Проблем с възпитанието на двегодишно дете

• 12 652
  • 106
  •   1
Отговори
# 15
Някой друг шамар също ще е от полза. Съжалявам, ама да позволявате две годишно да ви бие, скубе и т.н. в пубертета може по-лошо да стане.

И да, осъзнавам, че това за шамарите го казвам във форум за майки.
Не съм от тези, които ще възпитават с шамари, не смятам , че е възпитателно, но ми се е случвало да го шляпна , защото съм си мислила, че ако го направя, ще види какво е ... но не дава абсолютно никакъв ефект

# 16
Нищо няма да му стане. Моят първи син на 2 беше кошмар и ужас, сега е супер спокоен и не помни въобще какъв му е бил животът.

Сега дъщеря ми е по-спокойна, ама и при нея понякога ако не е на кеф, може да избухне, ако не я обличам в правилната поредност.

# 17
Нищо няма да му стане. Моят първи син на 2 беше кошмар и ужас, сега е супер спокоен и не помни въобще какъв му е бил животът.

Сега дъщеря ми е по-спокойна, ама и при нея понякога ако не е на кеф, може да избухне, ако не я обличам в правилната поредност.
Педиатърът ни като го видя каза, че това е дете без грам възпитание, че трябва да излзиа повече ( а ниее сме непрекъснато навън) да ходи на планина , на река , да е в басейн всеки ден поне за 30 минути да има животни около негооо) Шашнах се! И от тогава непрекъснато се питам "ВЪЗПИТАВАШ ЛИ ГО ДОБРЕ?"

# 18
И на планина съм го водила, и по цял ден навън и пак нищо. И откъде да го намериш тоя басейн всеки ден?

# 19
симонита, хубаво е, че си се замислила. може нещо в подхода ти към детето да не работи, което не те прави лоша майка или нещо подобно, но ще трябва да смениш подхода. не е приятно човек да си признае, че някъде бърка, но при теб явно има някакма грешка, защото и ти и детето не се чувствате добре.

# 20
Хмммм newsm78 много ми е странно педиатър да каже така за дете, трябва много да е било непослушно. Поради каква случка беше казано това?

# 21
симонита, хубаво е, че си се замислила. може нещо в подхода ти към детето да не работи, което не те прави лоша майка или нещо подобно, но ще трябва да смениш подхода. не е приятно човек да си признае, че някъде бърка, но при теб явно има някакма грешка, защото и ти и детето не се чувствате добре.
НЕсъмнено е така ! На мен изобщо не ми е трудно да го призная. Има грешка и това може би е , че очаквам много от него и от себе си.

# 22
Педиатрите са виждали много рев и тръшкане. Едва ли само това е провокирало изказването му. Ти как успокояваш детето в такъв момент?

# 23
Педиатрите са виждали много рев и тръшкане. Едва ли само това е провокирало изказването му. Ти как успокояваш детето в такъв момент?
Опитвам се да му обясня как стоят нещаъта, казвам му , че го разбирам. И се питвам да го заиграя, когато той щсно покаже, че няма да стане , го оставпм да поплаче, и след млако пак пробвам.

# 24
Абсолютно нормално е да е в ужас от педиатъра, то помни ваксините.

Обаче му оправете ритуала по заспиване и да ляга много рано, в осем още. Наспиват се по-качествено и стават по-добрички.

# 25
Педиатрите масово са много изнервени. Симонита не очакавай много нито от себе си, нито от детето си. Това е просто много малко дете.

# 26
Абсолютно нормално е да е в ужас от педиатъра, то помни ваксините.

Обаче му оправете ритуала по заспиване и да ляга много рано, в осем още. Наспиват се по-качествено и стават по-добрички.
И аз мисля ,че е от ваксините породен страха , послеее на никой не му е приятно да му отварят устата да го натикат да му гледат гърлото , детето просто се разстрои от това и най-нормалното, беше да поиска да излезе навън. Той спи до 4 .. и ако трябва да го сложа в осемм ще е доста трудно, вие как сте преспивали децата си?

# 27
  • София
Напълно нормално поведение за дете на 2. Пазете го от жегата и му осигурете повече сън и нещо за хапване и навън.

Симонита, нещо не ти е наред с клавиатурата.

Няма смисъл да се обясняваш на дете на 2. Разсей го и му дай вода. Ако истерията вече е почнала, гледай да не се пребие и това е. Никакво говорене и гушкане не помага. Трай си и чакай.

Засега е това. После, към 4-5 започват обясненията, сложните неща, самочувствието и т.н.

# 28
Педиатрите масово са много изнервени. Симонита не очакавай много нито от себе си, нито от детето си. Това е просто много малко дете.
ДА, това може би е проблема... Преди 2 дни бяхме с мъжа ми на море ,.. това беше първата ми раздяла с малкия за точно 2 дни.. съсипах сее, а смятам , че не трябва да е така.. като обсебена съм от детето..

# 29
  • В градината...
Дете на 2 не е възрастен човек. И колкото да му признаваме правото, че е отделна личност, няма как то да възприеме държането ни като с равен.
От психолог знам, че до 3 г. детето е огледало на майката - интуитивно усеща нейните тревоги, притеснения и копира поведението й. И колкото да сме спокойни привидно или ние си мислим, че сме спокойни, нещата излизат на яве чрез неговото поведение.

Общи условия

Активация на акаунт