До колко годишна възраст е морално да се роди дете?

• 118 384
  • 1 429
  •   1
Отговори
# 810
И милиони жени с единственото постижение, че са родили навреме.

# 811
Ами и тя е родила навреме, за себе си. След като е успяла, значи сега му е времето, иначе нямаше да стане, не е ли така? Щеше да е закъсняла, ако не можеше вече да износи и да не се получи.

Да искаш да родиш не навреме, значи да си закъснял и вече да не може, късно си се сетил, един вид.

# 812
  • София
Вий нали сте са размножили овреме, ама горещите точки и кариера ще гледате през крив макарон Flutter

Горещи точки нИЩъ, мИрси! Но относно кариерата, за нея няма срок на годност - или правиш преди да родиш, или край. Дори първо раждането на деца и достигане на някаква възрастова и житейска зрялост може да се окаже добра основа за бъдеща кариера. Не я харесвам тази дума, но я използвам в момента, защото стана въпрос за кариери.  Повечето жени нито са с кой знае каква кариера, нито са известни по тв-то. Честно, аз Йончева я чух именно покрай лИбовната история. Дотогава може да е правила невероятни репортажи по горещи точки, ама толкова съм я забелязала.

# 813
Ами и тя е родила навреме, за себе си. След като е успяла, значи сега му е времето, иначе нямаше да стане, не е ли така? Щеше да е закъсняла, ако не можеше вече да износи и да не се получи.
Навреме за себе си, но не и за бг-мамите, както виждаш.

# 814
Никак не се заричам,не смея дори.
Казах,че бих родила след 40 само ако така съм искала съзнателно и ако съм нямала друг избор.Никога не бих се отказала от възможността да имам дете.
Ние можем да я обсъждаме естествено,но не бихме могли да я съдим,защото не сме на нейно място,не знаем какви са й причуните.Да обсъждаме е едно,да съдим друго.Различни са нещата.

# 815
Добре, че не ни е питала нас, щеше без деца да си остане, жената. :
Не знам, аз си мисля, че едва ли някой решава - аз пък ще родя като чукна петдесетачка, щото така ми е кеф. Това са житейски обстоятелства, не винаги подлежат на чак такова планиране от младини.

# 816
Това с кариерата е смешно.Ако не си направил докато си родил,вече е късно.Това пък изобщо не е задължително.А не е и задължително всяка жена да има кариера.Има жени които са домакини и майки.Няма нищо лошо в това.Аз пред себе си имам милиони примери за млади момичета родили рано,останали в малкия град,с няколко деца и както казвате вие иронично могат да се похвалят само с това,че са станали майки навреме.
И какво от това?Това си е техен живот и избор.

# 817
  • София
Ми, така си е, или пък работят някаква обикновена работа, има и такиве, дето им викат офисен планктон. За големите кариери само чувам и чета тук, явно у форОма са се събрали най-много кариеристки.  Laughing А грозната истина е, че биологията побеждава накрая - каквото и да прави една жена, в един момент най-важното е да роди. С цената на всичко.

# 818
Стига да не говорят с присмех и от високо за късно родилите жени, няма проблем.
Макар че аз се съмнявам, че Елена Йончева на 20 год. се е зарекла, че ще прави кариера и ще ражда след 50 годишна възраст. Просто така й се е стекъл животът и както казваш, това е нейният живот и избор.

# 819
  • София
е, чак с присмех не, ама тая работа  с бебе след менопауза идва извън обичайните биологични и културни рамки и винаги ще правят впечатление.

# 820
Абе не е много мило да се нарича Елена Йончева чак пък бабичка.

# 821
  • София
А аз си мислех, че аз съм родила късно... Mr. Green

# 822
Макар че аз се съмнявам, че Елена Йончева на 20 год. се е зарекла, че ще прави кариера и ще ражда след 50 годишна възраст. Просто така й се е стекъл животът и както казваш, това е нейният живот и избор.
И аз така си мисля.
Андариел също е много права.Природаъа си е природа,тялото също.Ввщ днешно време вече толкова трудно става дори и при младите.Затова не бива много да се чака и чуди човек.Колкото до горещите точки и шеметната кариера-да си ги държи.А какво значи,че не можем и да ги сънуваме/или каквото там беше?😃Аз и не искам.А ако иска всяка от нас може да го постигне,че защо не?
Аз за подобна кариера не мечтая.Всеки човек е различен.

# 823
  • София
Особено пък посредствените и неуспели журналистки има да се успокояват как кариера не им трябва и никога не са мечтали за такава, а мисията им в живота била да родят n на брой деца  Flutter

# 824
Абсолютно.
Елена на мен ми е известна от "Панорама" с репортажи от горещи точки (имам много ясен спомен за репортаж от Афганистан преди доста години) много преди да ми стане известен Станишев младши. Те са имали доста дълга връзка, почти напълно съм убедена, че се е опитвала да забременее и по-рано, но по някаква причина не се е получило. Била е по-млада, може да се е надявала, че ще стане естествено, може много неща. Не съм забелязала тя да прокламира късното раждане, така че не бих я обвинявала въобще за избора, даже много се радвам за нея.

Общи условия

Активация на акаунт