Защо с времето изчезват приятелите?

• 59 520
  • 443
  •   1
Отговори
# 165
Не е така обаче в този случай. Тя няма как да не ни харесва, защото не ни познава, както и ние нея.
Макар, че знам ли може и да имаш право не го изключвам, но съм убедена, че по-скоро не е така.За мен това обяснение е банално.Въпреки, че има такива случаи.
Да трябва да се съобразява разбира се, но не до там,че да си загърби приятелствата и контактите-това разбира се ако държи на тях.
Един мъж на място ако държи на приятелите си, няма да постъпва така. Peace
Съжалявам, но за мен това звучи несериозно.Не отричам обаче, че има такива случаи.
Дай сега като се бракуваме да се забравим съвсем и да се съобразяваме само с жените си.Еми-не става,не съм съгласна.Тежко им на тия мъже, намерили са си майстора.Ако им харесва-екстра  Sick ако не за мен това са чехльовци.

Последна редакция: чт, 04 авг 2016, 10:23 от Miss_Bingley

# 166
Подкрепям горното изказване.
Финансите и социалния статус, според мен, определено са причина за постепенна загуба на приятелство. Съгласете се, че няма как да се получат нещата като едната страна обсъжда къде е била семейната почивка, а другата - липсата на работа например. Раздялата в различни градове, също я определям като причина.

Съгласна съм. "Няма вечни приятели, има вечни интереси". В момента, в който интересите ви се разминат - Чао! (може рязко, може лека-полека)
Заради деца, бебета, рожденните им дни, ваканциите им, мъж, втори мъж, трети мъж, влюбване, ревност, спорт, бизнес, който се развива, бизнес, който буксува, липса на работа, много работа, супер много работа, говорене само за работа, само за пътуване, само за любов, само за рецепти и как се гледат бебета, кога растат зъбчета и какви са учителките в училище....... да изброявам ли още? Споменах и парите.

3 приятелки се разделили в студентските години. Учат в различни университети. Всяка си е намерила нови приятели. Две от тях раждат бебета горе-долу по едно и също време. Новите студетнски компании вече не пасват на новия режим. Намират се уж случайно, уж спонтанно и се сближават отново бързо и лесно заради бебетата, новите домове, съпрузите... Обаждат се и на третата приятелка, но се виждат точно 3 пъти с нея - тя няма съпруг и деца и стои не се вписва в семейните купони. Няма време за паркове и площадки, а вечер, когато иска да излиза с приятели, те приспиват малките и вечерят с уморените си мъже.
Относно това изказване .Аз не разбрах как решавате ,че някой ви е приятел?
Студентските години са определен период.Там може да имате само познати.Като изтекът всеки си хваща пътя.Туй ,че аз и комшийката си бутаме количките 2г по 3 пъти на ден не ни прави приятелки.Започваме работа и естестествено ,че не можем да сме по цял ден заедно.Работя 10г на тази работа.Нямам приятели тука.Всеки идва-заминава търси си собственото щастие.От компания от 10 деца сега се виждам само с момче.Комшия.Не се събираме заедно.Но пък децата ни играят заедно.Я у нас ,я у тях.И всеки полага грижи за детето на другия.Това ми е достатъчно.Уважаваме се.

# 167
Относно това изказване .Аз не разбрах как решавате ,че някой ви е приятел?

Ето на този въпрос хората дават, в мнозинството си, грешен отговор, според мен.
Приятелството е духовна близост, обич, подкрепа. Приятелството може да се сравни с брак, но обикновено е между хора от същия пол. Приятелите се обичат, ревнуват, познават отлично своите черти - и добри и лоши, уважават се, липсват си. Приятелството изисква компромиси, за да съществува и преодолява всякакви трудности. Всъщност, пак казвам, приятелството е вид взаимоотношение, подобно на брака, но с хора от същия пол и без сексуален елемент. Затова истинските приятелства могат да продължат по-дълго, отколкото един брак. Защото липсва секс, няма изневяра в сексуален смисъл. Просто чисто платоническа връзка с духовна половинка. Рядкост е, но който е успял да намери подобно приятелство знае за какво говоря. Peace

# 168
Най-добрата ми приятелка е мъж  Grinning, и за капак - бивше гадже отпреди сто години. Мъжът ми още в началото беше предупреден за особените ми отношения с този човек. Дори ме "пуска" да му ходя на гости и да обикаляме планините заедно, да спим в обща туристическа спалня. Не, че не ме ревнува, но мисля, отдавна му е кристално ясно, че не бих разрушила толкова ценно приятелство заради едното ч*кане.
Всички негови приятелки също са били наясно с нашето приятелство.
Ще попитате защо не сме се събрали в любовна връзка - имали сме милиони възможности да се съберем, но няма да се изтърпим и два месеца  Mr. Green

Приятелството ни трае вече над 20 години.

# 169
Само като прочетох, че истинските приятели се ревнували, правели компромиси и преодолявали трудности, се уморих. Такова същество не ми трябва в живота, че аз и мъжа си не бих търпяла да ме ревнува и да му правя компромиси, какво остава за приятел. Имам чувството, че точно тези обсебващите не могат лесно да приемат, че хората се разделят и това е нормално, сигурно са и същите, които въздишат по ученическите си години. Не знам какво ви пречи да дадете свобода на другите и да не ги товарите с уморителните си очаквания за връзка, а просто да се радвате на контактите си.

# 170
Не съм изчела темата, но мнението ми е такова, че с годините всеки хваща своя път и посока. Приоритетите и задълженията стават други. Затова тези, които сме наричали приятели на 16 -20 години, вече стават познати. И винаги остават по един двама до края на живота ни, които са нашите приятели. За добро и за лошо. За смях и сълзи. Човек няма толкова голям ресурс, че да има много приятели. Защото приятелството  не е лесно. Трудно е да се намери някой, на който да вярваш и някой, който да е до теб такъв, какъвто си.

# 171
Приятелството е между хора от един пол, които същевременно се ревнуват??? Shocked Че защо ако някоя няма романтични чувства към мен ще ме ревнува от собствения ми пол? И от какво точно ще ревнува-че говоря, излизам, общувам и с други?Не, това не е приятелство , а някакво обсебване и затвор.
Да не съм подписвала договор.Съжалявам, но съм свободен човек и ако някой "приятел/ка" си позволи да ме ограничава, нещата ще приключат скоропостижно. Точно това е хубаво на приятелството-нещата да се случватват спонтанно, ненатоварващо и със желание и от двете страни.

# 172
Ако нямате изисквания към  приятелите си (да стават посред нощ да ви бършат сълзите) ,приятел може да ви бъде всеки човк ,който ви е помогнал дори само веднъж през житейския ви път.Имали сте нужда от нещо,от утеха...в момента Х е могъл,искал е ,помогнал е и е продължил пътя си.
На тези хора не сте ли им благодарни?
Няма как един човек да е Батман,Супермен,майка Тереза,доктор Дулитъл ....за да отговаря на всичките ви изисквания за приятел.Защото и вие трябва да сте такива за вашите приятели.
Ако имате възможност и искате правете добрини и бъдете съпричастни към хората.Но не чакайте да ви се върне.Така няма да се разочаровате.

# 173
Не става дума да изискваме много ог приятелите си, да ги обсебваме и задължаваме.
Никого насила не търся, и не искам насила да ме търси. Peace
 На мен ми е тъжно просто. Мисля си, че до голяма степен очаквам повече от хора, които са били до мен толкова дълги години,някак си го чувствам като предателство.Такава съм аз, това съм.За мен така стоят нещата.
Честно казано  искам и очаквам повече в приятелските си връзки.
За обсебването-И аз не бих издържала подобно нещо.
В университета бяхме една група, с отявлен тартор.Ако искаш да се видиш с други хора, извън групата или искаш да направиш нещо друго, се сърди лидерката, фасони, ревнуване.
Една водеше стадото, всички по нея... Както казваше друга колежка -същинска комуна.Ужас.И така не може.
Но не е вярно и това, че в университета не може да се завързват приятелства.
Някои колеги си останаха приятели и досега и постоянно се събират, случва се да срещнеш най-хубавите си приятелства точно в универстета.
Не бива да се обобщава така крайно,защото случаи има всякакви.

# 174
Обикновено жените са причина мъжете им да спрат да се виждат с приятелски компании, докато мъжете не са толкова изискващи спрямо приятелите на жена си - мое наблюдение.

Също лично наблюдение - много често жената като се задоми, отсвирва постепенно приятелите си и се сближава с тези на мъжа си, което обаче не я спира да му мрънка срещу тях и да прави стратегии за отдалечаване.

Абе, ако ги питаш повечето жени - най-добре да се затворят двамата вкъщи и да общуват с външни хора след предварително обмисляне и нейно одобрение  Mr. Green

# 175
Цитат
Рядкост е примерът, при който две най-добри приятелки се омъжват и после стават семейни приятели - мъжете им се харесват и компанията става супер. По-често мъжете не се харесват или ревнуват жена си от най-добрата й приятелка и за двете приятелки остава само чуването по тел. и виждане от рядко, по-рядко. Това е живота.

добре, че нямам такъв мъж  Joy да, това е живота ако се примириш, и ако не държиш на приятелката си, а за мен това е жалко и означава, че не ти пука
Хубаво,имам си мъж, семейство, но трябва ли да пренебрегна приятелката си заради това, че мъжа ми ревнува от нея...?Това е много глупаво, аз такова нещо на мъж не бих позволила,за мен не е нормално, но явно има и такива мъже, не се и съмнявам. Simple Smile

Like_Smoke ,това последното звучи стряскащо.  Mr. Green

# 176
Имаме такива приятели, не общуват с много хора( това желание идва от страна на жената,почти съм сигурна). Те си живеят доста затворено, дори сега когато имат детенце, то не е  водено по площадки и градинки, не се събираме често или на повод като се съберем сме само роднините им ,ние и малко приятели.
На почивка- сами, на вън- сами.
Мъжа й не може спокойно да излезе по мъжки на бира. И не иска като гледам се е превърнал в кученце, но той няма против,като гледам. Щом им е добре. Peace
Те са много добри хора, но нейното желание си е нейно, той винаги е ЗА.
Приятели- нямат много, а и не се стремят.
Не носи на шеги жената, не може да й станеш близък, ако недай си боже си я бъзнал нещо. Съответно и мъжа й спира контакт.
ПП: Те са ни кумове, уважаваме се, но дотолкова тя ограничава семейните си контакти, че детето дори с нас не е свикнало. Реве от всеки.

# 177
Обикновено жените са причина мъжете им да спрат да се виждат с приятелски компании, докато мъжете не са толкова изискващи спрямо приятелите на жена си - мое наблюдение.

Също лично наблюдение - много често жената като се задоми, отсвирва постепенно приятелите си и се сближава с тези на мъжа си, което обаче не я спира да му мрънка срещу тях и да прави стратегии за отдалечаване.

Абе, ако ги питаш повечето жени - най-добре да се затворят двамата вкъщи и да общуват с външни хора след предварително обмисляне и нейно одобрение  Mr. Green

Съгласна съм с теб! А това,че жената се сприятелява с приятелите на мъжа си  е много много вярно. Grinning Wink Wink Wink

# 178
Точно такава е ситуацията,която описах по-горе. Tired

# 179
  • Sofia
   Добре, де, как се сприятелява с приятелите на мъжа си – те нали са мъже в по-голямата си част? На мен ще ми е малко странно да имам близки отношения с аверите на любимия (чисто теоретично си разсъждавам), както ще ми е леко сконфузно той да проявява прекалено голям интерес към моите познати. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт