Бързи здравословни въпроси и отговори – 3

• 114 707
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
http://farmshop.ro/4211-urimil-x-30-capsule-pentru-sanatatea-sis … 424409924125.html
Заместител да предложите. Ако има тема за фармацевтика също може.

# 526
  • София
Мъжът ми има хемероиди.
Няма болка,има редовен стомах.
Но има ярко червена кръв по хартията /не,че съм го виждала/.
Какво помага при този случай?

# 527
Мъжът ми има хемероиди.
Кървящи вътрешни хемороиди е възможно да е причината.
Нека не отлага посещението при проктолог.
Да не плаша, но е въпрос на време нещата да се усложнят и болката да се появи, меко казано "ужасна е".

# 528
http://farmshop.ro/4211-urimil-x-30-capsule-pentru-sanatatea-sis … 424409924125.html
Заместител да предложите. Ако има тема за фармацевтика също може.
Питай някой фармацевт, да разчете активната компонента, и да ти каже, кой е заместителя.

# 529
Ушите ми се възпаляват и ме болят. Боли ме между ушите и сливиците. Чудя се ако капна капки за уши дали  ще ми мине или да го натопля с топъл компрес, че ако слезе до сливиците ангината не ми мърда? Sad

# 530
  • София
Мъжът ми има хемероиди.
Кървящи вътрешни хемороиди е възможно да е причината.
Нека не отлага посещението при проктолог.
Да не плаша, но е въпрос на време нещата да се усложнят и болката да се появи, меко казано "ужасна е".
Мерси, а проктолог преглежда ли и вътрешни органи,черва например?

# 531
Wind.
Не мога да отговоря на въпроса ти.

# 532
Имате ли представа каква може да е причината за завъртане/ротация на постоянен, горен, преден зъб? Забелязвам промяна.  Sad

# 533
  • Sofia
парадонтоза Thinking

# 534
# 535
Мерси. Оказа че го има иначе.

------------------------------------

Да пожелаем успех на Дактарин Laughing

# 536
  • при морето
Скрит текст:
Ходи се на комисия за болничния, дават всеки път по 30 дни, но докога-ит тях зависи. Ако минат над 6 месеца и не си възстановена, се ходи на ТЕЛК за удължаване.
По втория въпрос извади си ПИК за НОИ. ще виждаш статуса на болничните. По принцип работодателя ги подава към НОИ до 10 число на месеца, следващ месеца който ти си го предала. НОИ ги плаща след до 15 работни дни.
HAPPY,
благодаря за отговора,но за първи път ползвам болничен по-дълъг от 5 дни,затова не ми е ясно-
какво представлява ПИК,откъде да го поискам.

Цитат
http://www.noi.bg/eservicesbg/reports
За да може да ползва услугите, всяко лице трябва предварително да получи своя персонален идентификационния код. ПИК на НОИ се издава от най-близкото териториално поделение на НОИ или негов филиал, постоянно или изнесено работно място или приемна, лично чрез представяне само на лична карта или от представител чрез представяне на изрично, нотариално заверено пълномощно*. За получения ПИК на НОИ се издава удостоверение, което също се получава лично и не се изпраща по пощата. ПИК на НОИ е активен от деня, следващ неговото издаване.
Оказа се,че се издава не от НОИ,а от НАП,който е в Бургас,а това за мен е свързано с допълнително  пътуване и натоварване,все пак съм в болнични,не защото много ми е кеф,но който не е минал по тоя път няма как да го знае.Утре ще отида в НОИ  и много се надявам да получа адекватно обяснение защо цели два месеца нямам паричен превод.Остави заема.Аз се чудя,ако трябваше да се храня с ...без никакви пари какво става. ooooh!

# 537
Болнични в сайта на НОИ. Така че.......

# 538
ПИК на НОИ, НАП и НЗОК са съвсем отделни, не бъркайте хората. Peace

# 539
ПИК на НОИ, НАП и НЗОК са съвсем отделни, не бъркайте хората. Peace
+1.
Точно така, а за болничните е noi, защото в момента гледам нап служебно и там са данъците.

Общи условия

Активация на акаунт