Вредни ли са газираните напитки за децата?

• 18 536
  • 233
  •   1
Отговори
# 135
  • Sofia
Е стига де, какво му е на сушито? И дъщеря ми умира за суши, напоследък трябва да бързам, иначе рискувам да не остане за мен.
Ако й дадеш избор суши или Макдоналдс, дори няма да се замисли преди да отговори.

# 136
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Е стига де, какво му е на сушито? И дъщеря ми умира за суши, напоследък трябва да бързам, иначе рискувам да не остане за мен.
Ако й дадеш избор суши или Макдоналдс, дори няма да се замисли преди да отговори.
А знаете ли нещо друго за сушито освен че е японска храна?

# 137
  • София
Сина ми е на 11г и газирано не пие. Не разрешавах до едно време, оттам нататък той явно е свикнал и не си и помисля за газирано. Пил е разбира се, с приятелчета, които си жулят коли от малки, съвсем типично за мъж, да не се цепи от компанията пил и той. После ми се похвалва, че пил кола. Mr. GreenНо това са 3-4 случая за последните години. Еми радвам се, че не се налива с газирано пък, кво му носи то...нищо. Ще видим до кога ще е въздържател де, контрола е до едно време, после всичко си е до акъл.

# 138
Какво трябва да знаем за сушито?

# 139
Разбира се,че газираното е вредно.
Нямам дете,но не бих му позволявала да пие системно.Всеки ден е прекалено често.

П.С: Аз съм на 21 години и до преди 2 месеца тежах 46 кг. на 164 см. височина. Сега качих 2 кг. и съм 48,съответно. Не мисля,че съм болезнено слаба,цял живот съм си така (без да се ограничавам от нищо),и със сигурност не съм анорексичка.

# 140
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Ами например че се приготвя от отровна риба от която ако не е правилно отстранена отровата следва летален изход за човек (което е много по-опасно от пиенето на газирана напитка). И се приготвя сурова.

# 141
Коя риба имаш предвид? Рибата балон предполагам?

# 142
  • София
В България надали се предлага такава риба или поне не законно.Сушито тук е направено със сьомга, тон, змиорка.
Отровната риба(Фугу/о май беше) съм виждала приготвена само по готварски предавания под формата на филета в плато.
Съмнява ме да я правят на суши, все пак е деликатес и би трябвало ястието да е възможно най-опростено, за да се усети вкуса и.

# 143
Да, Фугу е рибата балон Peace Детето редовно яде суши, но без тези със сурова риба. Просто не ги харесва, още е малка. Темпура обаче обича.
А тартар от тон и сьомга ядем редовно, сурова кайма също и е така от много години. Единственото ми хранително натравяне до момента е с руска салата.

# 144
  • София
Аз на 13 години бях 44 кила, 160-162 см. съм. Имам дребен кокал и килограми над 50-51 не са ми добре. Плувах интензивно години. Започнах от 7 клас и до края на гимназията плувах 3-4 пъти седмично. Ядях сравнително полезна храна, като прегрешението ми е било пържени картофки и последния клас кока кола.
Според мен е нормално на 13-14 години да си 44-45 кг., ако си с нормални килограми. Няма как в 8-ми клас да си 50 кила и да останеш 50 кила и в 11 клас и после. Просто 13 години е началото на интензивния растеж и пубертета.

Мисля, че родителите в голяма степен на виновни за здравословните проблеми на децата си, свързани с лошо хранене. 

# 145
Мисля, че родителите в голяма степен на виновни за здравословните проблеми на децата си, свързани с лошо хранене. 

+1  Peace

Съвсем нормално е на 13-14 години едно дете да си прави сметка дали е полезна или вредна храната, която поема. Особено, ако е възпитано правилно!

И не предпочитам тийнейджър, който се налива с кола и яде макдоналдс пред обяд с пет лешника! Всъщност и едното, и другото са крайности и следва да се избягват.

# 146
А, аз какво да правя момичета....у нас винаги има сготвено ядене, държим на здрсвословно хранене, професията ми е такава, че имам познания научно да разасня на моята тийнейджърка кое е вредно и кое не....и какви са ужасните ооследици, дори достигането на наднормено тегло не я плашии, когато не е в къщи пие страшно много кола и яде боклуци, а от малка и говоря точно обратното? newsm78 Вече нямам сили да обяснявам! Sad

# 147
Може би си прекалила с обясненията.

# 148
Ами например че се приготвя от отровна риба от която ако не е правилно отстранена отровата следва летален изход за човек (което е много по-опасно от пиенето на газирана напитка). И се приготвя сурова.

Joy  прекаляваш с телевизията, което определено е далеч по-вредно от газираното.

# 149

Joy  прекаляваш с телевизията, което определено е далеч по-вредно от газираното.

roni-ro , точно така се приготвя истинското суши! Майсторите, които я приготвят трябва да имат специален лиценз, че знаят как да обработят тази риба, за да не бъде опасна за човешкото здраве и живот.

Нашето тук е побългарен вариант. Използва се друга риба.

Общи условия

Активация на акаунт