Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Имате ли някакви настоящи здравословни проблеми, за които се чудите към какъв тип специалист да се обърнете?
Кое е това сляпо черво? Как разбрахте, че е то?
На майка ми препоръчаха да направи скенер на главата, тъй като тя изпитва световъртеж и замаяност. Поема ли се от здравната каса? Каква е цената, ако реши да го плати сама?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Имате ли някакви настоящи здравословни проблеми, за които се чудите към какъв тип специалист да се обърнете?
Форумът обсъжда различни здравословни проблеми, включително болки в ребрата след цезарово сечение, подуване на сляпото черво, гъбички в устата, болки в рамото и тазобедрената става, кокоши тръни на стъпалото , суха кашлица и други. За подобни симптоми като болки в ребрата, подуване на сляпото черво, болки в рамото и тазобедрената става се препоръчва консултация с гастроентеролог. За гъбички в устата - консултирайте се с личен лекар или гинеколог. За кокоши тръни на стъпалото - консултирайте се с дерматолог. За суха кашлица - консултирайте се с личен лекар или пулмолог. За болки след операция на фрактура на китката - консултирайте се с ортопед-травматолог. За жълто-зелено течение със силна миризма - консултирайте се с гинеколог.
-
Кое е това сляпо черво? Как разбрахте, че е то?
-
На майка ми препоръчаха да направи скенер на главата, тъй като тя изпитва световъртеж и замаяност. Поема ли се от здравната каса? Каква е цената, ако реши да го плати сама?
За такива случаи, когато е необходимо изследване на главата, разходите и възможността за покриване от здравната каса могат да бъдат уточнени с лекуващия лекар или чрез консултация с невролог. Обикновено, ако лекар препоръчва изследване, то може да бъде покрито от здравната каса; въпреки това това може да варира в зависимост от конкретния случай и политиката на здравната каса.
-
Какви мерки трябва да предприемете преди посещение при лекар с ечемик?
-
Какво да правя, ако ми извадиха 6-ти долен зъб и все още изпитвам болка?
Мм има от няколко години, а не ще да ходи на доктор.
Според моят опит диклофенак и производни не лекуват, а по-скоро облекчават болката. Шипове на мен ми откриха на 33 години и според доктора си било съвсем нормално
Шиповете обаче болят докато растат и се наместят. За артрит а май трябва да засилиш мускулната маса.
Определено се нуждая от повече мускулна маса за сметка на мазнини..работих по въпроса втори месец, но ако ме боли няма как да посещавам пилатес групата..