До колко годишна възраст е морално да се роди дете?

• 118 343
  • 1 429
  •   1
Отговори
# 960
Цитат
. Но ако няма мъж на хоризонта, няма и изглед за мъж...е тогава вече е тревожно и има нужда от преоценка и действия.

Що? Може и да не иска.Не е задължително.Не всяка жена иска да се обрече на един мъж, да се омъжи, семейство да създава.

# 961
Аз пък си мисля, че точно решилите на всяка цена да раждат рано жени, плашат мъжете и те "дим да ги няма"... Или обратно - под натиска се съгласяват и след няколко години - дим да ги няма... Толкова рано родили жени са вече разведени, но с деца разбира се... И каква е ползата в случая? Деца в името на всичко??? Абе тези деца някой пита ли ги дали са щастливи? Те даже не познават баща си... Еее имат младата си майка или живеят с нейните следващи любовници... Това е страхотна идилия, но сме супер доволни, че бабите ни са дочакали правнуците.... Абе момичета, съвземете се!!! Няма правила в живота, може да искаш и целиш едно, а да ти се случи съвсем друго... Има една приказка "Човек предполага, а Господ разполага".... Какво като искам да се оженя на 24 и да родя на 25??? Ами ако няма за кого да се оженя, от комшията ли да родя? Или ако стана на 26 и още не съм родила, какво, да се самоубия ли? Ами ако съм стерилна? Има неща в живота, които не може да управляваме, това е истината... Може да решим дали да следваме, дали да работим, кои да са приятелите ни, дали да сме добри или злобни хора, къде да живеем, кое гадже да си хванем, за кой да се оженим (ако някой ни предложи) и т.н. Нооо има неща, които не зависят от нас- болести, ранна смърт на роднини, които няма да доживеят внуци или правнуци и още куп неща... Не можем да влияем и на хората, на мъжете си например, дето ако решат може да хукнат след първата срещната и да ни оставят с 2-3 деца сами... Така че никога не казвай никога... Защото не знаеш как и с какво живота може да те обори... Peace

# 962
Цитат
. Но ако няма мъж на хоризонта, няма и изглед за мъж...е тогава вече е тревожно и има нужда от преоценка и действия.

Що? Може и да не иска.Не е задължително.Не всяка жена иска да се обрече на един мъж, да се омъжи, семейство да създава.

То ако не иска, се показва и заявява ясно. А не уж да е смела и да не иска мъж, ама с едно око да се оглежда и да въздиша. И после накрая да погледне тия, дето 15-20 години са градили семейство и да каже- ау, искам и аз от същата поръчка, добре изглежда...

Айде бе, нямало за кого да се омъжиш на 24-25. Точно тогава има най-много мъже за женене. Лошото е, че не може да ги разпознаеш.

# 963
  • София
Да, бе, плашели мъжете! Мъжете да не са зайци, че да се плашат толкова лесно! Идва лошата Кума Лиса, иска да изяде плашливия Зайко Байко и като една черна вдовица да си народи зайчета! Те и на 20, и на 40 се плашат. Дори подозирам, че кокетират с плашливостта си, за да изкарат жените виновни.

Цитат

Има такива, ама са рядкост. Но като цяло "не искам" много често прикрива "искам, ама нещо не става". МОже да не иска мъж, ама с децата залъгването е до време.

Именно, защото животът е кратък и може да се случи всичко, не е зле човек поне генетично, на елементарно животинско ниво, да се възпроизведе. И то докато има шансове да поотгледа поколението.

# 964
  • София
Една мусака да бяхте извъртяли днес на тия деца, не цял ден бла-бла по форумите Flutter

# 965
Цитат

То ако не иска, се показва и заявява ясно. А не уж да е смела и да не иска мъж, ама с едно око да се оглежда и да въздиша. И после накрая да погледне тия, дето 15-20 години са градили семейство и да каже- ау, искам и аз от същата поръчка, добре изглежда...
Да бе, егати нахалницата, 15 години след училище си живяла живота и се развявала, сега ще роди набързо 1-2 деца и ще ни настигне...Не става така.

# 966
Стана дума, че жена с 3 деца не можела да има кариера. Може, аз имам пример около себе си. Бабите помагат. Щом 3 деца е родила - не е разглобена - здрава като бик е. Това е показател за здраве. Здрав ли си и ако има кой да ти помага - остава само желание за кариера да имаш. Аз разбирам кариерата като развитие - примерно от фризьорка да станеш собственик на салон, да наложи нов бранд, да направиш салона марка... не е нужно да си световно известен , просто се развива в сферата.

# 967
Цитат

Е, това е дуга работа.Аз казвам ако има такива убеждения. Далеч не всички жени се стремят към майчинство, семейство,брак.  Peace
Лунна пътека, права си. Въобще не смятам да противореча и споря за това.Разбира се, че животът е непредвидим и много може да са обстоятелствата и причините.
Казвам само какво аз мисля, какво според мен е по-добре.

# 968
Една мусака да бяхте извъртяли днес на тия деца, не цял ден бла-бла по форумите Flutter

Че кой готви мусака през лятото? това е ядене за периода ноември-март.

Розичка, я прочети за Силвия Плат и пак ми кажи дали децата не пречат на кариерата. Не всяка жена има мозък за фризьорка.

# 969
Добре, предавам се - Мария Кюри е световноизвестен творец.
В науката има много творчество. И откривателите са повече творци, отколкото учени.
Ако не подхождаш творчески в която и да е област на науката или инженерството, си оставаш просто писарушка.

А пък в изкуството трябва да вкараш  наука, за да можеш да твориш добре... Laughing Само на творчески напън, без теория, нищичко не се получава. Включително и в любовната лирика.

Добреее. Приемам твоята трактовка. Това по какъв начин променя моята теза, че:

1. Само творците имат кариера.
2. За една жена-творец не е проблем да има и деца, и кариера. Децата пречат на кариерата, а кариерата на децата само при интелектуално семплите жени.
3. Елена Йончева, макара да не е творец от ранга на Мария Кюри, е жена със значителни и значими професионални успехи. Което я поставя няколко стъпала над ССФ. Вече е и майка. Което е чудесно за нея в личен план. Да и е живо и здраво детето и тя да му се радва.
4. Герри и Андариел, ако не влагаха толкова много енергия да налагат винаги и за всичко своите тези, да завършват всяка тема, в която пишат със свой пост, да увъртат и извъртат всяко мнение и т.н., и изобщо, ако не отделяха толкова много време на форуми и дъвкане на безсмислици, освен прекрасни деца, щяха да имат и завидни кариери.  bouquet

Хайде стига спам.

# 970
Много ми е странно това пренебрежително отношение към фризьорките... не за първи път го срещам във форума. newsm78
С какво е по-различен мозъка на фризьорката?

# 971
  • София
Не пречат, ако има кой да ги гледа и да им носи отговорността.  Клонирането все още не е влязло в масова употреба.

# 972
  • Пловдив
Сирената, абе, по какъв начин точно децата са попречили на кариерата на Силвия Плат?  Rolling Eyes

# 973
Не ми се иска да дискутирам мозъка на фризьорката. Различен е от тоя на Хънтър Томпсън.

А Елена Йончева е родила, засега. Дали ще стане майка- това е друг въпрос. Факт е, че една жена може да си изгледа детето и без да се доближи до образа на майка. Или да го изиграе доста повърхностно. Раждането и гледането са само върхът на айсберга на това да си майка. Нещата са доста по-дълбоки.

И това си е стандарт на форума- аз вероятно още не се броя за "многодетна майка", след като в периода на новороденото ме подпитаха в стил "кога стана циганин, кога ти почерня г§%а". Та и с майчинството на Елена Йончева е така- най-доброто тепърва предстои.

Магдена, Силвия Плат буквално си е турила въжето и е писала по въпроса как се разкъсва вътрешно между майчинство и писане. Тоест пуснала е газта в апартамента от отчаяние. Та явно нещо са й попречили децата...то само да зачетеш The Bell Jar и ти става ясно, че я стяга чепикът дори относно женската полова система и сексуалност.

# 974
ААА, аз съм офисен планктон/така ли беше/, не мога с мусаки да се разправям  Joy
 а ти направили?
и не говорете моля за ядене, че ми се прияжда всичко що се спомене  Crazy Crossing Arms

Последна редакция: пн, 15 авг 2016, 16:05 от Miss_Bingley

Общи условия

Активация на акаунт