Всеки страда. И както писах по-нагоре, сами избираме как да страдаме - дали като хора или с човек до нас, който ще си го изкарва и на нас.

# 329
  • София

Ако ти оставяш мъжа ти в болницата и докторът каже - ела в 16:30 ч., тогава ще е готов за изписване, ти ще идеш ли в болницата в 16:30 или ще тръгнеш на разходка по магазините?
Всеки страда. И както писах по-нагоре, сами избираме как да страдаме - дали като хора или с човек до нас, който ще си го изкарва и на нас.
Аман от интерпретации! Mr. Green
Никога доктор не е казвал и няма да каже "Ела в точен час, тогава ще е готова за изписване".
Никога, щом предстои интервенция.
Както и да е, аз едно знам- нищо хубаво не се получава, щом не искаш да видиш ничия друга гледна точка, а неистово тропаш с краче и държиш да бъде на твоята до милиметър- така, както ти смяташ че трябва да се мислят и чувстват нещата от другия.

Общи условия

Активация на акаунт