Вредни ли са газираните напитки за децата?

• 18 576
  • 233
  •   1
Отговори
# 45
  • Куциндрел
Затлъстяването в днешно време се дължи най-вече на обездвижването и преяждането, защото храната е лесно достъпна.

# 46
  • София
O, Love  именно ми е развивала много шарени теории как да ходя на био-пазар през 3 квартала в 4 ти. Е няма как да стане.
Наблюдавала съм какво купуват пълни хора на касата - ами съвсем логично - по много пакетирано и сладко.
Но в супера можеш да си купиш и друго - има огромен избор.

Колата е започнала съществуването си като сироп за кашлица. И сега успокоява кашлица /не ангина де/.

Между другото, вчера купихме една кутийка газирано от Кауфланд - само вода, захар и естествен аромат лимон. Биваше.

# 47
Преди 40-50 г. може би е имало, но преди 100 г. не е имало толкова много и така достъпна храна.
И понеже е на "всяка крачка", то следва човек да се опита да я изяде всичката?    Laughing
И преди 100 години, и сега, човек има нужда от еднакво количество храна.
Дори, ако вземем предвид това
Затлъстяването в днешно време се дължи най-вече на обездвижването и преяждането, защото храната е лесно достъпна.
то би следвало да яде по-малко, отколкото преди 100 години.

# 48
  • София
За съжаление, повечето хора като видят достъпна храна и не могат да се спрат. Това им е заложено генетично от хиляди години на лов и глад.

# 49
  • Galaxy 13197853088
Ами, не е вярно.    Laughing
То отражението вече е налице-поголовно и масово затлъстяване.Което влече след себе си безброй болести ....
Преди 40-50 и повече години, когато хората са се хранили със храни, съставени от естествени "химични субстанции", е била рядка гледка да видиш дебел човек.Сега всеки втори има нужда от диета.Е, що така?Нали уж са все химични субстанции?Или викаш, сега хората ядат 4-5 пъти повече, отколкото са яли преди?    Laughing
Ама днес съм в настроение, не ми се спори.    Grinning
Инфо има мнооого, който го интересува и вълнува, намира и се осведомява.
На който не му пука, не се втелясва и си яде каквото продават в супера.    Simple Smile
И това не е вярно. Затлъстяването е резултата от малко
движение и много ядене. Дори в древността  го е имало.
При тези които са можели да си го позволят. Яж био-еко
пръжки с био-еко лимец, не се движи и ще затлъстееш.

# 50
  • Sofia
Моите на 8 год още не са пили газирано и не смятам скоро да им позволявам. Аз също не пия. Първо има ужасно много захар в тях и второ освен захар са пълни с какви ли не химии - консерванти, оцветители и какво ли още не. Не на последно място в тях няма нищо полезно. Т.е. не виждам никаква причина да ги пият. Сокове в кутии също не давам. Пият вода и домашно приготвен студен чай.

# 51
  • Куциндрел
Аз не поощрявам пиенето на газирани напитки, но и не забранявам. Така съм и със сладките неща. Предпочитам детето ми да знае, че може да опитва, но да не прекалява с тях.

# 52
Изгледай това видео до края. Ти би ли дала тази гняс на детето си? Това представлява колата.

Това какво трябва да ни покаже? Как да си сгъстим Кока Кола в домашни условия ли? Или да карамелизираме захарта в нея?

Пиша бавно, защото виждам, че не можеш да четеш бързо:

По-каз-ва как да пиеш кола е еквивалент на това да отвориш един пакет захар, да си лиснеш малко оцветител за приятност и да си го изсипеш в червата. Или викаш - къде е проблемът, стомашната киселина всичко разяжда, че това ли ще й се опре?  Rolling Eyes

Всъщност, няма значение - да ви е сладко, и естествената кола, и вкусният Макдоналдс и всичко останало (no pun intended)  Mr. Green

# 53
  • Куциндрел
Изгледай това видео до края. Ти би ли дала тази гняс на детето си? Това представлява колата.

Това какво трябва да ни покаже? Как да си сгъстим Кока Кола в домашни условия ли? Или да карамелизираме захарта в нея?

Пиша бавно, защото виждам, че не можеш да четеш бързо:

По-каз-ва как да пиеш кола е еквивалент на това да отвориш един пакет захар, да си лиснеш малко оцветител за приятност и да си го изсипеш в червата. Или викаш - къде е проблемът, стомашната киселина всичко разяжда, че това ли ще й се опре?  Rolling Eyes

Всъщност, няма значение - да ви е сладко, и естествената кола, и вкусният Макдоналдс и всичко останало (no pun intended)  Mr. Green
Аха, все пак от цялата тирада отговора на въпроса е: карамелизираме захарта в колата.
Па да го беше написала от първия път.
А къде е клипа на същите с карамелизирането на кило захар, че да сравним резултатите?
Сега, ако можеш да намериш и онзи клип с яйцет и кока-колата, цена няма да имаш. Mr. Green

# 54
Ако сложиш литър плодов сок на котлона и изпариш водата, пак ще получиш някаква такава каша, само че в друг цвят. Предполагам, не съм пробвала. Grinning

# 55
Ихааа, баси кефа..Стигнахме до придвидимото 'а вие защо биете негрите'.

Темата май е за газираните напитки и по-специално колата и фантата, ако не се лъжа Wink

Но,да, 99% (хайде 100%) от плодовите сокове на пазара също са фрашкани със захар и оцветители. Аз, апропо, никъде не съм казала, че пия(ем) натурални сокове от популярните. Капи е купена от Кола марка. Ако е сок е най-добре да е фреш, въпреки, че и там не трябва да се прекалява като количество, но поне знаеш какво ти влиза в тялото. В краен случай - локално производтсво, има доста хубави малки търговци с контролирано земеделие, чиито сокове се вкисват на третия ден, а не стоят с месеци като Пфанер например.

Друг е въпросът ако човек си е навил на пръста, че хранително-вкусовата промишленост милее за здравето и благоденствието на народите и прави всичко възможно да сме здрави, сити и щастливи. Тогава, човек преспокойно може да си муха колата и докарваното замразено от хАмерика месо за хамбургерите в Макдоналдс. Лошо няма.  Peace

# 56
# 57
  • София
Избягвам да купувам газирано, но не мога да си кривя душата - купуваме понякога. Особено лятото.
Някой питаше има ли вреда от самата газировка. Има дотолкова доколкото въглеродния диоксид заедно с вода образува въглеродна киселина. Тя не е полезна за емайла на зъбите. Но пък същото това качество може да е  полезно например за човек с понижено отделяне на киселина в стомаха.  За нормално работещ стомах тази допълнителна киселина създава допълнително чувство на глад, което за хора с проблем с теглото също е някаква вреда.
В една руска статия прочетох, че газираната вода утолява доста по-добре жаждата от негазираната.
За колата специално ММ ми е казвал, че слагали някаква съставка, която да намалява гаденето, предизвиквано от огромното количество захар в нея. Не знам дали е вярно. А за това, че колата маха ръждата, не е никакъв мит. Изпробвано многократно Grinning Последния път така успях да си развия ръждивите болтчета на мопа, за да сменя гъбата Mr. Green

# 58
За колата специално ММ ми е казвал, че слагали някаква съставка, която да намалява гаденето, предизвиквано от огромното количество захар в нея.

Тъй като по здравословни причини се налага да съм наясно с количеството захар в различните продукти, искам само да вметна, че фрешът от портокал има почти толкова захар, колкото и колата - 9 гр на 100 (фреш) срещу 10 гр на 100 (класическа кока-кола със захар). Това по повод огромното количество захар в колата. Peace

# 59
Сигурно плодовата захар във фреша не е точно същата, като тази в колата Stop

Общи условия

Активация на акаунт