До колко годишна възраст е морално да се роди дете?

• 118 346
  • 1 429
  •   1
Отговори
# 990
Колко приятелки зарязаха следването или хубавата си работа именно заради мъжете си... Не заради децата си, а заради мъжете си... Peace Така че може да си много умна, красива, амбициозна, кариеристка и т.н., но като ти "наредят" отгоре и сбогом кариера... Joy
Слаби характери. Не мъжете. Характерът им е проблема на тези жени.
 И тук идва следния въпрос-една жена с кариера е в пъти повече от един мъж с кариера, защото е преминала през в пъти повече препятствия, за да си извоюва позицията.

# 991
  • София
Само дето хирургът е учил първо едни 6 години, после е специализирал, а колко време и усилия е вложил дори само да се завърти и да има за ръководител някой от майсторите...
Вече всяка кифла се пише журналистка. А всяка фолк-пИвИца е или психолог, или учител. Peace

Съгласна съм - много жени са се провалили заради мъжете си. Освен ако не са извадили късмет мъжете да изчезнат от хоризонта в един момент.

# 992
Само дето хирургът е учил първо едни 6 години, после е специализирал, а колко време и усилия е вложил дори само да се завърти и да има за ръководител някой от майсторите...
Вече всяка кифла се пише журналистка. А всяка фолк-пИвИца е или психолог, или учител. Peace
Ами хирургът взима в пъти повече от другите.

# 993
  • София
И така е редно - буквално си му под ножа.

# 994
На Андариел й е простено, тя няма трепети към журналистиката. Но всички, които имат и които смятат, че е е§а*и кариерата- не може да въздишаш по Елена Йончева, а да не знаеш световни имена в тоя занаят. Има филм с Джони Деп по въпроса, Fear and Loathing in Las Vegas. Ако Томпсън не се беше самоубил, щеше да е най-якия глас на точно ей тази президентска кампания. Писал е за Никсън, има Fear and Loathing on the Campaign Trail.

# 995
  • София
Имам някакви романтични трепети към това, което е сериозна журналистика и журналисти, които първо са добре образовани, владеят езика и са компетентни в областта, за която пишат. Ако ще е журналист, следящ икономиката - да има познания по икономика. Останалото е... дори не е ширпотреба, а е пълна некадърност. Вече дори не се притесняват, че са неграмотни, а активният им речник се ограничава до двеста думи.

# 996
Нямам понятие от журналистика, но в България тя е на много долнопробно ниво. Ако е добра журналистиката се равнява на добрата литература. Не случайно публикациите на Захари Стоянов са също толкова стойностни, колкото и литературните му произведения...

# 997
  • София
Или на Христо Ботев. В гимназията изгълтах всичките му томове на един дъх, а класиката като Политическа зима я разбрах едва в на стари години.

Не ме бийте, ама Велислава Дърева винаги ми е правила добро впечатление, независимо от политическите си пристрастия.

# 998
Последно за кариерата - има наистина фантастични фризьори, на които им хрумва най различни идеи за прически - цял замък от коса ще построи. Но никога не съм разбрала желанието да се омаловажава дадена професия и развитието в нея. По тази логика почти всички професии би следвало да бъдат омаловажени. Няма да умрем без прически, няма да умрем от липсата на Хънтън също.

# 999
  • София
То не е за умиране, а за степените на професионализъм в една и съща професия. Цинично е, но и при онези труженички има такива степени..

# 1 000
И пак ми е чудно как се диша от толкова високомерие? Тука често като някой напише мнение и веднага изкача някой с реплика : "За виждаш! " или "Аа, явно се обиждаш!" Не съм фризьор, нито някой от близките ми. Но отношението ми е чуждо. Та дори най-успешните хора на планетата не са високомерни и арогантни.

# 1 001
  • София

И сега какво, на лоши домакини ли ще се засягаме?
Не се мъчи с мусаката, така и така няма да станеш Джейми Оливър... Laughing

По-добре пробвай да се класираш за многодетна с 4

# 1 002
  • София
Говорим си за кариерата, къде виждаш високомерие? То затова говорим за кариера и за работа - думите не са синоними. Ок, аз съм била счетоводител и ще дам пример с това - счетоводител, който десет години е счетоводител и е на нивото на просто въвеждане на фактури с пет сметки (примерно каса, разплащателна...) и никога никой не му дава да прави по-сериозни отчети, има ли кариера? Той дори не се опитва да научи нещо ново, да отиде на някой курс, да вземе и да чете браншовите бюлетини и списания.

# 1 003

Съгласна съм - много жени са се провалили заради мъжете си. Освен ако не са извадили късмет мъжете да изчезнат от хоризонта в един момент.
Андариел така написано е обидно. В логиката ако 'А' е 'Б' то 'Б' е също така и 'А'. Силогизъм.
Та ако всяка фолк-пИвИца е психолог или учител то следователно всеки учител и психолог е фолк-пИвИца...

При дедуктивните умозаключения мисълта се движи от общото знание в предпоставките към частния случай в извода. Предпоставките имат по-общ характер, отколкото изводът.

'Всички цветя са растения.
Всички лалета са цветя.
∴ Всички лалета са растения.'

Последна редакция: пн, 15 авг 2016, 17:52 от Анонимен

# 1 004
  • София
Може да звучи обидно, но е така, както го пиша. Колкото и да не гледам телевизия и да не чета разни новинарски и пр. сайтове и вестници, се налага едно клише - в един момент явно решават, че искат малко да вдигнат нивото или че са таланти по човешката природа, и току се похвалят, че учат или завършват я психология, я педагогика. По едно време записваха право, после искаха да стават журналистки, сега това е на мода. как пък, никоя не каза, че иска да стане вокален педагог примерно! Бих се изненадала някоя да каже нещо различно.
Във всеки случай не използвам силогизъм, зная какво е силогизъм.

Общи условия

Активация на акаунт