До колко годишна възраст е морално да се роди дете?

• 118 338
  • 1 429
  •   1
Отговори
# 1 020
Ами не, няма изгледи поне в близките няколко десетилетия да се възроди подобна норма да се жениш за някой на възрастта на баща си. Загинала е тази норма във времената, където 15-17-годишни кобилки за разплод са се женили за поредния овдовял дъртак, чиято жена е загинала при поредното раждане в опит да осигури наследника от мъжки пол.

# 1 021
  • София
ми, те жените все от някого трябва да родят в един момент, а и да осигурят нещо на детето. Ако 30-годишните връстници са все още с мислене на 16-годишни, остават мъжете с по-голяма разлика, особено ако още или вече са свободни.

# 1 022
ми, те жените все от някого трябва да родят в един момент, а и да осигурят нещо на детето. Ако 30-годишните връстници са все още с мислене на 16-годишни, остават мъжете с по-голяма разлика, особено ако още или вече са свободни.

Е тя тогава трябва да е с мислене и манталитет на лелка или бабка, щом се хваща за дедовия.

# 1 023

Те и жените са "несериозни", ако се има предвид раждането до 25 - нямат подобно желание повечето. А пък мъжете на 30, които са несериозни за връзка и за гледане на деца, са достатъчно несериозни да ги правят децата, пък жените да се оправят. И тенденцията е "Ще родя от когото ми е кеф, от когото ми пърхат пеперудки в корема, пък после ще му търся стабилен баща."

# 1 024
  • София
Че то, и това си е класика! Знаеш ли колко много деца не се отглеждат от биологичните си бащи, и бащите не знаят за това! Изобщо, една жена реши ли, че трябва да роди, хем ще намери кой да я забремени, хем кой да го гледа.

# 1 025
  • София
Някой би казал, че грижата за поколението надделява над лоялността. Не казвам че е правилно, но мога да разбера защо го правят.

# 1 026
Нямах предвид сюрпризираните - има достатъчни майчета, които изживяват бурни страсти с някой симпатяга, дето им е направил дете и не става за семейство, а после търсят някой, който става все пак за родител, за да им помогне с гледането на вече наличното дете.

# 1 027
Някой би казал, че грижата за поколението надделява над лоялността. Не казвам че е правилно, но мога да разбера защо го правят.

Не, не мога да разбера защо го правят. Колко трябва да си куха и изкукала, за да забременееш от един, и да го припишеш на друг? Но и мъжете са виновни, щом не слагат презерватив с подобни същества. А после що имало СПИН. Заради такива плодовити каки.

Кукумицинка, бурните страсти не вървят ли ръка за ръка с предпазните средства? Елементарна култура е това, все пак сме вече 2016-та година...

# 1 028
Андариел, така прозвуча ,че от две умозаключения следва еди какъв си извод. Не винаги е така обаче.
И е обидно за останалата част от жените с тези професии, че толкова ниско пада средното ниво.

Сега не знам за мъжете и за връзките и кога и защо трябва да се жениш, това ми е отдавна минало като интерес, но ме интересува как хем да имаш деца, хем да задържиш мъжа до себе си и да ги отгледате добре заедно. Това е по-важното, не чистата бройка деца и дали майка им ги е родила на 25 или на 38, защото това няма значение.

Оптимално жените раждат в диапазона 20-45 , не че няма и големи бройки във възрастта 15-25, но не това е важното за мен поне. Интересува ме не толкова възрастта на раждането на децата , защото те все в един момент се раждат, а механизмите на здравата връзка между партньорите, поддържането й, отглеждането на децата в стабилен съюз и морала, в който се възпитават.

# 1 029
  • София
Да, обидно е, но не мога да променя фактите. Не че точно тези девойки водят до рязко спадане на нивото, но правят лош имидж на професията. А, да преди време беше и икономиката. А някои съм ги виждала на територията на университета - ами, личи им, че мястото им не е там.

Вече здравите връзки са рядкост. Хората смятат, че не е кой знае какво да се сменя партньор, а децата - ми, свикват, къде ще отидат!

# 1 030
Тя пък Мамасита понеже много деликатно се изразява...Жени, които са предпочели да родят от когото и да е, само да е рано, гледат отвисоко тези, които подбират и изчакват.
Всъщност аз въобще не мисля, че този мъж е бил който и да е, вероятно даже си е с немалко качества. За някоя друга даже може да е бил перфектен. Че МБ понякога е крайно неделикатна и нетолерантна, така е, но изказването и на мен ми се видя супергрубо. Пък иначе не е като да не харесвам виртуалния образ на кукумицинка.

Факт, бих го пласирала за някоя във форума. Има си качества, не е без. И не го взех заради липса на младежи.

И, както каза Андариел, целта на раждането е да има налице дете, не кой ще е хепи и ще си има аксесоар. Има ли дете? Има. Здраво и умно ли е? Да. Та няма да си разплета чорапите, че съм се минала едно време. Всеки се минава. Ако все се страхуваш да не се минеш, това е най-голямата минавка. И ти се "стича животът". Направо протича...

# 1 031
Да, обидно е, но не мога да променя фактите. Не че точно тези девойки водят до рязко спадане на нивото, но правят лош имидж на професията. А, да преди време беше и икономиката. А някои съм ги виждала на територията на университета - ами, личи им, че мястото им не е там.

Вече здравите връзки са рядкост. Хората смятат, че не е кой знае какво да се сменя партньор, а децата - ми, свикват, къде ще отидат!

Така е, благодаря за пояснението по първият казус. Не е розова картинката на учителите и психолозите в Б-я явно. Жалко.

По въпроса с подчертаното. Много повече ме тревожи тази тенденция на нормализиране на развода и лесното зарязване/смяна на партньор, отколкото тенденцията да се ражда по-късно от 30-40.  Peace

# 1 032
  • София
Мерси, ама такъв да ми го подаряват, не го искам! Имайки предвид как е постъпил при развода.

# 1 033

Кукумицинка, бурните страсти не вървят ли ръка за ръка с предпазните средства? Елементарна култура е това, все пак сме вече 2016-та година...

Нямам предвид, че забременяват от някой, който са срещнали същата вечер в бара. Просто започват връзки с очевидно неподходящи мъже, даже си и съжителстват заедно, на семейни "начела", момата забременява и мъжът или сам си вдига чуковете, или се оказва, че не полага никакви физически и финансови грижи за детето и жената изведнъж проглежда, когато се окаже, че мъжът даже ѝ е в тежест, и го гони или се изнася. И после търси нов баща за детето/децата, като често това са мъже, към които няма някакво привличане, и би ги подминала, ако беше мома. Което не го казвам с упрек, това си е самосъхрание, и аз сигурно бих го направила, а по-скоро, че такава е тенденцията - не да се хващат сравнително млади жени без деца с много по-възрастни от тях мъже, а да си правят децата с младите и привлекателните, пък после да се оглеждат сред по-непривлекателните или възрастните.

Иначе да - и през 2016 г., ако се позачетеш из бг-мама, ще видиш колко хора се предпазват само с прекъснат полов акт. Презервативите нещо не са много на почит.

# 1 034
  • София
аз в тез форумски дебри не припарвам. В смешките има предостатъчно примери, ама хич не е смешно.

Общи условия

Активация на акаунт