Защо хората искат захаросана реалност?

• 64 477
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 1 485
Представата за красота непрекъснато се мени през вековете. Не разбирам тази убеденост, че сегашната представа е най-правилната и всички преди нас са грешили. Има място за всички под небето и за всеки влак си има пътници.

# 1 486
Моля, не влизайте в оправдателен режим на тема килограми и височина.
Ако трябва да бъдем обективни, височината винаги дава предимство - и за жените, и за мъжете. По-ниските жени (сори, но за мен средният ръст е нисък, какво да се прави) трябва повече да внимават за килограмите, те и интуитивно повече внимават, де. Не  го тълкувайте като високомерие, но високите жени по-рядко се притесняват за килограми и за това дали са среден или несреден ръст, сигурно е еволюционно, не зная.

Не знам за какво се притесняват ниските, но до един високите, които аз познавам се прегърбват и рядко някой има осанка. Смъкнати рамене и опит да не стърчиш над останалите още в детските години докарва липсата на стойка и все едно висок ли си, като си като кука. Това като мое наблюдение пък от какво се притесняват високите момичета и къде се отразява често. За мъжете е различно.

На моите все им набивам да ходят изправени, с вдигнати глави, защото са красиви, ама едва сега взеха да вдяват, и то защото надделя суетата и хормоните.

Това важи за всеки човек, независимо от ръста. Особено се набива в очи просто при по-високите-когато не са успели да "изправят" осанката. А само с набиване на канчето да ходиш изправен не става, обикновено се постига и с доза правилен спорт.
И няма жлъч в описаното, а е проста констатация.

# 1 487
Представата за красота непрекъснато се мени през вековете. Не разбирам тази убеденост, че сегашната представа е най-правилната и всички преди нас са грешили. Има място за всички под небето и за всеки влак си има пътници.

Грешат тия, които смятат нефункционалното за красиво.

# 1 488
  • София
Ти пък, как от средния ръст скочи на 2.10? Я, смъкнИ малко границита на нефункционалността до по-човешки числа! Анунаките може и по три метра да са били, ама не са ми комшии, нито пътувам с тях в тролея. По отношение на ръста и красотата, може би неслучайно моделите ги търсят първо на височина, а след това на килограми. Една дреха, обувки, аксесоари, прическа, абе, като цяло стои по-добре на високи хора, а не само на хармонични. Парадоксално, но дори дебелите модели ги искат да са високи, а за да са високи трябва да имат първо дълги крака.

Като е за височината, ти що си взе висок мъж, а не някой запъртък с твоя ръст, пък пак да е развил интелект? (това за запъртъка се сетих от Опасен чар - там героят на Тодор Колев, Ястребовски/Мисирков беше описан като "висок, строен... - запъртък". Тодор Колев сам е казвал в интервюта, че за да изглежда по-висок е ходел с високи обувки.

# 1 489
Имала съм и от двата модела- височината изобщо не е фактор. Първият ми мъж беше точно с моя ръст. Нито ми пречи, нито ми помага ръстът на мъжа. Докато тренирах бойните изкуства, се нагледах на такива огромни несъответствия между ръст и способности, че вече не мога да кажа със сигурност, че ръстът е предимство за мъжа. И без това с повечето хора разговарям седнала и винаги сме очи в очи.

# 1 490
  • София
Работата е там, че ти се опитваш да свържеш неща, които нямат нищо общо - ръст и интелект. Не зная дали го правиш нарочно или от невежество. Предполагам разчиташ на това другите да не се усетят, че връзка между ръст и интелект няма. Дай нещо по-смислено като корелация!

# 1 491
Като се замислих - всичките ми сериозни връзки са били с невисоки и  по-скоро ниски, мъже ( малко над мен -167).
Сигурно, защото обичам да ги гледам в очите.  И всичките са били за мен "специални" .

# 1 492
  • Куциндрел
Мамасита за нищо ги нЕма тея с ръст м/у 166 см и 210 см. hahaha hahaha hahaha
Винаги по-високите хора са всявали повече респект и забелязвам, че високите са по-благи и по-трудно се ядосват. Ниските хора, особено мъже, избиват повечко комплекси.

Сега Мамасита и световен еталон за красота ли пробутва?

# 1 493
  • София
Ми, да, ще трябва да сменим Венера Милоска с Мамасита. Wink

Е, какво, да очакваме да каже, че с нейните 1.65 е ниска ли? Особено след като мен ме сложи с десет сантиметра по-ниска от нейния си ръст? Аз дори не зная тя как се хвана с тази история с ръста и килограмите и дебелите и спортуващите, мускулната маса и пр. ДанО само не пробута идеята, че мускулите тежали повече от мазнитите и затова тези с диетите и фитнесите не сваляли много - защото трупали мускулна маса.

# 1 494
Да, затова на ниските им де налага доста повече да се потрудят, за да изпъкнат..)

# 1 495
Работата е там, че ти се опитваш да свържеш неща, които нямат нищо общо - ръст и интелект. Не зная дали го правиш нарочно или от невежество. Предполагам разчиташ на това другите да не се усетят, че връзка между ръст и интелект няма. Дай нещо по-смислено като корелация!

Не, опитвам се да свържа по-скоро рационална грижа за себе си и интелект. Между диета и интелект. Между импулсивност, самоконтрол, самонаблюдение и социална класа. Или класа като цяло. За ръст спрямо интелект не съм говорила нищо. Цитирай ме, ако си видяла някъде да казвам точно това- с какви думи съм го казала.

Иначе все още намирам за по-атрактивни мъже с по-нисък ръст. Сегашният ми не е мой тип- но и аз не съм негов тип. Предишните му приятелки са били високи и стройни манекенки. Едната- руса дори. Само че има огромна разлика между това какво харесваш, какво е визуално приятно и кой става за съвместно живеене. Ръстът му не го намирам за предимство, по-скоро за куриоз.

# 1 496
Е как ще се обвържеш с някой по когото не ти текат лигите? Това обрича нещата изначално.

# 1 497
  • София
Това, което се опитваш да направиш е да изфабрикуваш връзки, които са ти изгодни. Манджа с грозде. Диетата има връзка с интелекта дотолкова, доколкото мозъкът не гладува и има възможност да се развива спокойно в критичните за развитието периоди. При възрастните вече всичко е вторично.

Импулсивността е въпрос на нервна система. Овладяването е процес на съзряване буквално зад челото и чрез обучение. Но като цяло импулсивните си остават импулсивни, макар да снижават външната проява.

Ей сега ще намеря цитата.  

# 1 498
  • София
По-хубави за какво- за сцена, за облекло, визуално?

Като се заговори за красота, сещам се за тоя пасаж от The Screwtape Letters:
Скрит текст:
As regards the male taste we have varied a good deal. At one time we have directed it to the statuesque and aristocratic type of beauty, mixing men’s vanity with their desires and encouraging the race to breed chiefly from the most arrogant and prodigal women. At another, we have selected an exaggeratedly feminine type, faint and languishing, so that folly and cowardice, and all the general falseness and littleness of mind which go with them, shall be at a premium.

At present we are on the opposite tack. The age of jazz has succeeded the age of the waltz, and we now teach men to like women whose bodies are scarcely distinguishable from those of boys. Since this is a kind of beauty even more transitory than most, we thus aggravate the female’s chronic horror of growing old (with many excellent results) and render her less willing and less able to bear children. And that is not all. We have engineered a great increase in the licence which society allows to the representation of the apparent nude (not the real nude) in art, and its exhibition on the stage or the bathing beach.

Нали се сещаш, че за Нешка Робева повечето жени с "атлетично дупе" са гъзли, защото според оня стандарт задникът трябва да е с нулева видимост, плосък и прибран.

И за какво говорим всъщност, за изкуство и човешкото тяло като обект на изкуството или за еротично излъчване и за вкуса на мъжете?

От един ръст нагоре човек започва да става нефункционален. Няма за какво да си 210 см. висок. По-едрото тяло започва да има проблеми с терморегулацията, с изхранването, с оцеляването. По-склонно е към някои болести. Ако за човека беше абсолютно предимство да е висок, вече щяхме да сме еволюирали с ръст по 3 метра. Обаче не сме- но затова пък сме развили доста приличен интелект.

И ако това не е опит за корелация, здраве му кажи!

# 1 499
  • Куциндрел
Хайде и соц. класата се мушна.
Сега общата картинка на красотата- УиУипут с интеУект от кУаса, яде Уеб.

Общи условия

Активация на акаунт