ОКТОМВРИ не е толкова далече, скоро ще се гушнем с малкото човече! - тема 6

• 59 261
  • 761
  •   1
Отговори
# 660
  • София
В болницата непосредственио преди раждане правят тест за алергии за упойката, няма така да я сложат.
Точно така. На мен моят АГ от ЖК ми каза, че преди секциото се провежда консултация с анестезиолог, по време на която се прави и тестът за алергии.

Относно количките, ние първо купихме една и я пратихме в Бургас, за да разхождаме бебето и там, като ходим на гости на бабите.
За нас в София си избрахме сред количките на Anmar 2 в 1 (хванахме я в промо период и струваше само 449 лв):
http://detski-magazin.com/search?controller=search&orderby=p … mp;submit_search=

Фактически ето това ни е количката на нас, даже вчера и във фейсбук я постнах:

Ако се чудите защо е толкова "женска", виновен е ММ. И дрехите на бебчето са пак масово розови, цикламени и бордо заради него. Отказах се да спорим тия неща, явно малката ще я прави кифла и това е Crossing Arms

# 661
На мен пък много ми харесва като цветове! Браво на мъжо  Simple Smile

# 662
Отдавна не бях влизала тук и сега хоп-има първо бебенце в темата.Пожелавам му да расте здраво и щастливо,а на мама Льони бързо възстановяване.

# 663
На обяд като прочетох поста на lyoni88 направо не ми се вярваше, но нещо от телефона немога да се логна.

lyoni88 пожелавам ти всичко с бебка да е наред, бързо да наддава и да се прибирате удома.  Надявам се и ти да си добре.

# 664
  • Пловдив
lyoni88 честитоооо newsm51 newsm44 newsm44 newsm03
Бързо да наддава и много да ви радва Party

# 665
Ето и първото октомврииче честита рожба жива и здрава да ви е принцесата

# 666
  • София
Честито първо октомврийче Simple Smile да е жива и здрава Simple Smile бързо възстановяване и на мама Simple Smile

# 667
  • Варна
lyoni88, честита рожба! Стискам палци бебчето бързо да наддава и скоро да ви изпишат! Пиши като имаш време как сте.

Не съм влизала в темата от цяла вечност - от пуста работа все не остава време. Относно упойките - при секцио се прави тест, даже по спомен май в деня преди секциото ми го правиха. При нормално раждане нямам идея как е, но предполагам също правят тест преди слагане, а в случай на алергия винаги могат да дадат антиалергично лекарство, така че спокойно, момичета.

При нас нещата са наред, бебчо върви 8 дни напред, в края на 30 г.с. е 1.770 кг, но според лекарката ми е нормално вторите деца да вървят по-големички, а и ние с ММ не сме от дребните Simple Smile. Евентуално на следващата ЖК ако е дръпнал прекалено много ще ме изследва за гестационен диабет, но за момента няма индикации за нещо такова. Терминът няма да го местим, защото по случайност бях на преглед точно когато бях в овулация и знаем точно кога е станало, та няма да давам да ми правят секциото по-рано от необходимото. Първият ми син също беше дръпнал напред и направихме секциото сравнително рано и после кара много дълга жълтеница, та сега мисля максимум седмица преди термин да бъде, стига малчо да не реши друго сам.

Ходихме на почивка в Родопите миналата седмица, голямо ходене из планини, пещери, скали и водопади беше, определено беше изморителна почивка, но сега пък ми липсват гледките и много трудно се настройвам за работа. Надишахме се на чист въздух, ядохме горски плодове, бъдещият батко игра на воля, искам пак Grinning. Живот и здраве мисля през май или юни пак да отидем вече с бебето Grinning.

Почти нищо не съм купила още, но "едрите" неща като количка и кошара ги имам. Остава вана да вземем, че старата я дадохме на някого, както и кошче за кола от едрите покупки. Дрешки съм взела 2-3, чудя се за размерите, май този път изобщо няма да вземам размер 50, предвид че бебчо върви голям. От другата седмица се заемам сериозно с покупките, че време не остана.

# 668
  • София
Щеше ми се поне една от големите покупки цветово да е "унисекс", за да става, ако следващото бебенце е момченце, но уви, освен ако нямаме още една дъщеря, явно ще купуваме абсолютно всичко наново Laughing А пък си е разход, немалък. Money Твоето е момченце, нали? Каква му избрахте? Heart Eyes

Иначе от няколко дни имам някаква ужасна тъпа болка долу в корема / таза, точно под главата на бебето и всяко обръщане, ставане и разхождане са ми голяма мъка. Май няма обаче какво да направя по въпроса Confused

Вчера бях на очен лекар. Мислех, че ще стигна с над половин час по-рано, а всъщност едвам се замъкнах в последния момент. Не мога да повярвам колко бавна съм станала.  Shocked

А самият преглед беше голяма пародия. Като влязох и казах за какво съм дошла, офталмоложката ме изгледа безкрайно учудено и заяви, че изобщо не ѝ изглеждам бременна, явно бебето било много малко. Shocked Предвид, че съм качила към 20 кг сигурно вече и коремът ми върви 5 минути преди мен, не знам как го измисли това Shocked Shocked  Shocked Въпросното изследване на очните дъна така и не ми го направи. Само ме кара да чета някакви прожектирани числа на стената. После ме пита как и къде смятам да раждам и като ѝ отговорих, последва дълга лекция как заради такива като мен АГ били превърнали раждането в бизнес и да не съм се глезела, а да ходя да си раждам в държавна болница за без пари като нормалните жени Shocked Shocked Shocked Изобщо не се обяснявах повече и си тръгнах по бързата процедура.  Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 02 сеп 2016, 11:02 от Innerlane

# 669
Льони,честита принцеска,да ви е жива и здрава,явно ще е много будно и амбициозно дете,бърза да е първо октомврийче.Сега да натдава,а ти мамче,да се възстановяваш бързо и да си се прибирате вкъщи!

# 670
Щеше ми се поне една от големите покупки цветово да е "унисекс", за да става, ако следващото бебенце е момченце, но уви, освен ако нямаме още една дъщеря, явно ще купуваме абсолютно всичко наново Laughing А пък си е разход, немалък. Money Твоето е момченце, нали? Каква му избрахте? Heart Eyes

Иначе от няколко дни имам някаква ужасна тъпа болка долу в корема / таза, точно под главата на бебето и всяко обръщане, ставане и разхождане са ми голяма мъка. Май няма обаче какво да направя по въпроса Confused

Вчера бях на очен лекар. Мислех, че ще стигна с над половин час по-рано, а всъщност едвам се замъкнах в последния момент. Не мога да повярвам колко бавна съм станала.  Shocked

А самият преглед беше голяма пародия. Като влязох и казах за какво съм дошла, офталмоложката ме изгледа безкрайно учудено и заяви, че изобщо не ѝ изглеждам бременна, явно бебето било много малко. Shocked Предвид, че съм качила към 20 кг сигурно вече и коремът ми върви 5 минути преди мен, не знам как го измисли това Shocked Shocked  Shocked Въпросното изследване на очните дъна така и не ми го направи. Само ме кара да чета някакви прожектирани числа на стената. После ме пита как и къде смята да раждам и като ѝ отговорих, последва дълга лекция как заради такива като мен АГ били превърнали раждането в бизнес и да не съм се глезела, а да ходя да си раждам в държавна болница за без пари като нормалните жени Shocked Shocked Shocked Изобщо не се обяснявах повече и си тръгнах по бързата процедура.  Rolling Eyes
Нашата количка е деним, но я правят само в този цвят и цвят крем, което е супер светло и си представих колко ще е тегаво чистенето след това. Иначе със страшна сила бих изплющяла едно червено или електриково зелено/жълто/каквото се сетиш Mr. Green

Аз също трябва да ходя на очен лекар да види ретината и само се подмотвам. А болката си я имам точно както я описваш. Предполагам е, защото бебето вече слиза надолу и главата подпира.

# 671
В болницата непосредственио преди раждане правят тест за алергии за упойката, няма така да я сложат.
Точно така. На мен моят АГ от ЖК ми каза, че преди секциото се провежда консултация с анестезиолог, по време на която се прави и тестът за алергии.

Относно количките, ние първо купихме една и я пратихме в Бургас, за да разхождаме бебето и там, като ходим на гости на бабите.
За нас в София си избрахме сред количките на Anmar 2 в 1 (хванахме я в промо период и струваше само 449 лв):
http://detski-magazin.com/search?controller=search&orderby=p … mp;submit_search=

Фактически ето това ни е количката на нас, даже вчера и във фейсбук я постнах:

Ако се чудите защо е толкова "женска", виновен е ММ. И дрехите на бебчето са пак масово розови, цикламени и бордо заради него. Отказах се да спорим тия неща, явно малката ще я прави кифла и това е Crossing Arms

Страхотен цвят  Heart Eyes Heart Eyes и аз искам нещо много момичешко - ярко цикламено, лилаво, а Jane имат едно разкошно червено, но да си купя количката само заради цвета не ми се ще  hahaha 

# 672
Innerlane Абе ти на каква лекарка си попаднала, къде това?  Shocked Аман от соц лелки, които държанието им е просто... неадекватно  #2gunfire Значиии толкова ми е писнало от такива лекари, че се ядосах много  #Cussing out

# 673
И аз се присъединявам към мнението за соц лелката - най-дразнещият екземпляр, който всичко му е ясно и може да се скапе от критики, а работа за пет пари не върши ... таз лелка кат тръгне да ражда, ако иска да иде в плевнята на село, да е съвсем натюрлих, като нормалните, здрави българки от старо време и в къщи да се къпе със студена вода, кви са тия глезотии - бани, с топла вода молявисе .... Laughing

Изследване на очни дъна ще трябва да отидеш в някой частен кабинет или Токуда / Торекс, не е това залък за трагичните очни лекари, останали на доизживяване по поликлиниките ...

Колкото до проблемите с таза, това е напълно нормално вече за нашата напреднала бременост, мене вече краката ми са като разглобени и то е нормално, понеже се отпуска всичко малко по-малко.  Hug

# 674
Мен с първото раждане ме пратиха на очен лекар, защото съм с очила. От четирима дет ме гледаха, само др. Чаушев от Токуда видя, че имам руптура на ретината, направи й обработка с лазер и сега на всеки 6 месеца ходя да я следя дали се разширява. Поради това родих и секцио.

Общи условия

Активация на акаунт