Защо хората искат захаросана реалност?

• 64 551
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 465
Как да съм му никоя- аз съм съгражданин, майка в определен абстрактен смисъл. Изобщо, смятам, че всички възрастни имат право да наливат акъл на всички деца, а не всяка майка и дете да са в своето си балонче. Така че когато деветгодишен се люлее така, че вдига и прах с краката върху моето дете, ще му налея акъл.

Моите деца се възпитават И като са част от общ климат и тенденции, не като ги изолирам в моето си балонче. И за тази цел трябва да се присегна фигуративно и да дръпна ушите и на чуждите деца. Ако някой дойде да обяснява на сина ми, няма да го приема чак толкова вътрешно. Даже ще се радвам, че друг се е заел, вместо просто да ме гледа лошо и очакващо и да чака да чуе аз как ще почна да възпитавам. Или да коментира под мустак отстрани.

Мъжът ми също прави забележки на децата по площадките.

# 466
  • София - Рим и обратно
Ужасно ме напрягат тия детски рождени дни в молове и клубчета. Не само, когато е на мое дете и аз го организирам, но и когато трябва да ходим. Но е факт, че децата се кефят. Чакам с нетърпение да започне сама да си води приятелите някъде за рожден ден. С голямата вече не се занимавам и направо се родих.

# 467
  • София
така някой ден ще си заработиш боя. Или ти подбираш жертвите - не смееш да наливаш акъл на дете с някой бабанчест татко или бойна майка, а?

# 468
Чак пък боя- малко са наистина хората, които ескалират толкова бързо до физическо насилие. Да не говорим, че все пак се ограничавам до една забележка, не до дуднене. Изобщо не ме е страх от бой или караници, ще се справя отлично. Като се появя с повечко деца в пакет, вдъхвам уважение, не е като да клеча само до едно златно яйце.

Но сега се замислям, че една такава забележка на някои хора им пука позитивния балон колко уникално им е детенцето.

# 469
  • София
а ты попробуй! 
На теб каква ти е мисията в живота?

# 470
  • София - Рим и обратно

Моите деца се възпитават И като са част от общ климат и тенденции, не като ги изолирам в моето си балонче. И за тази цел трябва да се присегна фигуративно и да дръпна ушите и на чуждите деца. Ако някой дойде да обяснява на сина ми, няма да го приема чак толкова вътрешно. Даже ще се радвам, че друг се е заел, вместо просто да ме гледа лошо и очакващо и да чака да чуе аз как ще почна да възпитавам. Или да коментира под мустак отстрани.

С това съм съгласна. Хич не скоквам като лъвица да хапя ако се скарат на маминото златно. Нека свиква, че има и обществени норми.
Обаче има и ненормални истерички, които кряскат на чуждите деца според своите си ненормални правила - тогава, после съвсем спокойно обяснявам на детето, че тази точно е луда и да не й обръща внимание Grinning.

# 471
  • София
Да те гледат с уважение, защото си сповече от едно дете?  Joy И сама не си вярваш!

Иначе и на мен ми липсва времето, когато целокупното население беше коректив за децата. На 12 пушиш зад блока? Чичо Жоро такъв ще ти забърше през устата, преди да те завлече за ухото до вашите, че в последствие голям зор ще видиш да запалиш спокойно.

# 472
  • София
девет-годишното на люлката с нищо не е нарушило обществените норми и нито Мамасита, нито някое друго трето лице има право да му дава ценни съвети за живота.

ОТносно респекта, представям си колко по0респектирани щеса към някоя циганка с шестте й деца. На бас, че Мамасита ще подвие опашка. Wink

# 473
Както и да е, не се свеня да казвам на децата какво да не правят. В повечето случаи дори го правя по-малко истерично и от собствените им майки.

Иначе е супер комично как ако няколко 18-месечни се сдърпат на пясъчника, не може най-близката майка да се намеси и да успокои положението, ми трябва осем квачки да се накокошинят и скокнат и да почнат да набиват канчето на своето гардже как трябва да си даде лопатката на Гошко, ама да не дърпа Никол за косата и да се пази от Антонио...

Напротив, деветгодишното нарушава важни норми- да не пречи на другите. Не може да вдигаш прах с крака, ако има други до теб. Не може да го вдигаш и ако си сам, щото после ще са ти мръсни обувките и ще изглеждаш зле. Ей такива норми, на които гърците им викат "филотимо"- да обичаш хубавото и правилното. А не да растеш като келешче. Ама сме забравили, че има невидими норми. И нормите не са само забрани (не прави така, защото някъде има правило да не се прави така). Има и норми да си полезен и приятен, да създаваш около себе си добър климат. Иначе може нормативно и легалистично всичко да спазваш и пак да си в голяма грешка.

# 474
Гери, отговарям: Просто нямаше други якокосмести като него и чак като го видях, осъзнах, че е изключение. Иначе не ми пречи, но ето, захаросали/обезкосмили са ми действителността и даже не съм разбрала.

# 475
  • София
Да бе, само българите не се обезкосмяват. Зелена салата, мръдни до някой плаж извън БГ където има само чужденци и хубаво се огледай. Масата са натурални, нали ги гледам всяко лято, включително и този юни.

Ето ви малко косматковци, че ми писна да чета за деца и Мамаситините житейски разбирания, time and again:
https://www.buzzfeed.com/pablovaldivia/a-definitive-ranking-of-c … eRDW3#.gf1e8XzW7q

# 476
И номер едно естествено е....-любимият ми Шон Конъри.
 Обожавам шотландци...

Thank both genetics and Sean Connery for hairy chests everywhere..... Laughing

# 477
Относно РД на децата аз лично се старая детето ми да е щастливо.Не понасям мн детските клубове, но тя е на възраст, на която ги харесва.Плащам си кетъринг, тортата, анимацията и отиваме всички да пийнем и да се почерпим.Но грейналите й очи от щастие, ето този момент е безценен за мен.Моя дискомфорт, ако има такъв го преглъщам за 2 часа в името на детето Peace

# 478
Обичам ви момичета, Тас и Гери. Да ви пусна и аз една космата. Знаех, че все някой ще оцени натюра, че се изпедерасти народа.

# 479
Никакъв проблем нямам с РД на детето аз, особено като порасне вече и не каня родители които не познавам,, ми е супер  Simple Smile
На детски рожден ден децата е важно да са доволни и щастливи,  а щом те са,  значи съм се справила чудесно.
Ангажимент към придружителите  им нямам.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт