Бързи здравословни въпроси и отговори – 3

• 116 726
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Classie, не знам дали това може да е здравословен проблем,може би ти наближава цикълът?
На какво ли може да е симптом внезапната лакомията?

Много прилича на хипогликемия....

# 376
  • София
Не много, а е точно това.

# 377
  • София
Classie , тренираш ли нещо ?

# 378
Всяка година си правя профилактично ехография на млечни жлези, щитовидна жлеза и коремни органи. За първи път тази година лекарят ми каза, че имам петниста структура на щитовидната жлеза и да си изследвам хормоните. Досега не съм ходила при него. Отидох при личния лекар за направление. Каза ми, че освен TSH не е нужно да изследвам друго. Възможно ли е само по нормалните стойности на TSH да отхвърли хипофункция на жлезата?

# 379
  • Бургас
Каза ми, че освен TSH не е нужно да изследвам друго. Възможно ли е само по нормалните стойности на TSH да отхвърли хипофункция на жлезата?
На мен ми изследваха и антителата, хубаво е да се знае дали са високи и дали е налице автоимунен процес или не.
Ако ТСХ и антителата са ок, друго не пускат обичайно. Другото, което би могло да се провери са ФТ3 и ФТ4. Някои лаборатории имат пълен пакет изследвания за тези неща, с намаления разни.

# 380
Каза ми, че освен TSH не е нужно да изследвам друго. Възможно ли е само по нормалните стойности на TSH да отхвърли хипофункция на жлезата?
На мен ми изследваха и антителата, хубаво е да се знае дали са високи и дали е налице автоимунен процес или не.
Ако ТСХ и антителата са ок, друго не пускат обичайно. Другото, което би могло да се провери са ФТ3 и ФТ4. Някои лаборатории имат пълен пакет изследвания за тези неща, с намаления разни.

Мон, благодаря ти. Видях, че има пълни пакети за щитовидна жлеза и мислех да си пусна изследване, но според ЛЛ нямало нужда. Подобно изследване си правих миналата година и всичко беше нормално. Единствено ме притесни тази петниста структура.

# 381
извинявайте, а за болки в ставите имате ли някакви препоръки???

# 382
Classie може да приемаш  твърде малко мазнини и за това да изпитваш такъв глад. Или наистина просто да си в период пред цикъл или в овулация. Тогава е нормално да имаш повишен апетит и то към сладко.

# 383
ами надявам се да е заради период преди цикъл, защото съм имала роднина с диабет и още двама с преддиабет, и тази хипогликемия дано да е случайна и да няма общо с болест. Иначе не спортувам, не се храня здравословно, имам заболяване на щитовидната жлеза, което знам че може да води към други автоимунни заболявания.

# 384
Здравейте! Бих искала да ви попитам какви изследвания трябва да си направя, за да разбера дали имам непоносимост към определен вид храни?

Зачетох се назад в темата и видях въпроса ти. Бях писала в друга тема, че съм си правила такъв тест.

Скрит текст:
Заинтригувахте ме с този тест. Взима се кръв ли? А цената каква е? Под 100лв. явно е невъзможно да се намери?

Взеха ми венозна кръв. Цените са 180-190 лв. за около 45 храни. Виждала съм и за повече храни, но там изследването е над 400 лв.
Аз имах здравословни проблеми и затова го направих. Освен че ги отстраних, се оказа, че съм изчистила и излишните килограми. Виж линковете с лабораториите, които съм дала, там е описано добре.

# 385
  • София
Имам направление за кожен. Става въпрос за бенки. Мисля да отида в онкологията. Възможно ли е да се запише час по телефона, или само на рецепция? Има ли значение при кой ще се запиша? Имам предвид - интересува ме дали всички са достатъчно добри. Ясно ми е, че за най-големите специалисти се чака с месеци, затова ако и останалите са добри бих искала да запиша час в идните дни.
Ако въпросът ми не е за тази тема, моля насочете ме.
Предварително благодаря  bouquet

# 386
  • София
В онкологията се занимават с тежки случаи и има вероятност да те претупат, може би е по-добре да отидеш на кожен в поликлиниката, а той ако има някакви съмнения за нещо по-сериозно да те прати в онкологията. Дъщеря ми се консултира така за бенки с кожен и й казаха да ги наблюдава и след една година пак да отиде на лекар.

# 387
  • София
Благодаря за отговора.

# 388
  • Карлово/ Пловдив
За болки в ставите - диклак - таблетки, унгвент, какво искаш, може фастум гел, волтарен и други.

# 389
  • на острова на мечтите
извинявайте, а за болки в ставите имате ли някакви препоръки???
иди първо на лекар. Зависи на колко години си, ако не се движиш редовно или си в менопауза, ако не натоварваш правилно крайниците при работа. Диклак да, ама после стомахът се уврежда. Разбери причината за болките. Моите са ми ясни, защото знам от какво си ги получих  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт