WIZZ AIR - 23

• 102 353
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
Може да се вземе в ръчния, да, щом е под 100 мл, но шишето е доста обемисто и ако носиш много други опаковки с течности може да те се съберат в пликчето за течности

Благодаря за бързия отговор!
Не, нямам никакви други течности. Последен въпрос - тези пликчета за течности продават ли ги на Терминал 1 летище София?

П. С. И друг въпрос - какви са приблизителните цени на цигарите на безмитния магазин и колко кутии мога да закупя от там за Германия? Не пуша и въобще не съм запознат, но един приятел ме помоли да му занеса, ако е удобно и са по-евтини. Нямам никакво място в ръчния багаж, за това се интересувам от закупуване на цигарите от безмитния магазин!

# 421
  • София
Цените на цигарите са същите както във всеки друг магазин.

# 422
Цените на цигарите са същите както във всеки друг магазин.

Привет. Благодаря Ви за отговора. Запозната ли сте как стои въпроса със закупуването на пликчетата за течности от Терминал 1 на летище София?

# 423
В София ги дават безплатно.

# 424
В София ги дават безплатно.

Добър вечер. Благодаря и за Вашия отговор. От къде да поискам въпросния плик? Много работа за 1 парфюм  Laughing Laughing Laughing Laughing

# 425
  • София
Доколкото знам пликчетата ги дават безплатно. До сега не ми се е налагало. Винаги отивам подготвена, но съм виждала, че имат още като влизате на опашката за проверка.

Скоро четох дискусия за цигарите и потърсих... Оказа се в темата за RYANAIR стр 30, пост #442  

# 426
  • Mediterraneo
А защо се халосвате с тези пликове  Rolling Eyes Най- обикновена торбичка за сандвич върши абсолютно същата работа. Последна майка ми изпратих с такава Испания- България, да не говорим аз колко сиропи за кашлици, АБ, витамини и пр. пренесох в такива торбички.

# 427
  • София
След тази дискусия тъкмо щях да попитам Wizz дали имат някакви специални изисквания към пликчетата  Simple Smile И аз винаги съм използвала най-обикновени пликчета с цип, има в Джъмбо, в Икея и къде ли не другаде. Зарядните и разни SD карти и т.н. електроника също си слагам в такова пликче, много по-удобно е отколкото да вадиш хиляда неща едно по едно. А иначе дори и за флакон под налягане не са ми правили проблем, но все пак зависи от настроението на проверяващите.

# 428
А защо се халосвате с тези пликове  Rolling Eyes Най- обикновена торбичка за сандвич върши абсолютно същата работа. Последна майка ми изпратих с такава Испания- България, да не говорим аз колко сиропи за кашлици, АБ, витамини и пр. пренесох в такива торбички.

Принципно върши, но тази година ме караха на нашето летище да си местя нещата в тяхно пликче, защото моето беше малко по-голямо и заподозряха, че нещата ми може да са повече от литър.  Peace

arrival Пликчетата ги дават на проверката за сигурност, принципно за един парфюм може и да не се слага в плик, само го извади, да видят, че е под 100 мл

# 429
  • UK
Това изискване за пликчета за ръчния или чекирания багаж се отнася?
Нося лекарства и смятам да ги сложа в чекирания багаж. Зачетох се сега, за тези пликчета и се чудя?
Благодаря.

# 430
Пликчетата са за течностите в ръчния багаж

# 431
  • UK
Пликчетата са за течностите в ръчния багаж
Благодаря  bouquet

# 432
А лекарства в ръчния или чекирания може? Четох някъде дори за рецепта? Нужна ли е наистина?

# 433
  • София
От тук - https://wizzair.com/bg-bg/informatsiya-i-uslugi/putnicheska-informatsiya/bagazh#/
Как мога да пренасям лекарствата си?

Добра идея е да приготвите всички лекарства в кабинния си багаж, за да сте сигурни, че ще бъдат с вас, ако чекираният ви багаж се забави. В кабинния си багаж трябва да носите и всякакви лекарства, които ще ви бъдат необходими по време на полета.

Когато носите лекарство в течна форма, моля, проверете разпоредбите за безопасност за вземане на течности на борда. Ако е необходимо да носите особено важни лекарства, като например инсулин, ще трябва да имате медицински сертификат със себе си, потвърждаващ, че лекарството ви е необходимо, и да представите документа на служители по сигурността на летището, ако ви бъде поискан.

Моля, имайте предвид, че кабинният екипаж не може да предостави съдействие по отношение на поддържането на ниска температура за лекарствата ви.

Още по въпроса за течните лекарства и изискванията за сигурност - http://www.sofia-airport.bg/sites/default/files/security_requirements.pdf

"  ТАГ в контейнери над 100 милилитра:
  медикаменти и диетични храни  за прием по време на пътуването. Може да
бъде поискано от Вас да докажете с документ необходимостта и произхода им."

# 434
Точно това четох и аз, затова питам как е в действитерност. Става въпрос за обикновени аналгетици, антипиретици, нищо особено

Общи условия

Активация на акаунт