Вредни ли са газираните напитки за децата?

• 18 563
  • 233
  •   1
Отговори
# 30

Само аз ли не се втелясвам и не следя?

Peace

Не си сама, споко!  Peace Mr. Green

# 31
  • Куциндрел
И аз да попитам - защо даваш топли газирани напитки? Топли кола, фанта и т.н. са гадни, давай ги студени.
Ние рядко купуваме газирано у дома, но не спирам детето ми да опитва газирано. Има ограничение до 3-5 глътки от моята напитка. Не мисля, че трябва да параноясвам на тази тема.

# 32
Надали ги дава топли като чай, по-скоро не ледени от хладилника. Аз също давам на стайна температура, но сокчетата, които пие моят син, не са като газираните, т.е. може и топли да се пият. Айран също пие, но понеже го държа в хладилник, го изваждам 20-30 минути да се постопли.

# 33

Peace

Не си сама, споко!  Peace Mr. Green
Heart Eyes

Избягвам газирано и студено наведнъж, така да се каже, Цеца. Или топло газирано, или сладолед.
В нас като има дори студен чай в хладилника му го топля.

# 34
Не съм родител, но ми е интересно как точно знаете какво пият 12 годишните ви деца? В училище няма как да ги наблюдавате, на честна дума ли разчитате? Питам, защото аз не помня като дете някой подробно да ме е питал за какво съм си дала парите за закуска.

# 35
Това ми е въпросът- защо не трябва да даваме. И сладкишът съдържа захар. Кое е проблема на колата?
Ами, захарта е всъщност най-малкия проблем на колата.И като цяло на газираните безалкохолни продукти.
Прочете ли останалите й съставки?
http://zepir.com/view/bg/79/mediya/kakvo-se-sluchva-s-tyaloto-sl … iene-na-koka-kola
И за какво ОЩЕ се използват съставките, влагани в кока колата?

Прави ми впечатление че доста обръщате внимание на Е- та, и т. н.
Естествено, че имаш правото да ядеш и пиеш каквито искаш боклуци.    Peace
Но, според мен, е направо подсъдно, да знаеш какви отрови съдържат 99% от пакетираните "храни и напитки" и съвсем съзнателно да тровиш детето си.

Тия клипчета и статии съм ги гледала и чела мнооого отдавна.

Тези статии от година на година стават все по-безумни.
Скрит текст:
От линка на Сигма по-горе научих, че аспартамът причинявал дори и туберкулоза, заболяване с ясен причинител-бацил. На клипчето пък се вижда как като се изпари водата, остава карамелизираща се захар и оцветител. Драма!

При газираното ме притеснява захарта, която е без фибри и съответно веднага рязко вдига кръвната захар, което не е полезно. Фрешовете и плодовите сокове са със същия проблем, макар че се водят по-здравословни.
Безумни не знам, просто постоянно излизат все нови и нови данни до какви увреждания води консумацията на подобни Е-та.Все пак, те са "ново изобретение", на около 30-40 години, не е имало достатъчно време да се проследи дългосрочното им въздействие върху човешкото тяло.

Макар че, изследвания в тази насока са безсмислени и поголовно пилеене на пари.Няма начин човешкото тяло да възприеме химични субстанции като истинска храна/напитка.Не и за толкова кратък срок....Виж, ако му се даде възможност да консумира подобни отрови в продължение на хилядолетия, може и да се "научи" да се "храни" с тях.Но за 30-40-50 години, едва ли.
А след като не ги "разчита/разпознава" като нормална храна/напитка, как ще реагира или какви болести ще отключи, един господ знае.

# 36
Много грешите с това изнежване. Оставя последици нагоре. И ако за Е-тата може и да не се видят, то от изнежването излизат черно на бяло.

В заведенията накисват цедките на кафе машините в кока-кола и на следващия ден блесват. Всякаква ръжда и мръсотия се стопява. Смятай какво се случва в човешките черва...
Писах и нагоре, разбира мита като повториха опита с вода, ефектът беше същият.

# 37
  • Galaxy 13197853088
Цитат
Макар че, изследвания в тази насока са безсмислени и поголовно пилеене на пари.Няма начин човешкото тяло да възприеме химични субстанции като истинска храна/напитка.Не и за толкова кратък срок....Виж, ако му се даде възможност да консумира подобни отрови в продължение на хилядолетия, може и да се "научи" да се "храни" с тях.Но за 30-40-50 години, едва ли.

Това не е вярно.Въобще като твърдение.Всяка
храна си е комплекс от "химични  субстанции".
Идея си нямаш какви неща може да усвои и да
не му се отрази в негативна посока организма.

# 38
  • Куциндрел
Избягвам газирано и студено наведнъж, така да се каже, Цеца. Или топло газирано, или сладолед.
В нас като има дори студен чай в хладилника му го топля.
Е, че то топло газираното е гадно, по-добре не му давай никакво тогава.
С тези топления на напитки само изнежваш детето, не ги давай ледени, но и не топли напитки, които се пият студени.
А сладоледа топлиш ли му?

# 39
Чак пък подсъдно. Любов- вземи се в ръце.
За заключение да кажа- децата ни ще ядат боклуци, та пушек се вдига. Вкусно е, ароматно и добре изглеждащо. Дори да е кола в сладолед. Grinning

Цеца- сладоледа не топля. Mr. Green

# 40
  • Пловдив
Когато големият ми син беше малък го ограничавахме доста. И резултатът е, че по-нататък като порасна всичко му е вкусно и пие в доста големи количества. Малките не съм ги лишавала и са по-умерени.
Подобни са и наблюденията ми от училище. Децата, на които не са забранени напитките в къщи си купуват от време на време. Тези, които за първи път в училище се срещат с тях са доста разточителни и си купуват много повече.
Същото важи и за храните.
Скрит текст:
Един пример от класа на дъщеря ми. Съученик се оплаква на майка си: "Мамо, като черпя децата с чипс всеки си взема по едно-две парченца, а Гошо си взема по цяла шепа". А майката на Гошо при всяко събиране ни чете лекции как децата трябва да се хранят здравословно и как нейните деца никога се са яли нищо вредно.

# 41
  • Куциндрел
Изгледай това видео до края. Ти би ли дала тази гняс на детето си? Това представлява колата.

Това какво трябва да ни покаже? Как да си сгъстим Кока Кола в домашни условия ли? Или да карамелизираме захарта в нея?

# 42
Цитат

Това не е вярно.Въобще като твърдение.Всяка
храна си е комплекс от "химични  субстанции".
Идея си нямаш какви неща може да усвои и да
не му се отрази в негативна посока организма.
Ами, не е вярно.    Laughing
То отражението вече е налице-поголовно и масово затлъстяване.Което влече след себе си безброй болести ....
Преди 40-50 и повече години, когато хората са се хранили със храни, съставени от естествени "химични субстанции", е била рядка гледка да видиш дебел човек.Сега всеки втори има нужда от диета.Е, що така?Нали уж са все химични субстанции?Или викаш, сега хората ядат 4-5 пъти повече, отколкото са яли преди?    Laughing
Ама днес съм в настроение, не ми се спори.    Grinning
Инфо има мнооого, който го интересува и вълнува, намира и се осведомява.
На който не му пука, не се втелясва и си яде каквото продават в супера.    Simple Smile

# 43
Преди 40-50 г. може би е имало, но преди 100 г. не е имало толкова много и така достъпна храна. Баба ти е трябвало първо да посее, да отгледа, за жъне, меси и пече, после да яде хляб. Днес отиваш в магазина и купуваш. Яде се повече, отколкото навремето. Вярно е, че храната не е толкова "био", колкото тогава, но това важи за всички продукти, не само за безалкохолни или сладкиши. Peace

Всеки има право да си гледа децата и семейството, както му харесва. Но намали осъдителния тон, как едва ли не си тровим децата!  Peace

На който не му пука, не се втелясва и си яде каквото продават в супера.    Simple Smile

А, от къде да купуват хората? Може би да гледат кокошки на терасите или домати пред входа?!?

# 44
  • Най-красивата страна
Според мен газираните напитки са вредни.Не сме давали на дъщеря ни,сега е на 7 години.
Случвало се е да отидем на рожден ден и да предложат кола и фанта,но детето отказва.Предпочита сок.Пробвала е веднъж газирано, не и харесва.
Но имам приятелка рускиня,която с ледена кола лекува гнойната ангина на 3 годишно дете Shockedвместо с антибиотик. ShockedТя смята,че колата е много полезна...
Всеки си преценява сам.
Аз си признавам,че обичам колата и понякога си купувам,но само когато съм навън и без детето,което се случва рядко.

Общи условия

Активация на акаунт