Фигурно пързаляне - тема не първа

• 85 592
  • 729
  •   1
Отговори
# 555
  • MJF
Спортните кратки
Venyan , тези ти впечатления на живо от спортните сега за първи път ги чета.
То Гуаризе и Бржина този сезон са нещо като сиамски близнаци и Климов до тях  Mr. Green
Какво ще правим със скоковете в спортните се  Thinking до тук в сезона. Така фрапантно се открояват на стабилните поддръжки - пу, пу , пу. То ясно че при спортните ако се греши по-добре е като си сам отколкото като сте двамата скачени. Но аз по принцип мърморя. Някак си грешки на паралелния скок на кратката и скокове на волната в повечето случаи съществено ми "нарушават гледката". Впуснаха се в какви ли не ултраси а аз си искам паралелните тройни скокове като хората  Whistling Thinking. И друг път съм казвала , че ако зависеше от мен щях да повиша стойността на един конкретен елемент - паралелното въртене- ей тук е парността, като бих държала сериозно за синхрон и  разстояние. Пуфтя направо като  видя на километър един от друг на този елемент  считани за силни дуети.  
Джоунс-Бояджи натрупаха този сезон стартове, добре се получи с поканата и за GP. Загледах сега треньора им Александр Маркунцов и се чудя възможно ли е да го помня или ми напомня просто за някой друг. Като гледам кога и къде се е състезавал не вярвам да съм имала картина  Thinking. Новоселов и неговата епопея с партньорките и как следи скочи или не поредната в самата програма- туй е гледката от него. Търпение на Есбра. Тъй като вече ми е пълна загадка какъв им е проблема на Кастели-Тран броя че е логистичен и от този род  и се ядосвам. С туй изпълнение имат sb...въобще съм  Confused Rolling Eyes от тях не от вчера.
Пън и Люба пак в един старт  Simple Smile , как да не съм нащрек, автоматично заставам в позиция за троен тулуп Whistling ooooh!. Горките Дзин и Москович- с цялата си периферия в скока гледат и внимават в дамската половинка и ясно че риска и те да ..... е голям  Whistling ooooh!. И двата дуета са ми големи любимци и що излишно  вълнение с тях вместо да се насладя да програмите -изпълнението им  Crossing Arms.
Радвам се за Моник-Гуаризе. Напредват те със стабилните изпълнения. Останалото видно подобряват нон-стоп последните 3 сезона. Въобще ме радват те. Палци на волната.
Кофти извънредна ситуация за Люба-Дилън и им се отрази разбира се.
Заслужили сме си такова ефектно изпълнение от Ванеса-Морган. Браво. Поздравявам ги за овладяните емоции  на роден терен но и днес така  Stop. Не бе реално sb  Laughing  с "тиксото" но Морган, екста е така в тоналност с Ванеса.
Тарасова-Морозов  - без изненади, браво.

И аз чакам да се "съберат" спортните на старт. Финала на серията за начало. Там ще е интересно да сравним кой до къде  и как е с форма, програми и сие. Честно казано до тук не очаквах толкоз добри изпълнения в миналите изцяло 4 етапа. Предвид сезона. Вълнително ми е със спортните,  Praynig здраве.
Venyan , чак сега като видях спортните разбрах за каква система писа вчера  Blush. Еми какво да кажем?! "Френска му работа". На дамите и танците реших че ми се привижда но като засече системата на спортните и огледах залата. Еми то и огражденията за хокея стоят. Абе докато не минем всички пързалки във Франция Дидие няма да се успокои- той е човек с височайша мисия.
Поне видяхме добрата поддръжка в залата за Никол-Матео, ей къде е Италия по съседство на Гренобъл. Туй ме подсети за Шафик-Гренобъл и неговия некъсмет.
 Тез с техниката ми напомниха на нас- Варна и купата по гимнастика този август. То и ледената пързалка и сие ми напомни за нашето дередже.
Цитати са се натрупали:
дами  1  2 
спортни   1   2
танци   1 2
мъже    1  2

А и интервюта има:
Max Aaron
Moris Kvitelashvili

Fondue delight: 2

Последна редакция: сб, 18 ное 2017, 10:16 от Шошулчо

# 556
  • MJF
Кратките мъже
Понсар мъка в миналогодишната си кратка , не разбрах на записа или не се дължи дисонанса м/у него на леда и музиката- "все пред нея след нея" ми бе. Еймос - почудих се защо виждам Цимерман до бортика като излизаше Понсар от леда а то каква била работата. Втора френска мъка, някак по-крупен ми изглежда в момента, далече от добрата му форма, то не че и много сме го виждали назад във времето в такава де, да видим нататък. Е при Тен след първия срив нататък нещата се получиха добре, даже реално на sb, да видим какво ще "надроби" на волната Денис. Морис и Бубле  Whistling- хаос под неподходяща музика на леда. "Разхвърлян" в повече ми бе този път- много припрян  и без похвала този път от мен. Студен душ и концентрация  Stop. Към световъртеж напираше цялото изпълнение  Tired. Винсънт сам се слага под голямо напрежение. Diavolo  ги каза нещата и да добавя , че Винсът при юньорите показа че  е добър по компонентност фигурист назад в сезоните, в един момент вървяха заедно с Нейтън, пък и заедно пропуснаха по сезон като юноши още заради ...... В момента в който се натовари с целия тоз "четворен куфар" ......
Джи ми е като почивка в състезанието на целия напрегнат фон. Гледам, радвам се и съм доволна. Сетих се че на предишния етап нямаше нито  един от "отговорниците на гали"- определено си видя липсата на такъв. Пак добре че бяха Анна-Лука а и Адам ни разнообрази  Laughing.  Да видим тук тез "франсета" каква ще я свършат и ще има ли Джи и гала. И друго се сетих- как  Joy hahaha ме запис на евроспорт на галата от миналата седмица- не знам кой е сглобявал записа - избор кое да , кое не  но .... пъъъълен профан. Не че съм изненадана  Tired. Добре че не сме наказани в ерата на нета с таз профанщина изцяло. Макс в борба с кратката . Самарин- нов тоалет, преди 4Т ми се набива на очи празнотата, но не знам кое предпочитам честно казано - така празно или като при Морис с нещо независимо какво ..... Колко различно е висок при дамите и висок при мъжете все пак. При дамите с хореографските занимания голямо старание и гледката е приемлива , не е "въртолет" както е при мъжете с дългите 4 крайника . При тези мъже изключително внимание на хореото на програмите трябва  Naughty. Но да се върна на Александър и да го похваля , че аз разлика и напредък от миналия сезон в осанката му като цяло на леда виждам и то без лупа. Иначе техническия му набор ясен. И аз като съдиите му давам sb.
Биченко с добро изпълнение за него ,браво  веднага след миналата седмица, даже честно казано не очаквах. Палци на волната че там ще е доста трудно. Междувпрочем ми харесва определено това изпълнение на Hava Nagila- не го бях чувала до сега.
Наш Хави в удар,  с Орсър, бонбони, въобще   Wink Laughing, ехх. Представям си Хави с кратката и Месинг с волната заедно на леда и може и Нобунари. Ей така трио по чаплински  Crazy, как пък не се сети накой гала-продуцент за тез тримцата анблок със съответните им Чаплин-изпълнения. На 4Т-3Т видях и скока на Брайън на заден фон  Laughing. Като сме на това име и Жубер мярнах в публиката. Шапката липсва в изпълнението пък и няма как  Simple Smile. Браво за това изпълнение на Хави- едно от най-добрите му.
За Шома не се тормозя. Той каква бойна единица бе в началото на сезона, абсурд от тогава до края на декември да е така, че и после... Въобще всеки е в конкретна ситуация със стартовете си тази година и да следва плана си, който и без това се налага за голямо допълнително напрежение и съжаление заради форс мажори да се променя.

# 557
  • MJF
Волните дами, крайното класиране и награждаване -  Mr. Green без медали , това като капак на всичко "френско" Tired но никога не е късно пак да объркат знамена и/ или химни.
Скрит текст:
Някак ларж ми се видя като цяло днес съдийството на волните дами. Освен това големия въпрос в Нагоя ще има ли японска фигуристка е поставен. Загитова, Сотскова и Озмънд са на финала заедно с Медведева и Костнер. Остана една нейзвестна с няколко възможности.
Полина, Лорин, Мае , Шот - без изненади, очакваните от мен волни изпълнения от тях получих.
Лиза с 3А във волната и прегрупиране на скоковете. Аксела като изключим падането завъртян. Следва националното първенство. Предполагам ще има междинен старт. Не вярвам да настане сега пълна демотивация. На мен това танго без излишни емоции дори повече ми хареса.
Михара- за разлика от протокола аз не съм във възторг, чакам си Маи от началото на сезона с 2 чисти изпълнения на тези хубави програми  Crossing Arms.
Загитова с sb но аз и на нея не бих го дала. Въобще днес като изключа Маете на никой друг не бих дала sb за разлика от съдиите. Оооо щях да забравя Елизабет- ето на кой бих дала с чиста съвест sb и браво за волната. Шираива по - добре от предишния старт но не малко креативи надроби днес, че и финално падане, опит нека трупа.
При Сотскова също съм в спор с sb. Всички видяхме грешките на Озмънд днес.
И така трите дами с медали на този етап на волната показаха силните си страни но на мен не ми хареса това,  че силно се видяха слабите им звена, различни при всяка една. Аз бих ги наказала с компонентите по този повод за да има справедливост. А най -вече  на тяхно място бих дерзала да "замажа" недостатъците ми - туй голяма забележка и към всяка една от тях  и към екипите ѝ.
Като цяло от дамското състезание на този етап не съм много доволна.
Волните танци, крайно класиране, награждаване
Скрит текст:
Харсвам волния танц на Наталия-Максим. Харесвам поддръжките у Алесандрини-Суке и действително по-силно от финтрофи и Ница. Лобода-Дрозд - харесвам стационарната поддр. Абачкина-Торон- харесвам стационарния лифт и музикалната комбинация. Погребински-Бенуа от старание се престарават, всичко ми е в повече, минусите им така още повече изпъкват а идеята на тази волна като избор е уж да се маскират.  Истината е че трудно ще харесам танцьори на лед с тяхната дуетна антропометрия. Справка Кейтлин-Ендрю. Charlene GUIGNARD -Marco FABBRI- харесвам този волен танц и те в него. Увир-Поже - харесвам и танца и тях в него. Степанова-Букин - вече знам да изключа звука на волната. Чок-Бейтс- харесвам поддръжките, музикалната сглобка, самата програма по-скоро да. Честит им финал. Габи-Гийом - харесвам волния танц и изпълнението.
Нехаресвам съдийството. Така и на дамите , така и на танците на този етап.  То инфлация, то политика, то тенденциозност. Пълен смях. За първата част на сезона като мине финала ще се изкажа. То не че нещо ново де  Tired
И така преди последния етап остават неясни три от местата на финала.
Ако Вакаба и Хъбъл-Донъхю не са на финала ще съм мнооого  Twisted Evil. Дори моето търпение има край.

Последна редакция: сб, 18 ное 2017, 22:52 от Шошулчо

# 558
  • MJF
Цитати:
Дами- 1,   2  
Танци -  1,   2 , Степанова-Букин
Спортни- 1,  2
Мъже- 1 ,   2
Fondue delight: 3
Очаквам да мярна скоро интервю с Кейтлин-Ендрю и техните перипетии преди и на този им старт.
Сетих се че прочетох интервюто с  Етери. Тутберидзе и сие са на път да са цял отряд на ГПФ  Mr. Green. При синглите почти постоянно ще са до бортика.
Волните спортни и мъже тепърва ще гледам на запис .

# 559
  • MJF
Волни спортни, крайно класиране , награждаване.
Скрит текст:
"На волната нищо ново"- крайното класиране съвпада с краткото. На волната първите 2 дуета си размениха местата. Джоунс- Бояджи тренират. Есбра-Новоселов също- дори скочиха тройния ритбергер в началото. Мариса-Тран като за тях към момента направиха добро изпълнение - с право sb. Пън-Дзин и падащите пеперуди  Confused, чакам си силните изпълнения. Люба-Дилън - скоковете и при двата дуета са до критична точка към момента, по-лошо няма накъде,  така че слонско търпение като зрител прилагам и надеждата ме крепи. Тяхната волна за разлика от китайските пeперуди още не съм я видяла като хората в сезона.  Никол-Матео- едни грешат други по-малко а и са си изпълнили кратката като хората- честит  им първи медал от гран-при серията. Ванеса-Морган и Тарасова-Морозов стандартни тренировъчни изпълнения. И от двете порграми по сходни причини не съм във възторг. Всеки от дуетите се "бие" с волната си  ooooh!. Вярно огледала е много важно да има човек дори и във фигурното, поне някой от целия екип.
Гледам Цимерман "на диванчето" и най-вече го чувам и с Ванеса-Морган и с Еймос този път и .....  Mr. Green не му е лесно, хващам  Joy  недоумяващите му, странни погледи, не не му е лесно и подозирам причините и ми е  Simple Smile Laughing. Забава е с тях, забава  Mr. Green.
Три места на финала чакат да се изяснят на последния етап идната седмица.
Спортните към момента се гледат като се мижи на скоковете. Надявам се от декември нататък нещата да се променят в следващата фаза на сезона.
Vanessa James and Morgan Ciprès

Волни мъже, крайно класиране, награждаване.
Скрит текст:
Състезание по грешки. Извън кой какво "надроби": Понсар гледаем в тази волна, Денис трагично-лиричен в унисон с едната камара грешки с кръв, Арън фантомен, на Еймос тази програма му отива, Морис въртолетен хоас под модерн, Биченко - толкоз към момента с 2 поредни старта и не е зле за него и стабилно пето място на този турнир, Джи отмора на целия фон бъркащи и първи медал в кариерата си от гран-при, Самарин с нов тоалет, слушам музикалната комбинация и си мисля доколко отива на Самарин и как може да му се помогне в недостиците му, заради голямото му видно желание и хъс, Хави в стил ала Хави и де ла Манча, да видим таз волна кога ще я покаже чиста, Уно в почти пълен унисон по грешки с батко си Хави.
Шома и Коляда до тук на финала. Останалите 4 места ще се "разиграят" следващия уикенд.  
Връчването на часовниците този път на церемониите ми бе пълна безвкусица. Както и "разпиляните" церемонии- цялата разхвърляна навалица- пълно свободно съчинение, все едно не гледам гран- при а някакъв турнир категория C със спретната набързо на две на три церемония. Дидие забелязах че се е схванал като Лакерник. Така е то колкоз отговорнос без "т" на края ...  Wink Wink Mr. Green. Въобще трябва да проверя къде ще е френския етап догодина  Mr. Green.

Снимането не мога да пропусна. Плюса бе осветлението и това че почти не видях състезател без кънки по време на изпълнение и че при дуетите бяха двама на екрана. Останалото  ooooh! Whistling то ракурси, то камери......

Игорь Шпильбанд
И малко хумор - Макс Аарон. Лучшее
На галата Миша, Морис и Самарин с помощта но Чок имат пълно 6 от мен като съдия .

Последна редакция: нд, 19 ное 2017, 18:18 от Шошулчо

# 560
  • София
Като изключим танците на лед в Гренобъл бе може би най-слабото Гран при от началото на сезона. Хайде и мъжете ми харесаха ама там много провали във волните.
Съгласен за съдийството, амиии предстои олимпиада. Само това ще кажа... Wink

# 561
  • MJF
Човек да не се разсее за малко и .... колко новости.
Състава на последния гран-при етап претърпя доста промени. За жалост дължащи се на травми.
Интересно кой ще е със Серафима Саханович като треньор.
Тази седмица е и Талин- трофи от челинджър серията.

Fondue delight: 4
Евгения Медведева
Тарасова-Морозов
[Мария Сотскова
Алина Загитова
Руското превю на 6-я етап
Ep. 50: Michael Weiss/Ashley Wagner
Lori Nichol-Nathan Chen
20 лет спустя
Французский этап Гран-При в гифках   Laughing
От Амели до Емели

# 562
  • София
С руския не съм много добре, но по повод Амели се сетих как Амели Лакост завърши кариерата си с тази музика и беше мног на място.

# 563
  • MJF
Ха, не съм забелязала за Лакост този факт. Наистина на място.
Горните линкове преобладаващо не съм ги чела и слушала. Тези които са блогове ги минах по диагонал колкото да прецения че ще са ми интересни и за това ги пуснах и тук. Тепърва ще чета и слушам. Този етап за нас поне си е съботно-неделен, няма я петъчната мъка.
Хм, на час по лъжичка наваксвам с накоя и друга новина и какво да видя. Медведева в гипс, Тобиас- Ткаченко без олимпиада... Crossing Arms.
Между другото не случайно стреса като фон на всякакви извънредни натоварвания е много лош фон , основа а видяхме как се стресираха масово дотук състезателите. За това и повтарят да не мислят за олимп. и сие но ......
Писах и в началото на сезона че не обичам оли-сезони. Освен това още имам някакви спомени от Сочи и как се получиха състезанията там- негатив повече от позитив, то само за мъжкия турнир да се сетя, ами после и за женския и т.н. Ако се повторят пак така нещата ......егати и олимпиадата. Но то така аз на фигуристите не им броя медалите а съвсем други неща в кариерата им с които ми остават и като спомен и като уважение и като харесване а медалите и титлите за жалост твърде често са политика-съдии и не спортни конюнктури. Затова съвсем сериозно си чакам световното в Милано като най-спокойното състезание този сезон. А и софийското световно за юноши. Ей добре че са юньорите този сезон  Simple Smile

Последна редакция: ср, 22 ное 2017, 13:34 от Шошулчо

# 564
# 565
  • София
И Йорик е отпаднал от Скейт Америка след Тобиас/Ткаченко. За Изабела и Иля се надявам, че липсата на паспорт не е причина да не участват, в смисъл, че не са се разделили и ще ги видим на Европейско и Световно. По спомен те пропуснаха и първото си Гран при участие

# 566
  • MJF
Чакам утре таблицата на турнира за да видя кой всъщност ще участва по план поне  ooooh!.
Да видим какъв нататък ще се окаже казуса ТТ. Ткаченко -Рязанова ми бяха интересен руски танцов дует , по-интересни ми  от титулуваните им съотборници по онова време. Ткаченко-Тобиас ясно. Ткаченко е без олимпийско участие в кариерата си в такъв случай. Здраве да е. Рязанова е във фигурното пързаляне след приключването на състезателната кариера.
Това с олимпиадата и гражданството е особен аспект определено особено в такива "глобализирали" се спортове като дуетните дисциплини във фигурното.

В Талин забелязах наш танцов дует при юньорите  с картина https://data.tallinntrophy.eu/2017/Tallinn_Trophy/International/CAT004RS.HTM
Елвира Николова - Антоненко - волна, кратка

5-я етап гран-при отнесе критики но сега като видях разписанието на 6-я. По-смотана измислица предполагам че само на олимпийските игри ни чака. Надявам се де да минем само с тез два абсурда.
По местно американско време: в петък - кратки спортни и мъже
в събота- волни спортни и мъже като има по-малко от 24 ч разстояние м/у краткат и волната  Twisted Evil, кратки танци и жени
в неделя - волни танци и волни дами - разликата пак такава  Twisted Evil , гала
Без думи. Отделно че логистиката към Lake Placid не от най-стандартните .  ooooh!
Егати и минарния завършек на 6-е етапа.

Последна редакция: чт, 23 ное 2017, 10:46 от Шошулчо

# 567
  • Юпитер- Сатурн
За това ли Евроспорт няма да излъчва 6 ти етап.

Все да попитам и се отнасям, какво става с Елена Илыиных?

# 568
  • MJF
Танцува с Шибнев и коментира гран-при с Липницкая, Мирошкин, Питкеев по една медия гран-при.

Не съм проверявала евроспорт. То състезанията са през нощта. Записи явно не могат да се уредят при тях в ефир тези дни щом нямат транслация. Нищо ново за тях иначе сигурно си вярват и до сега че показват гран -при. Да бе да.
Финала поне предполагам че отчасти ще дадат - сутрешен е за нас. Но не е сигурно де. Айде да спра за евроспорт
че се афектирам. Събират парички с плеъра им.

Голям разнос тази седмица- Талин, Шанхай, Андора, Лейк Плесид...скитосват фигуристите.
Шанхай с цяла таблица дори , картина обещават тук - https://www.olympicchannel.com/en/events/ice-skating-2017-isu-sh … y---shanghai-chn/ но дали ще е свободна , достъпна е друг въпрос.

Инна Гончаренко
Дабин Чои също травмирана се оказа. Що да се цепи от общея тренд ?!  ooooh!
Корейците при синглете въобще е интересно кой ще ги представи. Те трябва да имат за това състезание тия дни май  Thinking. Странни са ми като вътрешни турнири тяхната федерация.
Бруно Масо ще става немец  идната седмица. Не знам дали е прописал на немски но гражданство ще има  Mr. Green

# 569
  • MJF
И така.
Таблицата
Разлика 7 часа.
ISU превюто
Да си пожелаем приятно гледане и да има качествени записи.
От толкоз чакане чак на мен ми се прииска коментар по таблицата  Simple Smile.
Дами-Саханович след всички неволи при нея последните 2 сезона  даже се изненадах,  че не помня миналогодишното ѝ участие пак на Skate America. Тенел е домакинската премиера на серията.
Мъже- наш мислещ Патрик голямо раздвижване предизвика на канадския фронт, но се питам къде се гули Балде. И те в лицето на Садовски с дебютант на сиреята.
При спортните домакините с дебютанти в серията- Deanna STELLATO-Nathan BARTHOLOMAY.
В танците- стискам палци на другите 2 американски дуета , освен ШШ, да се представят стабилно на роден терен, особено Кейтлин-Жан-Люк че все нещо ...... Пайпър-Пол да се представят по-добре от първия път- в Москва нещо не се получи, не бяха на кеф но помня че и картината на танците бе  Close- снимането та може и за това така да ми се стори. Анна-Лука след първия им старт въобще за сезона дано по-уверено на втория.
И така.
Подсетих се че към пожеланията към етапа най-държа все пак на адекватни снимачи.  Naughty Mr. Green. Може и без медали но снимачите .........те са най-важни за мен зрителя на 7 часа разлика от залата.

Second edition of the ISU Shanghai Trophy 2017
 Blush още не съм видяла записите на синхронното от фин-трофи а вече и шанхай-трофи на линия. Ан-блок гледане ще му направя на 2 по 6. А и някои от отборите се дублират на двата старта , така че идеално- гледане в развитие ще ми се получи.

Последна редакция: пт, 24 ное 2017, 08:44 от Шошулчо

Общи условия

Активация на акаунт