София, жк Младост - тема 27

• 94 743
  • 751
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Не са ли обезвъзмездени само тези собственици, на мястото на чиито имоти са построени блокове, но не и тези, на мястото на чиито имоти има зелени площи, паркинги, градинки и т.н.?

# 541
  • София
Не са ли обезвъзмездени само тези собственици, на мястото на чиито имоти са построени блокове, но не и тези, на мястото на чиито имоти има зелени площи, паркинги, градинки и т.н.?

dechy, всички са обезщетени, защото техните земи са преобразувани, вкарани в регулация и предвидени за застрояване, за улици и инфраструктура или за зелени площи и площадки за игра/паркинги. всичко това е част от жилищния комплекс.

# 542
Може и да е единичен случай и е от моя гледна точка, но мястото, на което построиха нашата сграда беше на някакви най-обикновени наследници на земи в Младост 4, които типично по български се поскараха, как да продадат и там други техни си неща. Но нямаха вид на мутри или подобно, които са правили заменки, схеми и т.н. Знам, че е само един случай, но това беше близко до мен и съм го видяла с очите си. Също така, едно време са обезщетявали (или по-правилно да го наречем ощетявали) хората с по един апартамент, а реално тяхната земя струва много, много повече от един апартамент. Като видях предишните собствениците на земята под нашия блок, с колко много апартаменти ги обезщетиха - не беше нито един, нито два...

# 543
  • гр. София
Прочетох интервюто с Росен Малинов, наистина си права jam, годините, за които той говори не съм била родена, никой не ми е представял (а и аз нямам право да изисквам) документи. Така че, не мога да твърдя 100%, че всички са били обезщетени. Със сигурност е имало "далавери". За мен, обаче е немислимо в ХХI в. се толерира отчуждаването на собственост в големи размери.
Аз нямам имоти в този район, но с ужас (признавам и породен от разказите на баба ми, майка ми и баща ми) си представям как някой ще реши да ми вземе наследственият апартамент (в който не живея), защото някой е например, крайно нуждаещ се  Rolling Eyes Аналогично е, поне според мен.
А че Младост вече на нищо не прилича (което е твърде жалко), че т.нар. градинки са пълни с боклуци и коли, вината е в самите нас.

# 544
Новата кметица днес е положила клетва.

# 545
Чичо ми е живееше в къща в Лозенец, точно срещу Японския хотел. За нуждите на хотела (трябвало да се направи улица) отчуждиха къщата и им дадоха 3 апартамента: Един на чичо ми и леля ми и по един на двамата ми братовчеди, които са били женени. Така че собствениците са имали право на повече от един апартамент.

# 546
  • гр. София
Чичо ми е живееше в къща в Лозенец, точно срещу Японския хотел. За нуждите на хотела (трябвало да се направи улица) отчуждиха къщата и им дадоха 3 апартамента: Един на чичо ми и леля ми и по един на двамата ми братовчеди, които са били женени. Така че собствениците са имали право на повече от един апартамент.

Crazy  ooooh! Ако аз /САМО аз/ имам право на 3 апартамента, то преди 1989 година, щях да получа само 1 и то с квадратура, не според имота, който съм оставила, а според семейното ми положение и полът на децата ми!
А дали брат ми и сестра ми ще получат апартаменти, мен не би трябвало да ме касае.

# 547
  • София
Днес минах по линията на 111 покрай Камбаните и  Shocked всичко е заградено и вече изкопано т.е. подготвено за строеж. От колата можах да видя огромна табела със снимка на цял квартал. Всичко се застроява, въздух няма вече.

# 548
  • гр. София
Днес минах по линията на 111 покрай Камбаните и  Shocked всичко е заградено и вече изкопано т.е. подготвено за строеж. От колата можах да видя огромна табела със снимка на цял квартал. Всичко се застроява, въздух няма вече.

Ето тук вече е голямата "далавера", "мафия" - ако не се лъжа, там е район Витоша....
И там не са блокчета с апартаментчета...А ходи протестирай...

# 549
  • София

Ето тук вече е голямата "далавера", "мафия" - ако не се лъжа, там е район Витоша....
И там не са блокчета с апартаментчета...А ходи протестирай...
На табелата имаше поне 5-6 блока. Shocked Да не кажа, че ми се видяха и повече.

# 550
  • гр. София
Както се казва - "Да ни е честито!"
Проверих - по - скоро това е район Панчарево (т.е. вече положилата клетва нова кметица на Младост няма никакви правомощия  Rolling Eyes); да се досетим ли тези блокчета колко гаражи или парко - места ще имат... Задръстванията в тази част ще станат още по - брутални. А място за отдих, разходка и почивка  Sick

# 551
  • София
Огромна площ е заградена. Започва точно от разклона за "Резиденшъл парк", и стига до моста към "Арена". Навътре не му се вижда края т.е. вероятно е много "дълбоко" в поляните, които бяха там.

# 552
Какви поляни? Там от години беше дупка като на започнат и зарязан строеж.
Ето повече инфо какво ще строят: http://m.capital.bg/biznes/imoti/2016/10/12/2843145_v_sofiia_zap … mpleksa_garitage/

Последна редакция: чт, 24 ное 2016, 23:48 от shrekie

# 553
  • София
Какви поляни? Там от години беше дупка като на започнат и зарязан строеж.
Ето повече инфо какво ще строят: http://m.capital.bg/biznes/imoti/2016/10/12/2843145_v_sofiia_zap … mpleksa_garitage/
Ясно. Прави се нещо като "Residential park" (според описаното в статията).

# 554
  • гр. София
Има основно училище в плана, да видим дали ще стане Laughing
Но пък няма предвидена детска градина...

Общи условия

Активация на акаунт