Истанбул [тема 40]

• 115 155
  • 749
  •   1
Отговори
# 60
От целия турски народ с изключение на ФЕТО и ПКК.

Не знам каква "демокрация" подкрепя "целия" турски народ, но се радвам, че сред митингуващите не видях мой любим актьор. И съм сигурна, че и тези които видях, са закарани под строй.  Mr. Green

# 61
Е, ся, Кахраман си е готин.....
Сега сериозно, човекът го  е страх да пише. Нали дъщеря му ще учи там.  Че се дебне, яко се дебне. Че и тук има емисари, които следят какво става, има. Че дори идваха на срещата да разучат настроенията, идваха.

# 62
  • Варна
Сега остана да разберем и коя среща...

Много се извинявам, но само преди 2-3 страници се правеха забележки, че се коментира положението в Турция и неговото отражение върху туризма, нашите намерения за пътуване и усещанията ни за любимия град. Сега тук се вихрят политически дискусии. Да не забравяме, че темата е за пътуване, все пак. Поне обвържете коментарите с темата.

Някой няма ли да пътува скоро? Или тайно да е отишъл?

# 63

beljata, аз бях в края на юни по време на рамазана. Както по рано писах с мен беше една малка госпожица, поради което минах през всички забележителности и основни туристически места за пореден път. Тук е мястото да кажа, че толкова празен и пуст не съм си представяла да видя любимия си град. Султан Ахмед - празен, дворците - празни, любимото ми кафе в хамама на Хюрем - празно, заведения, магазини -всичко беше празно. Хотела както винаги в Сиркеджи с прекрасна гледка към Босфора - ние и още една двойка ентусиасти. В Европа само на Египетския пазар долових любимия шум на града, а кюнефето в онази улична кръчма на пазара е все така невероятно вкусно (най-доброто в Истанбул). В Азия нещата са други, там живота ври и кипи. Там усетих моя град. А хората и в Европа и  Азия все така добронамерени и услужливи.
 Чета постовете назад в темата и си мисля колко е жалко, че толкова невинни хора загиват. Преврати, атентати всичко това е за власт и пари. Много тъжно!
п.п
Преди известно време помолих за информация относно цените на забележителностите и градския транспорт за деца. Тогава благодарение на стари другари в темата получих информация за което сърдечно благодаря, другите се направиха на разсеяни (явно не им е приятно да ги занимават с такива въпроси). Е ако тръгвате към Истанбул с дете (нашета госпожица е на 7г. и 9м., но е по-едричка, изглежда около 9г.) навсякъде се ползват намаления. Дори в Топкапъ, Йеребатан сарнъджъ и градския транспорт беше безплатно.

# 64
Диди, супер са снимките!
Пак ли беше при делфините?
Има ли някаква промяна?

# 65
Мимии, в делфинариума всичко е по старому. Представлението е същото, но е много добро. Истински се забавлявах там. А иначе градът (тази, туристическата част) е празен и е някак тъжно newsm45. За мен Истанбул е вълшебно място в което се преплитат гласове, клаксони, аромати, епохи, религии, светове.

# 66
Мимии, в делфинариума всичко е по старому. Представлението е същото, но е много добро. Истински се забавлявах там. А иначе градът (тази, туристическата част) е празен и е някак тъжно newsm45. За мен Истанбул е вълшебно място в което се преплитат гласове, клаксони, аромати, епохи, религии, светове.
Чудесно те разбирам, но приеми, че това е един различен поглед към този град.
Аз се надявам да го видя скоро отново. Simple Smile

# 67
Желая ти от сърце скоро да го видиш! Ние имахме идея септември да бъдем там за няколко дни, но сега.... мисля да изчакаме до следващата есен. Всичко да си дойде на мястото. Сега стара Европа ни зове, а защо не и Дубай  smile3521 smile3521 smile3521

# 68
Желая ти от сърце скоро да го видиш! Ние имахме идея септември да бъдем там за няколко дни, но сега.... мисля да изчакаме до следващата есен. Всичко да си дойде на мястото. Сега стара Европа ни зове, а защо не и Дубай  smile3521 smile3521 smile3521
Супер!
Европа винаги има какво да ни покаже, а Дубай става ... поне за веднъж.  Laughing

# 69
От вчера 11.08.2016г. пристанището на Кабаташ е затворено. Ремонтът ще продължи 2 години като на мястото ще бъде изграден модерен транспортен център по подобие на този в Йеникапъ, който ще интегрира пътния, релсовият и воден транспорт. Фериботите на Шехир за островите ще тръгват от Еминьоню, Дентур ще ползват пристанището на Каракьой, а IDO това на Бешикташ. За пътуване до Юскюдар ще се ползват пристаните на Бешикташ и Еминьоню. Метрото за Таксим работи все още, но скоро и то ще бъде затворено.

http://www.sanatatak.com/uploadedfiles/kabatastaki-marti-kafalar … 8007472314343.jpg

ПС - Проектът се нарича "Чайката на Кабаташ" заради формата на основната сграда, която наподобява крилата на чайка. 7 500 квадратни метра от морето ще бъдат запълнени за уширението. Възелът ще се разпростира от джамията на Фъндъклъ до джамията на Долмабахче. Ще бъде изграден подземен паркинг. Движението на основния булевард също ще бъде преместено под земята, а на площта над него ще бъде оформен площад.  

Архитект е Хакан Къран. Негови по-известни конструкции са изкуственият остров Галатасарай и мостът Халич (метрото над Златния рог). Друг негов проект е "Мостът на Давинчи" над Златния рог, за който бях писал преди време, но незнайно защо все още не е стартиран:

Последна редакция: пт, 12 авг 2016, 12:20 от bialk

# 70
  • България, София
Диди, благодаря, че сподели снимките  Hug
Топ Капъ толкова празен не съм го виждала никога  Shocked
Дано нещата си дойдат скоро на мястото.  Тълпите ме изнервят обикновено, но за Истанбул те са част от града и ми е трудно да си го представя тих, без глъчка, без тази пъстрота, звуци, аромати, които са част от магията му. 
Как ми се ходи самооооо  Heart Eyes
Ти тази година се отчете, Истанбул ще те почака до другата есен, щом така си решила  Hug

Биалк, много полезно инфо. Благодаря!

# 71
Как лети времето, спомням си преди няколко години когато обсъждахме проекта "Чайката на Кабаташ"  и се чудехме дали ще се реализира и кога, мисля че Шебече ни го представи. Знае ли се колко години ще продължи строителството?
Вели  newsm51, 2017 предлагам заедно в Истанбул smile3521

# 72
  • България, София
Вели  newsm51, 2017 предлагам заедно в Истанбул smile3521

Съгласна  Simple Smile Дори и да съм ходила преди това, нищо не пречи пак  Sunglasses Никога не стига ходенето в Истанбул  Heart Eyes

# 73
  • Варна и...духом на Босфора
 Hug Благодаря за темата!

# 74

Последна редакция: ср, 17 авг 2016, 10:49 от pepel_ot_rozi

Общи условия

Активация на акаунт