До колко годишна възраст е морално да се роди дете?

• 118 339
  • 1 429
  •   1
Отговори
# 1 005

Айде бе, нямало за кого да се омъжиш на 24-25. Точно тогава има най-много мъже за женене. Лошото е, че не може да ги разпознаеш.

To, че все ще намериш за кого да се омъжиш на 24-25, ако го искаш, е така. Но друг е въпросът струва ли си - понякога просто не си срещнал подходящия партньор на тази възраст и е некоректно да се вменява вина по тази причина. Ако бяха толкова много подходящите, нямаше да се занимаваш 20-годишна мома с 40-годишен психически нестабилен гном, но подозирам, че дори такъв човек, с когото повечето жени не биха излезли на кафе, камоли да му родят дете, е бил най-доброто, което си срещнала тогава или е бил единственият съгласен да се ожени за теб. Въобще не е толкова лесно да се срещне подходящ човек, независимо от възрастта.

# 1 006
И откога стана добродетел да не ти пука? При това не само да не ти пука, ами по възможност да си избереш някакъв доста спорен въпрос и да не ти пука по него.

Това е нихилизъм за второкурсници. Ето на Tsugumi се опитва да се изкара човек, на когото не му пука, само че явно й пука, щом ми задава дори супер лични въпроси защо съм извършила тая магарещина с породените деца. Ми щото така- има моменти, в които вместо да се умува, трябва да се налудуваш.

21 век е, хубаво е да не ни пука (като всъщност скрито много ни пука и се оглеждаме дали другите забелязват колко не ни пука, защото ни е адски интересно какво мислят другите за нашия непукизъм).

На мен пък ми пука и не се срамувам от това. Някои въпроси ми настръхват козината, изправят косата, вдигат гарда.
Сирена, ако толкова ми пукаше, повярвай ми, щеше да го разбереш  Laughing
Аргументите ти са твърде елементарни за претенциите, а квалификациите, не на мен, моля  Peace
Съжалявам, но нямам време повече да отделя, продължавам с празника, ти си пиши...

# 1 007
А нужно ли е всяка жена да се стреми да гради кариера? Не всеки има такива стремежи, а и не е нужно. Нима на фризьорката от примера не и е достатъчно да има собствен салон,  в който да си върши работата с удоволствие и любов, и да е удовлетворена от това си положение? На всяка цена ли ще се стремим към кариера?

# 1 008
Колко приятелки зарязаха следването или хубавата си работа именно заради мъжете си... Не заради децата си, а заради мъжете си... Peace Така че може да си много умна, красива, амбициозна, кариеристка и т.н., но като ти "наредят" отгоре и сбогом кариера... Joy
Слаби характери. Не мъжете. Характерът им е проблема на тези жени.
 И тук идва следния въпрос-една жена с кариера е в пъти повече от един мъж с кариера, защото е преминала през в пъти повече препятствия, за да си извоюва позицията.

На кое казвате "кариера"? Много гръмко ми звучи. За министри ли става въпрос, или за някакви еврокомисари? Кой е критерият за кариера? Защото за мен е лесно да кажа какво е "професия" и "работа", но това с "кариерата" ми е доста мъгляво и като от филмите, някак си нереално и захаросано.

# 1 009
  • София

Айде бе, нямало за кого да се омъжиш на 24-25. Точно тогава има най-много мъже за женене. Лошото е, че не може да ги разпознаеш.

To, че все ще намериш за кого да се омъжиш на 24-25, ако го искаш, е така. Но друг е въпросът струва ли си - понякога просто не си срещнал подходящия партньор на тази възраст и е некоректно да се вменява вина по тази причина. Ако бяха толкова много подходящите, нямаше да се занимаваш 20-годишна мома с 40-годишен психически нестабилен гном, но подозирам, че дори такъв човек, с когото повечето жени не биха излезли на кафе, камоли да му родят дете, е бил най-доброто, което си срещнала тогава или е бил единственият съгласен да се ожени за теб. Въобще не е толкова лесно да се срещне подходящ човек, независимо от възрастта.

Това беше отвратително грубо и удар под кръста. Да те светна - повечето момичета на възраст около и малко след пубертета се увличат по доста по-големи от тях мъже, които смятат за зрели, състояли се, знаещи и можещи. И точно защото момичетата са млади и неопитни, се връзват на такива, защото търсят някаква стабилност, нещо като бащинска фигура, от наивност и глупост, често влюбени до уши. И често тези мъже се оказват женени, а ако са свободни, много бързат да се оженят за момичето, , защото усещат, че остаряват, бързо го баламосват за дете, а и те се изживяват като можещи, знаещи, солидни и пр. Колкото до психическата нестабилност, не можеш да си представиш колко е трудно да се разбере, особено при толкова голяма разлика във възрастта, а и човек когато обича и е лоялен, несъзнателно се опитва да пренебрегне сигналите, ако изобщо ги разпознае. Близките също утежняват ситуацията, защото започват "къде ще отидеш сама, с дете на ръце, той не е толкова лош, ти нещо не правиш както трябва...". Аз дори много се радвам за Мамасита, че се е измъкнала сравнително навреме и е създала ново семейство.

# 1 010
Тя пък Мамасита понеже много деликатно се изразява...Жени, които са предпочели да родят от когото и да е, само да е рано, гледат отвисоко тези, които подбират и изчакват.

# 1 011
Тя пък Мамасита понеже много деликатно се изразява...Жени, които са предпочели да родят от когото и да е, само да е рано, гледат отвисоко тези, които подбират и изчакват.
Всъщност аз въобще не мисля, че този мъж е бил който и да е, вероятно даже си е с немалко качества. За някоя друга даже може да е бил перфектен. Че МБ понякога е крайно неделикатна и нетолерантна, така е, но изказването и на мен ми се видя супергрубо. Пък иначе не е като да не харесвам виртуалния образ на кукумицинка.

# 1 012
  • София
ама, чакай малко, откова 24-25 е рано за раждане? Откакто започнаха тепърва да се женят на 30, а да раждат доста след 30?

Колкото и неделикатна да е Мамасита, използването на точно тази част от личната й история беше грубо. Не помня да е написала директно на някого с извадка от личната му история.

# 1 013
Ами не всеки си развява личните истории тук. Мамасита и Кукумицинка си имат стара закачка, даже Кукумицинка доста се забави с включването.

# 1 014

Това беше отвратително грубо и удар под кръста. Да те светна - повечето момичета на възраст около и малко след пубертета се увличат по доста по-големи от тях мъже, които смятат за зрели, състояли се, знаещи и можещи. И точно защото момичетата са млади и неопитни, се връзват на такива, защото търсят някаква стабилност, нещо като бащинска фигура, от наивност и глупост, често влюбени до уши. И често тези мъже се оказват женени, а ако са свободни, много бързат да се оженят за момичето, , защото усещат, че остаряват, бързо го баламосват за дете, а и те се изживяват като можещи, знаещи, солидни и пр. Колкото до психическата нестабилност, не можеш да си представиш колко е трудно да се разбере, особено при толкова голяма разлика във възрастта, а и човек когато обича и е лоялен, несъзнателно се опитва да пренебрегне сигналите, ако изобщо ги разпознае. Близките също утежняват ситуацията, защото започват "къде ще отидеш сама, с дете на ръце, той не е толкова лош, ти нещо не правиш както трябва...". Аз дори много се радвам за Мамасита, че се е измъкнала сравнително навреме и е създала ново семейство.

За 15-16-годишни, необразовани, неглижирани от родителите си, растящи в неособено здравословна среда, които могат да бъдат лесно да бъдат моделирани, е така. Но 25-годишни жени, с претенции да са от сой, рядко се обвързват с такива възрастни мъже, които нито визия имат, нито са успели кариерно и финансово, нито са с подходящия характер да носят на ръце младите си жени. За мен това си е типичен пример, че понякога просто липсват подходящи мъже в обкръжението и някои жени твърде свалят летвата, вместо да изчакат.

# 1 015
  • София
е, то и ние с Мамасита си имаме стара закачка, но няма да размахам точно това като аргумент в някакъв глупав спор.

Кукумицинка, пишеш наизуст! Има стотици примери за такива истории. Класика в жанра. Дори зрели жени попадат в капана. Има и мъже, но жените са по-уязвими в това отношения. После се чуди къде му е бил умът, ама е късно, някаш е бил сред криви огледала.

# 1 016
е, то и ние с Мамасита си имаме стара закачка, но няма да размахам точно това като аргумент в някакъв глупав спор.

Смятам го за доста съществен аргумент, когато се твърди, че има изобилие от подходящи мъже, за които може да се ожениш/да родиш на 24-25 - трябва поне да си някакъв светъл пример в това отношение, след като са толкова много и е толкова лесно. Иначе какво - вменяваш, че вината си е в жените и нещо им има, щом не са ги срещнали тези цветя неземни точно на тази възраст.

Да не говорим, че разводите, лошият семеен климат без развод и пр. такива семейни драми, особено когато родителите го направят няколко пъти, търсейки "личното си щастие", изкарват страшно лоши черти на хората и вече порасналите им деца стават страшно мнителни към евентуалните си партньори и като цяло им липсва наивността на 20 години да се хвърлят през глава да правят семейства.

# 1 017
  • София
Нищо не вменявам, а си е чиста математика. извинявай, ама кога човек има най-голям досег с количество мъже/жени, на коя възраст и при какви обствоятелства? Най-често това е по време на студетстването, а започне ли работа, изведнъж количеството спада рязко, съответно и потенциалните кандидати за женитба или поне достатъчно дълготрайна връзка, за да се стигне до живеене заедно и раждане на деца. И сега като погледнеш в един университет, младежите са концентрирани там, дори могат да си позволят да избягат от час, за да се загаджват. На работа с двайсет, петдесет или сто души персонал как ще стане тази работа, като всеки си работи в кюбикъла? Ще разчитат на корпоративните партита и тренинги и ще се загаджат колегиално?  Сега се опитват да компенсират чрез виртуални запознанства, което пък, на мен ми се вижда доста по-рисковано, защото не знаеш с кого си пишеш месеци наред и каква легенда е сътворил.

Не зная подробности от тази част от историята на Мамасита, но предполагам, че тъй като тя е интелектуален тип, може този мъж със солидността, може и от "сой" да е бил, тя се е захласнала. А и е възможно да са го рекламирали като "солидна партия".

От развод застраховка няма, ако ще и на 40 да се омъжиш и да си намерила идеалния партньор.

# 1 018
Нищо не вменявам, а си е чиста математика. извинявай, ама кога човек има най-голям досег с количество мъже/жени, на коя възраст и при какви обствоятелства? Най-често това е по време на студетстването, а започне ли работа, изведнъж количеството спада рязко, съответно и потенциалните кандидати за женитба или поне достатъчно дълготрайна връзка, за да се стигне до живеене заедно и раждане на деца. И сега като погледнеш в един университет, младежите са концентрирани там, дори могат да си позволят да избягат от час, за да се загаджват. На работа с двайсет, петдесет или сто души персонал как ще стане тази работа, като всеки си работи в кюбикъла? Ще разчитат на корпоративните партита и тренинги и ще се загаджат колегиално?  Сега се опитват да компенсират чрез виртуални запознанства, което пък, на мен ми се вижда доста по-рисковано, защото не знаеш с кого си пишеш месеци наред и каква легенда е сътворил.

Тогава срещаш най-много, но на тази възраст кой започва връзките си с идеята за семейство? Нито жените, нито мъжете обикновено. Започваш връзка и ако все пак се задържите няколко години, може евентуално да създадете семейство.

Въобще не е норма да се събират повечето жени с мъже, които са по-възрастни от тях с по 10-15 и нагоре години. В университета да не би такива да са масата мъже, с които могат да се запознаят? Това са си изключения. И доколкото имам наблюдения, жените в такива връзки не са от типа, заобиколен от множество кандидати да ги заведат пред олтара, а пък и мъжете са с по-особени и трудни характери.

# 1 019
  • София
Сега вече не, защото им се внушава, че са малки и им е рано за семейство.

Ами, всъщност, е традиционно и може да се каже, че има някакви остатъци от норма. Правело се е и сега се смята за добра партия, защото зрелият мъж осигурява спокойствие, поне докато не го тресне нещо в главата, по0улегнал е, а младата жена има защита и какво да научи от него, да се възползва и от евентуалното положение в обществото. То и сега се случва. И може би ще се случва все по-често, защото младите мъже все по-трудно излизат от пубертета и поемат отговорности извън своето собствено битие. Сега нагласата е младите мъже да се идентифицират като тийнове, но със заплата, за да могат да си позволяват повече играчки и игрички.

Общи условия

Активация на акаунт