До колко годишна възраст е морално да се роди дете?

• 118 349
  • 1 429
  •   1
Отговори
# 975
Магдена, Силвия Плат буквално си е турила въжето и е писала по въпроса как се разкъсва вътрешно между майчинство и писане. Тоест пуснала е газта в апартамента от отчаяние. Та явно нещо са й попречили децата...то само да зачетеш The Bell Jar и ти става ясно, че я стяга чепикът дори относно женската полова система и сексуалност.
Да бе, пречили й децата, повечето си стихотворения ги е написала, когато остава сама с тях.
Плат си има достатъчно опити за самоубийство още преди децата, депресивна си е и върхът е било, когато мъжът й я напуска заради друга жена месеци преди смъртта й.

# 976
Това не е кариера, това е няколко години измъчено творчество.

Писателска кариера е да се залостиш в офиса, а отдаденият ти парньор да ти гледа децата и да ти носи чай. Тоест- това, дето го имат мъжете писатели.

# 977
  • София
Една мусака да бяхте извъртяли днес на тия деца, не цял ден бла-бла по форумите Flutter
ААА, аз съм офисен планктон/така ли беше/, не мога с мусаки да се разправям  Joy
 а ти направили?
и не говорете моля за ядене, че ми се прияжда всичко що се спомене  Crazy Crossing Arms
Тц, картофени кифтета само, мързеливи на фурна Sunglasses

# 978
Има фризьорки, които са аналог на Хънтън - добре заплатени, новатори в сферата, творящи изкуство върху косите на хората. Има и писателчета и журналистчета, които нямат нищо общо с Хънтън. Пък нека да са им еднакви мозъците.

# 979
Има фризьорки, които са аналог на Хънтън - добре заплатени, новатори в сферата, творящи изкуство върху косите на хората.
А не  Naughty щом нямат следдипломна квалификация за атомен физик, не стават.

# 980
Хайде сега, не всички мъже творци са творили при идеални условия. Ако и да не са си гледали лично децата, имали са други проблеми - глад, бедност, болести...

# 981
Има фризьорки, които са аналог на Хънтън - добре заплатени, новатори в сферата, творящи изкуство върху косите на хората. Има и писателчета и журналистчета, които нямат нищо общо с Хънтън. Пък нека да са им еднакви мозъците.

Силно се надявам да не срещна фризьорка, която да е аналог на Хънтър Томпсън.

И сега какво, на лоши домакини ли ще се засягаме?

# 982
Стана дума, че жена с 3 деца не можела да има кариера. Може, аз имам пример около себе си. Бабите помагат.
Трябваше с бабите да започнеш, а не с "можела била".... Mr. Green

# 983
Много странна реалността в тоя форум - кариера нали уж би трябвало да бъде развитие и увеличение на доходите. Ето и една фризьорка може да има развитие и увеличаване на доходи - ето ти кариера. Странно ми е това високомерие от уж начетени и образовани хора. По - скоро тип "първеню"   

# 984
Кариера включва и развитие на съзнанието. И се пише "парвеню". В този смисъл именно фризьорка с нейното си съзнание, но с високи доходи, е парвеню.

# 985
Много странна реалността в тоя форум - кариера нали уж би трябвало да бъде развитие и увеличение на доходите. Ето и една фризьорка може да има развитие и увеличаване на доходи - ето ти кариера. Странно ми е това високомерие от уж начетени и образовани хора. По - скоро тип "първеню"  
Рязането на коси обикновено е бачкане, не кариера.
Няма много варианти, освен в някои изключения, но пак си оставаш тип "стилист Капанов"...
Това не е кариера, това е няколко години измъчено творчество.

Писателска кариера е да се залостиш в офиса, а отдаденият ти парньор да ти гледа децата и да ти носи чай. Тоест- това, дето го имат мъжете писатели.
Вярно е това. Децата пречат-отнемат умствена, психическа и физическа енергия.
  Поради това ако жена иска да направи нещо значимо то няма как да го съчетае с майчинство. Не е възможно и животът, историята, опитът -ами доказано е и няма нужда да се спори по този въпрос. Повече от ясно е.
 Ето-и баба Тонка не е била добра майка. Заради идеята е дала синовете си курбан съвсем съзнателно!!!!

# 986
Или ако направи (преди няколко години Нобеловият лауреат по литература беше майка с три деца), то в творчеството й ще има голям отпечатък от борбата да придърпа креативната енергия към себе си.

И понеже казахте фризьори: не е креативност и развитие да ходиш на фризьрско експо в панаира, да научиш няколко глезави продукта и да ги мажеш по главите на кифлите.

Креативност е да четеш химия, да се заключиш в гаража и да създадеш своя формула за коса.

# 987
  • София
Кариера включва и развитие на съзнанието. И се пише "парвеню". В този смисъл именно фризьорка с нейното си съзнание, но с високи доходи, е парвеню.

Това е  точно така. А иначе от фризьорка да си кварталната фризьорка не го виждам като кариера. През 99 процента от времето прави едни и същи прически. За добра отправна точка за кариера бих приела дъщерята на една потребителка - момичето още докато е учило се е захванало да чиракува, по състезания ходи, започнала е и да прави прическите на певци ли бяха, нещо такова. Но момичето върви напред, а не кеси по цял ден в един салон, правейки едно и също.
Този индивид Хънтър не-знам-кой не го познавам, ама и не ми се търси в гугъла.

# 988
Кариера има не само в научната сфера, моля, моля...  "Кариера е успешното развитие в областта на някоя или няколко сфери и дейности"... Всеки за себе си може да изгради кариера в професията, която упражнява...Даже и фризьорката... Mr. Green
На кариерата понякога пречат децата, ако няма кой да ги гледа когато майката изпълнява служебните си ангажименти... Пречат и някои мъже, на които не им пука за кариерата на жена си, а по-скоро си търсят домакиня да готви и да гледа децата... Колко приятелки зарязаха следването или хубавата си работа именно заради мъжете си... Не заради децата си, а заради мъжете си... Peace Така че може да си много умна, красива, амбициозна, кариеристка и т.н., но като ти "наредят" отгоре и сбогом кариера... Joy

# 989
Съзнанието може да се развие и без кариера. Вярно е, че фризьорка та не е толкова важна за обществото колкото един хирург например. Но и журналиста и писателя не е важен по тази логика. Той просто съобщава или си пише размишления та. Та в една категория са за мен. Важни за обществото са учени, лекари и инженери.

Общи условия

Активация на акаунт