ЮЛСКА ТЕМА 36

• 57 376
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
Захарче, проблеми чак не, даже по- скоро никакви, освен че скучае и трябва ежеминутно да я занимавам с нещо, което пък е наказание за мен. И трябва да я усмирявам да не бие баща си по главата, да не го скубе и да не го души в ризата му. Защото той кара, все пак  Confused Но това беше преди 6 месеца, може пък да е пораснала от тогава, знам ли  Thinking Не спи, както правят много деца. Септември заспа веднъж, не беше дълъг пътя, сигурно 60- 70км. Рева, рева и заспа тъкмо когато трябваше да слизаме. За да може да се разбуди и да зареве отново  Tired

# 586
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Кирил също не спи.Целият този път до морето го изкарва буден и на спиранията слиза със зор.Но той обича да се вози.Виж друг проблем има с  Sick .Иначе ние имаме двд в колата и гледа детско.Та ако вземеш нещо да и пускаш няма да има проблеми си мисля  newsm78

# 587
Да, мислили сме, затова купихме таблет. Но решихме ако можем да минем без него, тя все още не знае, че съществува, почти една година у нас. Крия го. Защото ако разбере, още едно нещо на което ще иска да виси, ние ще забраняваме, ще се разправяме, спорим, пазарим, молим, уговаряме  Tired  За сега не е имала никакви намерения да повръща, но и не сме пътували по някои планински завои - освен до Бургас, но там прохода няма много завои май  Thinking  или има. Аз много съм му свикнала и не забелязвам. Дано поне не повръща. Ние не сме пътували много с нея и не знам. Аз затова исках да отидем в Анталия със самолет, от летището и направо там. Но не мога да се реша. Страх ме е само да не се разболее там и да се чудим какво да я правим. По- лесно ще е да отидем по- надалече, със самолет, от колкото по- наблизо, с кола.

# 588
  • София
Марина ще бъде във ваканция. От 1.06. я позиционирам на Бистрица. За съжаление Бранка вече много не ще да стои там, защото й е тъпо. Но малкото си е супер в планината на въздух.
За градина я обличам с къси чорапки, клин /рядко дънки или панталон/, потник и тънка блузка. Просто в градините  е страхотна жега. А, до там ходи с целокупен скиорски екип/ нещо като космонавт- много е удобно.
Момичета, току що ми звъннаха от градината- Маринка се е събудила и се е оплакала, че я боли ухото. Същевременно, от днес са обявили карантина заради скарлатина. Обадих се на майка ми да ходи да я прибира. Чудя се след работа дали да не я заведа при лекарката. Хич не ми се ще. Реално тя я не я е виждала от последната ваксина, но това, което ме възспира е огнището от бацили в чакалнята пред кабинета.

# 589
Заведи я. Следват два почивни дни, по- добре да я види лекар.
Отвсякъде чувам за скарлатина, ужас! Толкова ли е масово това заболяване? Уж не е силно заразно.

# 590
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Ако не искаш да я водиш при педиатъра я заведи за гърлен секрет.Тук при нас във Вита има бърз тесат срещу 20 лева.Резултатите са готови до половин час.Това обаче ще трябва да стане утре сутрин,че трябва да е гладна и жадна.Работят и събота и неделя нали е частна болница.

# 591
  • София
В Несебър, да.

Елена много повръща в колата. Откакто Захарчето ми каза за кофичките, си носим и влизат в употреба редовно, но поне всичко минава сравнително "културно". В колата им отварям лаптопа на масичката на задната седалка и гледат филм. Големи са вече да спят в колата. Пине, таблета може да го давате само докато сте в колата и така тя няма да знае, че е у вас. Ще го свързва само с пътуванията. На планина ще ви е супер Simple Smile В последните години я предпочитам пред морето, но няма как.

Всички са пропищели от тази скарлатина, ужас.

# 592
Мъхче за кога сте планували Несебър?

# 593
  • София
Реших да я заведа. Наистина, следват почивни дни. Аз не мисля, че има връзка между ухото и скарлатината. Точно за това.

# 594
Не разбирам от скалрлатина, но ми се струва ужасно нещо.

Джинке, какво казаха?

Нашата градинска директорка изрично предупреди, че имаме право само на 30 дни отсъствия по семейни причини. Това значи ли, че ни пускат в отпуск само за 30 дни?! Аз мислех, че лятото няма да се брои. Сега като си мисля, нямам основания за подобни предположение!

Не харесвам потници и това е! Няма да купувам. Не виждам смисъл от тях. Само още едно загащване и да се чувстваш навлечен като зелка. Дейзи, много хитра каката. Не помня на мен някога да ми е хрумвало да се пробличам в ДГ.

Колата е единственото, ама единственото място, в което К. заспива след обяд.

Според мен гледането на филмчета в колата само по себе си може да доведе до повръщане. Поне при мен е гарантирано, а и е вредно за очите, със сигурност.

Последна редакция: пт, 03 фев 2017, 19:25 от Bemol

# 595
Таткото реши, че ще ходи на работа, а на мен тази седмица ми беше най-натоварената откакто е почнала учебната година, та я надрусах с Авирон кидс снощи, и капки за нос. Сутринта ми се видя, че е една идея по-добре, тя естествено рева, че не иска на градина, но си отиде. Вики също като Кирил - потник и плътна блуза отгоре, но не намерих достатъчно бройки, та в краят на седмицата е с тънка блуза и суичър, който след сън не можела да закопчае, та е без него, като я вземам. Отдолу чорпогащник и клин. То горе долу като мен зимата, аз все съм на този принцип, и аз ходя с боди и блуза, надолу с чорпогащник и панталон. Но тя няма как с боди, че с това закопчаване...
За 1 група все си мислех, че това с отсъствията не важи. Откачиха вече с тези глупости. Кой знае какво ще стане, ако не ходи на градина.  Я питай каква е санкцията, ако ще ти спрат детските  newsm78
Голямата ми повръщаше като пътува, и до ден днешен ако не е на предната седалка в кола е същата песен. Трябва да гледа навън, детски в никакъв случай, книжки също. Пробвали сме хомеопатичните куколино, ефект 0. Още на 5-ия километър се почваше. Само като по-голяма й давах дименхидранат, само и единствено от него съм видяла ефект.
А В. никога не е спала в кола. Като новородено докато се приберем от Дупница даже и тогава не спа.

# 596
Сега го намерих закона е, че градината е задължителна от 5годишна възраст. За нашите още е рано.
Бемол, кажи на госпожата, че нещо се е объркАла, да вземе да прочете закона. Санкцията е от 50 до 150лв
ПС В. се уреди с гумени ботуши, сега се разхожда из нас, и само пита кога ще вали дъжд  ooooh! все не намирах неин номер, сега сме взели от спортдиректа едни, номер по-голям от нейният, че да не вземе да ги израсте до пролетта. Хайде да идва пролетта вече Naughty

# 597
По домашни причини е 30 дни да.В периода от 15 юни до 15 септември се водят ваканция.Тогава се дава заявление,че детето ти ще посещава детската градина.Ако не подадеш и си го оставиш вкъщи съответно не се водят отсъствия.
Скарлет дано се размине Вики. Praynig
Не мисля,че повръща от детски и от книжки.По скоро е друсането и завоите.Сега пътуваме рано сутрин и пропуска закуската.Тръгваме към 6 часа и в Несебър сме около 9:30 и направо там яде.Тогава по пътя няма проблеми.Но ял ли е дори и преди 3 часа става  Sick

# 598
Това за 30-те дни са някакви вътрешни правила, поне аз така си мисля. И основно в София, защото там има голям наплив.
Предполагам не важи за летните месеци. При нас даже се плаща такса за предучилищната група, ако детето иска да ходи лятото. От септември до май не се плаща такса за 3та и 4та група, но за летните месеци се плаща. Не че има голямо значение, при нас месечната такса е на крупната сума от 7 лева.

# 599
Благодаря за информацията. Дано да няма летни изненади.

Дейзи, нашата такса е над 60 лв.! Аз разбирам, че проблемът е с местата, но предпочитам да плащам, без да ходи, отколкото всички да седим вързани вкъщи, за да пазим място в ДГ.

Захарче, естествено, че повръщането е от завоите, има си и диагноза "прилошаване от движение" (motion sickness). Има хора, на които им прилошава и в асансьор, но не от клаустрофобия. Вече има и e-motion sickness - от електронните устройства, в които всичко подскача и цвърчи.

Общи условия

Активация на акаунт