Фигурно пързаляне - тема не първа

• 85 583
  • 729
  •   1
Отговори
# 150
  • MJF
Елена Леонова и Андрей Хвалько
Видеоинтервю с Том Закрайчек. Взето е в началото на сезона но "пуснато " сега. Така е даже по- интересно от гледна точка на миналите стратове на Нагасу , Арън ....
Ep. 8: Maia Shibutani & Alex Shibutani/Nick Zaccardi
Докато зяпахме гран при серията започна и календара на синхронното пързаляне с Winter Cup  в Белгия. Картина има на този туб канал - https://www.youtube.com/user/handschuh1308/videos

# 151
  • MJF
Тъй като срока за замени изтича а от друга страна , особено юньорите отдавна се изпързаляха, предлагам да си припомним с по 2-та им старта всички  финалисти на гран-при. Така де, тази почивка дето ни е дадена до финала е за това  Mr. Green. А Марсилия през това време сериозно да се подготви за събитието, най-вече с вратите  Naughty Wink.
Юньорите са с предимство, дамите също:
Девойки: Познатата комбинация Русия-Япония 3/3.
Анастасия Губанова - кратка , волна, кратка , волна . Дебютант за серията.
Рика Кихира - кратка , волна, кратка , волна - момичето с 3А. Някъде прочетох , че е с травма по този повод след стартовете ѝ на серията. Дебютант за серията.
Каори Сакамото - кратка , волна, кратка , волна . Първи финал за нея след второ пълно- с 2 старта участие на серията.
Алина Загитова- кратка , волна, кратка , волна .Дебютант за серията
Марин Хонда - кратка , волна, кратка , волна . Настоящата световно шампионка. За втори път финалист на серията. Миналата година бе трета.
Елизавета Нугуманова кратка , волна, кратка , волна.  Дебютант за серията. За зрителите на новогодишните "евроспорт гали" Нугуманова е познато лице със своите поне 2 участия, стига да не бъркам бройката.
За японските девойки националното им първенство бе ноември в познатия ни Сапоро и там Каори Сакамото се класира първа а Марин Хонда трета.

Спортните: Минишампионат на Русия с чехите и австралийците. Последното не е грешка  Laughing.
Анастасия Мишина- Владислав Мирзоев-  кратка , волна, кратка , волна . Дебютанти за серията. Сребърните медалисти от последното световно.
Anna Dušková - Martin Bidař - кратка , волна, кратка , волна . Настоящите световни шампиони. 4- ти сезон в серията и за втори път финалисти. Миналата година бяха втори.
Алина  Устимкина-Никита Володин- кратка , волна, кратка , волна . Второ участие на серията но първо пълно.
Амина  Атаханова- Илья Спиридонов - кратка , волна, кратка , волна . Второ участие на серията. Миналата година бяха трети на финала.
Александра Бойкова- Дмитрий Козловский - кратка , волна, кратка , волна .  Дебютанти за серията и въобще.
Екатерина  Александровская- Harley Windsor- кратка , волна, кратка , волна . Дебютанти за серията и въобще.
Юношите: Минишампионат на Русия с корееца.  Wink
Александр Самарин- кратка , волна, кратка , волна.Обра овациите ми с музиката за кратката. 5-о участие на серията за него. Първи финал.
Cha Jun-hwan - кратка , волна, кратка , волна . Дебютант за серията. С рекорден резултат при юношите, получи се на първия му старт.
Алексей  Красножон/ Alexei Krasnozhon - кратка , волна, кратка , волна . Голяма радост пред камерите за първия му финал след дебюта му миналата година на серията.
Роман  Савосин - кратка , волна, кратка , волна . Дебютант за серията.
Илья  Скирда - кратка , волна, кратка , волна . Дебютант за серията.
Дмитрий Алиев- кратка , волна, кратка , волна . Трета серия за него и за втори път е на финала. Миналата година бе втори.
Танците:
Алла Лобода -Павел Дрозд - кратка , волна, кратка , волна. Четвърто участие и трети финал за тях. До тук 2 пъти сребърни.  
Rachel Parsons - Michael Parsons- кратка , волна, кратка , волна. 6-о участие на серията. За трети път финалисти. Миналата година бяха трети. Настоящи сребърни медалисти от световното.
Lorraine McNamara  - Quinn Carpenter - кратка , волна, кратка , волна. Настоящите световни шампиони и настоящите победители на гран-при финала. 5-о участие на серията, 3-и финал . До тук с бронз и злато от финала.
Angélique Abachkina - Louis Thauron- кратка , волна, кратка , волна . 2-о участие на серията но първо пълно.
Christina Carreira - Anthony Ponomarenko- кратка , волна, кратка , волна . 3-о участие на серията и първи финал.
Анастасия  Шпилевая-Григорий Смирнов -кратка , волна, кратка , волна. 3-о участие на серията и първи финал. Имат златен олимпийски медал от юношеската олимпиада 2016.

# 152
  • MJF
Сеньорите са ни по- пресни така да се каже и по -познати , така че няма да се впускам в подробности извън серията. Иначе ще се "загубя".  Wink Mr. Green
Старах се да са записи без коментатори. И така финалистите:
Дами:
Евгения  Медведева- кратка , волна, кратка , волна
Анна  Погорилая-кратка , волна, кратка , волна
Елена Радионова-кратка , волна, кратка , волна
Kaetlyn Osmond- кратка , волна, кратка , волна
Мария Сотскова- кратка , волна, кратка , волна
Сатоко Миахара - кратка , волна, кратка , волна
Спортни:
Meagan Duhamel - Eric Radford   кратка , волна, кратка , волна
Yu Xiaoyu -Zhang Hao-кратка , волна, кратка , волна
Peng Cheng- Jin Yang- кратка , волна, кратка , волна
Евгения Тарасова-Владимир  Морозов- кратка , волна, кратка , волна
Julianne Séguin - Charlie Bilodeau- кратка , волна, кратка , волна
Наталья Забияко-Александр Энберт- кратка , волна, кратка , волна
Мъже:
Javier Fernández кратка , волна, кратка , волна
Patrick Chan кратка , волна, кратка , волна
Yuzuru Hanyu кратка , волна, кратка , волна
Shoma Uno кратка , волна, кратка , волна
Nathan Chen кратка , волна, кратка , волна
Adam Rippon кратка , волна, кратка , волна
Танци:
Tessa Virtue - Scott Moir  кратка , волна, кратка , волна
Maia Shibutani -Alex Shibutani  кратка , волна, кратка , волна
Gabriella Papadakis -Guillaume Cizeron  кратка , волна, кратка , волна
Екатерина Боброва- Дмитрий  Соловьёв  кратка , волна, кратка , волна
Madison Chock- Evan Bates кратка , волна, кратка , волна
Madison Hubbell -Zachary Donohue  кратка , волна, кратка , волна
Михаил Коляда
Освен австралийския спортен дует на гра-при финала , едно чисто изпълнение на Брандън Кери на кратката програма  от националното им първенство тези дни-  https://www.youtube.com/watch?v=0KEzoy_PASw
NRW Trophy
Skate Canada Challenge
Men Single Skating. Best of GoE Grand-Prix series 16/17- за любителите на техниката и статистиката.
Ледовая «Илиада», или битва за сальхов Юзуру Ханю- за техничарите зрители.
Мех - не смех- четиво за отдих

# 153
# 154
  • Юпитер- Сатурн
Кога беше финала, че така ме разглезиха и през седмица си искам фигурно пързаляне.

# 155
  • MJF
Нали  Laughing. Приятен навик.
Четвъртък - 8 декември ударно начало- всички кратки юнори и след тях кратки спортни и мъже. Начало в 15,05ч с юношеските кратки танци.

Evgenia Medvedeva
TSL's Interview with David Wilson

Александр Веденин

В онлайн програмата на бълтарския евпоспорт пише за четвъртък 21 ч евроспорт 2 , което значи че няма да дадат юношите. Но те поне са без геоблок на ISU канала, така че всеки стига да желае може спокойно да ги гледа там - http://www.eurovisionsports.tv/isu/

Освен в Марсилия идните дни са и Golden Spin  и започналия Santa Claus Cup -  и на двата турнира участват добре познати ни лица. Картина от Будапеща на този туб канал - https://www.youtube.com/channel/UCT2ti9iAlEc-afX7grTbOeA/videos

Последна редакция: вт, 06 дек 2016, 16:39 от Шошулчо

# 156
  • MJF
Да се разкрасим като за финал предлагам
Промените, които ни обещават  от американския отбор
Нещо като обзор на финала с интересно броени на руските фигуристи при юньорите. Така американския юноша и австралийския спортен дует странно се губят.
Обзор на руските юньори и сеньори

Ep. 9: Adam Rippon/Johnny Weir
Джони все едно ме цитира в частта за танците. Напълно добре обрисува защо за мен танците винаги са били и си остават по-по-най от четирите дисциплини от както се помня като малък тв зрител на състезанията. Въпреки всичко около и в тях. Този път подкаста е първо със състезаващия се.  
И канадска гледна точка.@SkatingPj Podcast Episode 22: Grand Prix Final
Само китайците и японците някак си остават без гледна точка.  Whistling пусти езици.

Таблицата

Alexei Krasnozhon
Jun Hwan Cha- Orser

Последна редакция: ср, 07 дек 2016, 15:54 от Шошулчо

# 157
  • MJF
Bouillabaisse: Marseille not just about skating
Canadians...
Всеки обещава промени. Дори други програми. Да видим какво ще видим.  Laughing
Добре че преговорихме какво сме видяли до тук та да сме подготвени  Mr. Green
Да си пожелаем сносен лед, че нещо мек бил, но поне локва нямало. Съдийте с минимално възможно пуканки. K&C зоната отрепетирана и позната  Mr. Green. А състезателите си знаят всичко, само да са здрави.
Приятно ни гледане  ura.

# 158
  • Юпитер- Сатурн
А, не локвата си я искам. Макар и локва, ама ще е френска.  Wink Simple Smile Grinning.

Забавно е да гледаш какви маневри правеха, само и само да не попаднат в локвата. А, не успелите как се къпеха в нея.

# 159
  • MJF
E не искам излишна драма на леда . Стигат ми съдийте.  Wink Mr. Green
Иначе да, куроизно беше. То на френския етап често все нещо се запомня. Скоро бе обърканото знаме.  Mr. Green
https://www.youtube.com/user/ISUJGP2011
ISU  junior  туб -канала също предава пряко юнорите
ISU facebook страницата ще предава пресконференциите.
Да видим. Похвален опит за в  крак с времето. Особено като тв покритието най-често е мираж  Close, въпреки......

# 160
  • София
Шоши, поклон за всички линкове, които си събрала.
Хвърлям по едно око на юниорите и нямам търпение да се прибера и да седна пред телевизора. Приятно гледанре

# 161
  • MJF
 Hug времеотнемащ труд се оказа това с линковете но го сторих на етапи/дни а и повечето ги изгледах докато ги търсех/копирах- приятен релакс/почивка. Понеже реших да ги пускам в един пост та се забавих с преговора. Така реших че е по-прегледно. Но така улових снощи наистина промените и обещаните и изненадите. Да видим идните дни.  Simple Smile

За пропусналите откриването. На фона на всички промени/замени слушайки Woodkid си помислих, че реално ще се изненадам ако внезапно Пападакис- Cizeron в събота изпълнят тази волна си програма от 2013-2014  Laughing Laughing
Цитати 2   3   4   5 ....
Впечатленията ми от първия ден:
Вратата е една. Почвам да се дразня по този вратен момент  Wink. Режисьора току даде човека-френска федерация  ooooh!. Снимането на юньорите бе ок, направо почивка след предишните 2 етапа с "камерите от покрива". Но рано се възрадвах и .... напразно  Mr. Green. При сеньорите снимането се влоши видно. И пак се сетих " добре че преговорих та знам програмите на изуст"  Mr. Green.
Локви почти не видях, макар че май видях локвички. Ефект "гигантски слалом" внесе колорит в изпълненията. За ски-спускане се сещах на пръските скреж/снежец, когато бяхо в по-голямо количество  Blush Simple Smile.
С класиранията по ред съм съгласна почти изцяло в първия ден. Ясно че съвсем друго е ако се вгледам в таблиците в детайл.
След този увод по същество. Юношите :
Танци - Лобода-Дрозд доста работа са свършили и бая се постараха вчера в презентацията. Програмата не ми харесваше в серията но сега с това изпълнение излякоха максимума от нея. Парсънс чудесни- една идея още драйв няма да е в повече на тази програма. Мъже - харесаха ми изпълненията на фона на тези в серията им, при повечето се получиха по-добри. Чух си Come With Me Now by Kongos  Laughing а и Самарин в по-добрия екип/облекло за нея. Ча доста напредна за 3-те си  старта в презентацията- така трябва.  Интересно ще е след ден почивка какво ще покажат тези 6 левента. Спортни - стараха се, макар че грешките все пак бяха в повече. Дами - много желание всичко да е на 6, видно се постараха, при повечето не се получи, но тези талантливи фигуристки трупат много състезателан опит така, стига да го анализират.  За всички е видно колко много могат. И колко много труд са хвърлили и ги чака в променящото се тяло.  Доволна съм и от резидавия лебед.
Сеньорите :
Спортни
Интересно ми е защо Julianne- Charlie се върнаха към миналогодишната кратка и така ли ще продължат в сезона. Като цяло очаквани за мен изпълнения се получиха с изключение на Julianne- Charlie . Явно  има някакъв продължаващ проблем.
Мъже
Хави ме  newsm78 на 4S, такова нещо се получи с този скок, че аз не разбрах какво става в реално време. На повторението се видя какъв креатив пак показа в "спасяване на падане", а отделно потърсих запис да го видя пак.  smile3544. Признала съм го отдавна за спец в това отношение  Mr. Green.  3A бе "по-понятен", тези криви оси от Хави ги знаем много добре.  Патрик такъв ще го удостоя с едно изречение, пак ме  Whistling с приказките си. Сега пък изпълнението на 3A ще възхваляваме,  Thinking да беше Скирда да го разбера, както и да е  Whistling. Сега забелязах лилавата линия в Юзу и Шома на кратката  Simple Smile. Юзу за първи път с Принс в програмата вече над 50 %. Доволна съм в това отношение от него, останалото по изпълнението му ясно. Адъм за себе си на висота а Нейтън се стара. Изобщо съм доволна от разнообразието на изпълненията в този състав. Пик-форма на никой не е нужна сега.

Featured interview: Tessa Virtue & Scott Moir (CAN)

# 162
  • Юпитер- Сатурн
Вчера имах просветление, защо не харесвам Патрик. Каквато и музика да избере, като че ли гледам една и съща хореография. Движение, излъчване, мимики, пози, костюми всичко ми изглежда едно и също. Бас държа, че ако избере и българска народна музика пак така ще изглежда по същия начин. И още нещо харесвам Рипън, защото винаги е бил той, артист. А, Патрик като, че ли се опитва да играе някой друг.

Иначе вчера съм доволна от видяното. Ей това да имаш опцията да се връщаш и гледаш предавания, които си пропуснал по ТВ е голям +. Само по два пъти изгледах програмите. Laughing

Julianne- Charlie. Миналия сезон имаха голямо самочувствие ( и с пълно право). Сега ми изглеждат апатични.

# 163
  • София
На Юзуру Ханю му трябва някакъв майстор психолог/хипнотизатор, който да му внуши, че световното първенство е всъщност финал на Гран при  Laughing
Мисля, че ме разбирате какво искам да кажа и няма смисъл от пояснения... Wink

Нещо половината участници са загубили форма, но важното е за ЕП и СП да са ОК. Те дори топ фаворитите в спортните двойки пропускат финала, за да е готова Альона за европейското.
Както и да е. Очаквах повече, но съм доволен.
молодци Тарасова и Морозов ама на тях волната им е нещо като ахилесова пета и дано не се сринат в нея. Искам да си изиграят всичко както трябва и да видим тогава съдиите какво ще измислят.
Китайците са голяма школа в спортните ама така и не могат да се отърсят от тази роботозираност. Искам повече хореография и живец, иначе нямам забележки.
Радфорд и Дюамел мисля им е време да загубят състезание, за тях даже ще е по-скоро оздравително преди световното.

при мъжете какво да кажа, не очаквах такава разлика след кратката програма. топ 3 са доста разпокъсани един от друг.
за Юзу няма какво да се говори. Най-накрая Принс на 80% и ето го резултата, недостижим за останалите. Как само се извъртя и спаси четворния ритбергер. Само Хави може да е близко до него, но ако е безгрешен. Патрик много умно само с един четворен и без грешка и ето ти как чука на прага на стоте точки. Това с два четворни скока в една кратка програма за мен е много голям риск, но всеки си преценява според възможностите.
Шома Уно ме впечатли, пързаля се с голям пламък и даде всичко от себе си, но уви и той падна и не бе убдителен. Нейтън има много сложна и рискова кратка, питам се дали си струва въпреки зверския труд такова отстояние от върха... Адам не знам какво прави на финала, не му е мястото там. Поне поразчупи малко нещата, защото е артист и хваща окото ама не му се получи програмата. Можеше да се пребори за 90 точки ако бе на 100% в представянето си.

# 164
  • Юпитер- Сатурн
На Юзуру Ханю му трябва някакъв майстор психолог/хипнотизатор, който да му внуши, че световното първенство е всъщност финал на Гран при  Laughing
Мисля, че ме разбирате какво искам да кажа и няма смисъл от пояснения... Wink

Разбираме те   Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт