Фигурно пързаляне - тема не първа

• 85 585
  • 729
  •   1
Отговори
# 570
къде може да се гледа надпреварата за този етап?

# 571
  • MJF
Изгледах първия ден на скейт -амеика. Изгледах и малко от вчерашния Шанхай но не всичко.
Прочетох и цитати от Лейк Плесид:
спортни-1,2
мъже-1, 2

Placid pieces

cveti.vip.bg , в тубата изгедах всичко на записи без коментатори.
https://www.youtube.com/channel/UCr9GRmW9PW7pacUfoakgyyQ/videos
https://www.youtube.com/user/saty2015/videos
........

# 572
Мерси много

# 573
  • MJF
Placid pieces 2
Цитати:
волните спортни- 1, 2,  3
волните мъже- 1,2,3
кратките танци- 1
кратките жени-1

Blush от вторите дни на Шанхай и Лейк Плесид видях само галата в Шанхай.  Laughing

Случайно нацелих директното предаване на галата и тя много ми хареса. Според мен причината е в синхронистите. Препоръчвам я . Архив има на https://www.olympicchannel.com/en/playback/ice-skating-2017-isu- … ophy-china-day-3/

Последна редакция: нд, 26 ное 2017, 16:49 от Шошулчо

# 574
  • MJF
Шанхай изгледан начело със синхронното но с Лейк Пресид имам "дупки" още. Нещо 5-я етап и най-вече 6-я трудно ми "вървят".  Mr. Green но гран-при финала все пак ще гледам- добре че Вакаба, Бо, и Меди-Зак се класираха иначе ....  Mr. Green нямаше да гледам  Wink. Ама така де и без това гран-прито тази година се получи "олимпийско" и оставаше пък фигуристи с реално силни изпълнения на гран-при да не са на финала заради .....  Close една камара.........
Та така.
Евгений Плющенко
Satoko Miyahara
Виктория Синицина – Никита Кацалапов
Сергей Воронов
По нататък през седмицата евентуално ще споделя впечатленията си от 6-я етап но сега само да кажа как ме изненада Миахара.
Много ме зарадва Сакамото. Вълнително със Саханович- как може да не си вярва така тази състезателка.
А за незавършилите състезанието направо не ми се говори, то преди това колко не стигнаха до него  ooooh!, .... направо  Rolling Eyes. Но ако продължа ще стане дълго. Спирам сега  Peace
Сетих се  за още нещо, което попадна в тв кадър- Рафаел и мъжкия пиедестал- треньор на целия. Много мил и приятен момент. Направо може да се окрасим тук с тази снимка. Обичам такива моменти.
Всеяпонский чемпионат среди юниоров. В городе поэтов
Javier Fernandez
Second ISU Shanghai Trophy comes to a close

Последна редакция: вт, 28 ное 2017, 16:55 от Шошулчо

# 575
  • София
Аз имам много да наваксвам с този етап, но не знам откъде да започна и не знам дали ми се иска с оглед на случилото се при мъжете. Иначе разкошно интервю с Хави
Should Quadruple Figure Skating Jumps Perhaps Be Banned?
Това сякаш аз съм го писала.
Даже нещо интересно по темата имам в главата си, дано ми остане време да го оформя текстово.
Знаете, че следя БГ състезателите. В Андора имахме 2 танцови двойки, едната си осигури точките за Европейското при дебюта си, както и тези за волна за Световното, та може й да доживеем да видим отново БГ състезатели на Световно, че такова чудо не познаваме вече 3 години.
Теди и Симон
Мина и Кристофър

# 576
  • MJF
То 6-я етап и валидолен и със странно съдийство..... да не забравя и прословутите насекоми из леда  Mr. Green. Но заслужава гледането заради няколко светли момента и добри изпълнения.
От къде тръгнахме с първия етап приповдигнато и къде завършихме?! На всичко отгоре дълго време няма да мога спокойно да гледам церемониите по награждаванията- ще съм нащрек ще има ли аджеба медали  Blush Mr. Green. Ей на , проверих за финала как стои въпроса- медали има, успокоих се  Wink Laughing.
Треньорката на Сатоко Миахара и Марин Хонда - https://twitter.com/Iron_Klaus/status/933581056091049984

Видях горните изпълнения на нашите фигуристи. Браво. Не бях гледала нищо от Андора до сега. Мерси   Hug

Последна редакция: чт, 30 ное 2017, 07:05 от Шошулчо

# 577
  • MJF
Въпреки че заради превода от италиански на английски четенето ми се забавя спрямо обсъжданото , съдържанието ми е доста интересно а и си тренирам паметта - колко помня от минал преди 2-3 седмици турнир Wink Laughing. Но пък си тествам и вниманието- колко неща от повдигнатите в дискусията съм забелязала вече.
Kiss & Cry - Episode 6
И още един интересен анализ- Бантики и пуфики © топ-7 ISU World Standings
Въобще четива достатъчно занимателни за паузата до финала.

От @SkatingPj Podcast 2 разговора след Scate Canada с Ашли и Джейсън
Savchenko and Massot: Enjoying The Moment
Maia and Alex Shibutani

Последна редакция: чт, 30 ное 2017, 08:20 от Шошулчо

# 578
  • MJF
И така състава на финала очаквано взе да се променя. Честно казано съм доволна от взетите решения от Медведева и сие и Бо-ян и сие. Не че ме радва причината, ама въобще. Дано за оли са в състезателно състояние а до тогава да внимават и да не се поддават на целия натиск  Rolling Eyes. На тяхно място са Сатоко и Джейсън.
Да видим ще има ли други замени до старта.

Юка Нагаи - https://www.sports.ru/tribuna/blogs/skatingfenec/1491207.html

Освен замените на участниците във ФГП  другата новина е,  че севернокорейския спортен дует Ryom Tae-ok - Kim Ju-sik няма да участва на олимпиадата. Въпреки че си завоюваха квота в Оберстдорф  Confused. Тяхната квота се заема сега от Япония.

# 579
  • MJF
Волната на Рика Кихира с 2 тройни аксела- https://www.youtube.com/watch?v=tUyxMcmf68Q

Ice Talk   Ep. 51: Nick McCarvel & Jackie Wong

# 580
  • MJF
Интервюта от Фладе:
Мурамото-Рийд
Самарин
Астахова-Рогонов
Загитова

Юзуру - Yuzuru Hanyu in Moscow: start of his road to PyeongChang 2018

Обзор на синхронното на Шанхай трофи - Shanghai Trophy 2017. Однажды на льду Поднебесной
От мен да добавя че и композициите на галата бяха чудесни. До една.
Иначе като цяло впечатлението ми бе - три отбора в добра форма като за момента в сезона и с хубави програми- първите 3 волни са направо естетика. Съответните американски и канадски отбор ми бяха нещо като "фаст фууд" отвсякъде  Peace.
И в Шанхай китайските снимачи бяха "на висота"  Mr. Green но не мога да не ги похваля пак за старанието в осветлението на галата и съответно чудесната атмосфера така не "на свещи" а видими и осветени като хората.

# 581
  • MJF
И така дойде ред на японските снимачи или по друг начин казано местим се в Нагоя.  Wink
Родния евроспорт нещо ще даде- https://www.eurosport.bg/tvschedule.shtml
7 часа разлика. Начало в четвъртък в 7,10 ч с кратките юньорски спортни. Таблицата ще се появи утре.

Днешните решения на МОК се очакват. Дано са адекватни. Ама какъв автогол си вкара целия спорт когато не може да ограничи политиката от спорта.  Tired

Maria Sotskova
Да се разкрасим финално
Медалите, които проверих първо  Simple Smile, са с този рисунак горе. Направо масивни на фона на безмедалния турнир.  Mr. Green

За настроение нещо от архива - Johnny Weir Skates to "My Way" at the Torino 2006 Winter Olympics | Music Monday

Последна редакция: вт, 05 дек 2017, 09:56 от Шошулчо

# 582
  • София
Решението на МОК е очакваното за мен и много логично. Сега обаче се чудя дали Екатерина Боброва ще може да участа, защото тя все пак е хващана с допинг.

# 583
  • MJF
Прочетох мъдреците в МОК. Относно фигурното само за лекаря на руските фигуристи като отбор имам съмнение дали ще има питанки и прочие към него- Шведский или нещо подобно е името , сега да не ровя. За други от фигурното не виждам да бъдат засегнати
Боброва не е хващана с допинг по моите разбирания. Невинен до доказване на противното е моето дълбоко верую и за това и бях възмутена от целия кязус с нея и танцовия дует и няма как да го преглътна. Въобще не разбирам и приемам обърнато законодателство  Twisted Evil.  Голямо поредно петно за ISU.
Сега чакам ще има ли заявление от мъдреците на ISU някакво, ей така от кумова срама.
Пълен позор за МОК са последните не 1 десетилетия - хваща ги тез мъдреци периодично запек но нито се стараят да потърсят диагнозата, причинителя за него.... съответно не може и да има адекватно лечение  Stop. " О....рат" моментно работата и така до следващия път когато се затегнат. Всъщност олимпизма е в голяма криза и става все по-тежка.
Но не мога да се ядосвам и за МОК. Стигат ми тез под абревиатурата ISU.

Ашли пише че на националното смята да се върне към Ла-ла-ленд програмата си от началото на сезона- почти не съм я видяла- беше на малко състезание в съответен запис не под големите светлини.
Альона-Бруно в Нагоя ще са с миналогодишната си кратка, решили са да се тестват с нея на това състезание и да преценят за натък в сезона.
Въобще нагаждането на програмите ще е до олимпиадата. Ако въобще я има.  Mr. Green. Неее на пълна пародия го обрънаха всички. Чакам си Милано аз и готвя прощални слова за една камара настоящи фигуристи. Ей така на пук на ситуациите до Милано на които и по нежелание ще стана свидетел  Tired.
Сайта на ISU  в момента не мога да отворя, с 2 браузъра пробвах. Ехххх  Mr. Green

# 584
  • MJF
Ето защо снощи бе блокирал сайта  Mr. Green- ами те писали и монтирали  та преписали чак.  Wink
Meet Cathy Reed - Чарли Уайт бе чудесен "агент" в Хелзинки. Да видим как ще е Кати в подобна роля. Току виж Рийд, Мурамото развият танци в Япония  Simple Smile.
Официалните обзори: 1,    2 3, 4

Както пише картина от юнорите на https://www.youtube.com/user/ISUJGP2011 а предполагам и на ISU -канала http://www.eurovisionsports.tv/isu/single-pair-skating-ice-dance/
За сеньорите по-сложни са нещата както знаем на пръв поглед:
Евроспорт 2 утре дава само тях, петък май нищо и т.н. в техния си познат ни стил.
Руската тв интернет транслация не ми е много ясна- не съм я пробвала просто. Знам че има геоблок и че там мълчат по време на изпълнине Юлия Липницкая и сие. Видях няколко записа от тях в тубата на гран-при сериите
Ютуб транслациите от евроспорт преъра от любители като нас също са вариант...
Някои гледат и с финтове като са си платили и на icenetwork.
.....въобще без картина към сегашните технологии трудно ще останем  Mr. Green въпреки всички напъни на кой ли не. Ей на дори от закритите японци ни "огрява слънцето". Дори съм се подготвила психологически за техните снимачи  Laughing

До тук за лайв картината. За записи проблем нямаме въобще както знаем. Желание да има само.  Simple Smile

И така стигаме до вече познатата ни малко странна таблица.  Mr. Green това ме подсеща че лятната олимпиада е в Япония. Какво ли МОК и сие ще сътворят там но ей на хората въпреки контракти на швейцарци и сие си имат собствено виждане за таблица в стил "открийте разликите". С корейците се разправиха. Любопитно ми е как ще се получи с японците а след това и с китайците.
Таблица
Начало утре в 7,10 за нас с директна картина от горните 2 линка без геоблок.

Дано юньорите са се привели в добра форма за това състезание. Свеж въздух очаквам от тях образно казано. Най-бледо все пак подозирам , че ще са юношите- според мен състава не е реалния- имаше по-добри момчета на ЮГП но .......голямата политика този път бе при тях. Да видим.

Общи условия

Активация на акаунт