Защо хората искат захаросана реалност?

• 64 499
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 1 305
И в нашата махала няма съвременно площадково обзавеждане. Водех си децата там, когато станаха на възраст, подходяща за съоръженията. Когато бяха бебета съм го водила през деня, когато големите деца бяха кът, понеже са по градини и на училище. То и няма какво да правят там. Най- много да полюлея бебе, научило се да седи, леко и за кратко на люлката или да го пусна на пързалката, като го държа. В останалото време, например след 17.00 часа или в почивен ден, не съм си и помисляла да "забелязвам" големите деца затова, че ползват площадката по предназначение - за активни игри, както казва доцентката, която цитирах - по люлките, на пързалката, с топката, в пясъчника, гонейки се и, разбира се, шумейки. Никой не ме е вързал да седя точно на площадката с количката. Далеч съм била от мисълта да си уча детето да ходи сред гонещи се 4-5 годишни хуни или да го приспивам сред такива, а после да мърморя, че не ми пазят тишина и не се грижат за рахатлъка ми. Места за разходка с бебета и пейки в парка- бол.  Laughing
Примерите бяха в насока по- точно за кого са предназначени детските /не се наричат бебешки/ площадки за игра.

Последна редакция: пн, 08 авг 2016, 12:46 от Judy

# 1 306
Нашето площадково съоръжение е в парка при алеите. Има и кръчмичка до него, където може  и кварталния пияница да заседне. Свободно е за всички по всяко време. Предполага се, че хората живеят в общество и ако са възпитани могат да живеят и да се разхождат на едно място без да си пречат един на друг.

Пък даже ако са на едно място различни хора може пък и да научат нещо един от друг, ако не се възприемат като "стрейнджъри"...или като хора, които като кучета си бранят със зъби и нокти територията.

# 1 307
Ако детето ми е толкова активно, че дори нормалната му игра застрашава хората, ще го заведа на някоя поляна извън града.

Но иначе- с деца на 7, 2 и 8 месеца в момента покривам всички точки. От седемгодишното очаквам да не прекипява и да има емпатия и внимание. Двегодишното понякога се дърпа към площадката, а бебето си върви с нас, няма как. Колкото и да избягвам и планирам нещата, пак се стига до някои близки срещи. Не си го слагам на сърце, но наистина- очаквам повече от деца на 9. Всъщност виждала съм момичета на 9, които са толкова съзнателни, че мога да им поверя дете да го гледат и цял ден. Има едно такова момиче в блока ми, честичко му оставят бебета и мъници.

# 1 308
Има едно такова момиче в блока ми, честичко му оставят бебета и мъници.
Ей това е проклятието да бъдеш добър и съзнателен. Веднага ти намират работа.

# 1 309
А, те момичетата на 9 имат някаква симбиоза с бебетата. Още не са обучени да се отвращават от майчинството и бебетата, даже се кефят на такива задачи. А малките пък ги слушат.

# 1 310
Активно, активно, колко активно да е дете на 3-12 години? Не очакваме да седне да плете или да люпи семки и клюки по пейките, все пак. Отишло е да играе, не да ръси и обменя мъдрости. За това си има форуми, но надявам се децата да ги открият по- късничко.  Laughing Различно активно ще да е, но е нормално да играе активно на площадката.  Laughing
И ако неговата активност е нормална за възрастта, но това ми пречи, понеже съм с бебе или по- малко дете, по- редно е аз да отстъпя, а не да се натягам да се съобразяват с мен, тъй като не за мен е съоръжението. Laughing

Нашето площадково съоръжение е в парка при алеите. ...
Все пак си има съоръжение, както си има "парк с алеи".  Simple Smile Ясно е кой къде е нормално да бъде.  Hug
Сега ако някой толкова държи да се натиска със сънено кърмаче на детска площадка в пикови часове ще си носи последиците на недоспалото и нервно бебе, няма как.

# 1 311
Има дечица, които стигат от точка А до точка Б, като ходят с нормална скорост и се оглеждат. Има такива, които се изстрелват и профучават край теб и дори не ги виждаш, толкова са бързи.

# 1 312
Естествено, че има всякакви деца и всякакви възрастни.  Simple Smile

# 1 313
  • София
Какво общество? В което възрастните са под всякаква критика?
За себе си ли говориш?

Нямах предвид конкретни персони, но щом питаш, в случая имам предвид теб и Мамасита.
Връщам се да чета.

# 1 314
Площадките са се бистрили стотици пъти и  мястото на дискусията е в друг подфорум, но явно ви е забавно. Периодът с площадките ми беше любим. Много спокойно си прекарвахме, макар че на най-близката се събираха под над 20 деца. Всички се познавахме и нямаше много проблеми, освен единични случаи.

# 1 315
Аз съм отгледала няколко деца и по "онова" време нямаше табелки за кой е разрешено и за кой е забранено на площадките. Crazy Това е малоумно. Всички съжителстваха идеално-от бабичката с бастуна на пейката, до бебето на няколко дена в количката. И са се месили баби, и са мрънкали и татковци са наминавали. Какво се обърка днес?

# 1 316
Аз въобще не говоря за площадките. Ползвам ги само за илюстрация.

Ето ти напълно различен пример, но пак за същото нещо: в неделя тежки камиони на Холсим продължават да извозват камъни от кариерата над Пловдив. Няма почивен ден. В Гърция предполагам нямаше да се случи турска фирма да вози камъни в неделя.

За пътните ситуации няма да говоря, те са вече безброй и не знам остана ли човек да шофира нормално. Ако шофираш нормално, ще те отнесат.

# 1 317
  • Куциндрел
Периодът с площадките ми беше любим. Много спокойно си прекарвахме, макар че на най-близката се събираха под над 20 деца. Всички се познавахме и нямаше много проблеми, освен единични случаи.
И при нас е така, тези с излишните претенции много не се завъртат около нас.

# 1 318
Какво общество? В което възрастните са под всякаква критика?
За себе си ли говориш?

Нямах предвид конкретни персони, но щом питаш, в случая имам предвид теб и Мамасита.
Връщам се да чета.
А ти коя си, за да правиш оценка на другите? "Стрейнджър" някакъв, "някаква никаква"...цитирам теб, да не помисли някой, че си измислям епитети.. Mr. Green
 Значи не можело да се направи забележка, когато дете се държи лошо, но ти си позволяваш да раздаваш квалификации свободно.
 Какви ли оценки още не раздаде : "възрастни с патологии", "тъпи лелки", "под всякаква критика", "истерички" и т.н.  и т.н.

Вземи излез и ще видиш, че общо взето хората по детските площадки са си ок, веселба е даже и няма, повтарям, няма жени, които да ходят и да "шамарят" чужди деца..Явно скоро не си излизала и твърде прекалено си се заровила в теориите си.

Онзи ден на плажа едни русначета ритаха топка и пясък влизаше в очите на хората наблизо. Хората търпяха, търпяха, но накрая станаха и направиха забележка на висок тон. Дойдоха възрастните и си прибраха децата като им се скараха. Явно руснаците още не са се отворили на модерния начин на възпитание...

# 1 319
  • София
А какво толкова те обиди? Формално аз съм точно толкова на теб, колкото ти си на някого другито или на чуждото дете - никоя, стрейнджър! Виждаш ли какво е да те почерпя със собственото ти лекарство? Не е приятно, нали? А сега си представИ, че някоя такава лелка отива при твоето дете и му държи такъв тон, какъвто ти сега опита. И то с възпитателна цел, защото или бебето ми спи, или твоето дете вдига прах, или просто защото на мен ми е МПС и някой ми е стъпил на опашката! Найс, а?

Напротив, не само излизам, а и основно съм в среда на деца, така че виждам много добре какво се случва, включително как се държат възрастните извън уютния си дом, а в градинката, примерно. А и не са минали сто години от времето, в което аз водех моите. Накратко, възрастните са основните агресори, а не децата. И възрастните смятат, че светът се върти около тях, а децата трябва тутакси да се преместят или да млъкнат в нечия угода.

Общи условия

Активация на акаунт