Фигурно пързаляне - тема не първа

• 85 575
  • 729
  •   1
Отговори
# 585
  • MJF
В отделен пост за да не се "загубят" на фона на ФГП.
Изпълнение на Марина Николова на протичащия  турнир Santa Claus Cup      https://www.youtube.com/watch?v=1qPhVIGbIfg
Запис на кратката не виждам да има но то и таблица на турнира не виждам.
Паралелно има и Golden Spin of Zagreb
Таблици са нужни но някои не го разбират -пей сърце. Също и картина.  Naughty
Yuna Shiraiwa
Б.Турсынбаев

# 586
  • MJF
https://www.youtube.com/user/ISUJGP2011/featured

Изгледах току що кратките юноши без началото на Торгашев. Браво на тинейджърите. Направо им се радвах на леда- действително се пързаляха- четворни в кратката по правилник няма и съответно гледах изпълнения- спорт-изкуство. Реални SB видях за което също браво, поне от гран-при изпълненията им, като изключа Игнатов останалите не съм ги виждала след гран-при до сега.

Да похваля японските телевизионери. Нейсе и до нас стигна това което харесвам в тяхните транслации отдавна- елементите като базова стойност и goe в реално време на екрана- при тях е на един ред горе на екрана обикновенно и по -едро - вижда се лесно. Ние продължаваме да сме наказани с туй "лилаво петно"  на екрана без почти никаква информация реално  Close и сега с лупа да гледаш всичко събрано в петното, щото си нямам друга гледка на екрана  Tired. Браво на японците, уредихме се покрай тях с нещо нормално.

Виждам Кати Рийд с интервюта със спортните но тях след като изгледам изпълненията им.

И за друго да похваля домакините- дикторите много се стараят с имената. Уважавам такива " малки подробности" които за мен не са такива.

Сега момичетата на леда https://www.youtube.com/watch?v=C_wlqYQlY44

Последна редакция: чт, 07 дек 2017, 09:42 от Шошулчо

# 587
  • MJF
https://www.youtube.com/watch?v=XXUSjGdJbW0
http://cricfree.sc/euro-sports-2-live-stream
http://one.ard.de/tv/live   този немски линк също е вариант, сега в паузата м/у сеньорите дават юньорите

Половината спортни видях- първите 3 по стартов ред- нервни, напрегнати ми се видяха до един.  Whistling

Кратките мъже изгледах от до. Внимателно. Ама колко са различни и всеки с различни силни страни. До един бяха на сериозна състезателна вълна и се изпързаляха на кураж. Доволна съм. Грешките в повечето пъти посрешнати с усмивка. Честно казано повечето , без аксела на Воронов май, бяха типичните за всеки един от тях грешки към момента.

Да не забравя за още нещо да похваля домакините. На загрявката чудесно е че дават плануваните елемени от всеки един състезател докато е представен в тези минути. Съвсем удачно и навреме. Така освен за наш Боричев другите коментатори да ме прощават но не виждам за какво са. Установих че и Дниел Вайс мълчи горе долу по време на изпълнение но после почне ли не млъква  ooooh!.  Rolling Eyes що за коментатори нарцисисти.

Последна редакция: чт, 07 дек 2017, 13:31 от Шошулчо

# 588
  • MJF
Започвам с по-подробните си впечатления но първо да кажа за енти път колко харесвам такъв формат състезания и особено този с юнори и сеньори заедно, неповторимо е така.
Няма да карам по ред на състезанието а по настроение  Laughing.
Кратките момичета
От 6-те само Кихира с гран-при финал до тук - миналата година и бе на 4-о място. От 6-е само Кихира и Самодурова с гран-при сезон преди тази година- останалите 4 момичета пълни дебютантки са серията този сезон и ги запомних много добре.
На кратката видях 6 чудесни, силни, мощни изпълнения. 6 напълно различни състезателки. Направо  Party yes smile3501 . Голямо браво и на 6-е. Волната е нещо друго но    такива кратки че видях съм мнооото доволна.
Интервюта с  Трусова,   Паненкова, Кихира.
В програмата на днешния ден добре се получи с дамите и танците. При това състезание на момичетата някак си щеше да е повече и да се "загубят" сред големите. Същото и при танците. На фона на днешните танци юньорските щяха да се загубят а там има доста силни юньори състезатели, така че добре се получи програмата така според мен.
Кихира с реален sb днес, помня добре изпълненията ѝ в сериата и не съм забравила и мнението си за състава на финала  но това е друга тема. Тед е прав в това че Рика този сезон е вече по-разкрепостена, артистична , с внимание към хорео-музика и браво за това и напредва от старт до старт при това.
Тараканова - много ми харесва това момиче на леда като присъствие- има мощ-драматизъм-енергия в едно. Конкретно я харесвам и в тази програма - напълно комфортно ѝ е в нея така да го кажа. Пълно 6 от мен има и съгласна със sb.
Паненкова с по-зрял вид , година и половина по-голяма от Тараканова. Голяма видима концентрация над техническата част от изпълнението и браво за него. Лесно е да се говори ако може малко по -голяма освободеност и внимание към детайла в самата презентация но при тази силна конкуренция на руски терен еле пък в тази школа напълно разбирам и приемам за идеални и такива изпълнения. Ей на дребния дзвер Трусова води в класирането на всички каки.  Браво на Дария.
Косторная е в чудесна форма като цяло към момента за юньорка- 8 месеца по-малка от Паненкова . Всички тези отметки за възрастта ясно защо ги повдигам  Peace. Пълно 6 от мен. Браво за sb. В серията също поне едната кратка програма беше просто супер изпълнение.
Самодурова- на фона на другите състезателни програми се вижда недостатъка в тази програма за жалост. Харесва ми пеенето на фигуристите по време на изпълнение , както казват логично е да помага. Набори с Паненкова -старшите в този руски състав. Браво на Софя за изпълнението.
Трусова - набори с Тараканова - 13 годишните в таз шестица. Направо безгрешна машина днес.
Гледам таблицата - разбивката на вторите оценки и се  Rolling Eyes съдиите въобще знаят ли всеки един от тез 5 съставни какво включва- неее пълна пародия е това тяхното. Пълна моя грешка че погледнах.  Tired

Кратките момчета
Интервюта с Ерохов, Торгашев, Красножон, Сумото.
От тази шестица само Макар Игнатов дебютант тази година за серията. И само Красножон вече с опит от финала - миналата година бе 5-и.
Торгашев е един от фигуристите в тази шестица за които мърморя , че са на финала за разлика от други фигуристи,  които повече заслужаваха. Той е от типа "по-добре да няма скокове в състезателните програми". Бори се не само с 3 аксел но и с останалите скокове от както попада пред очите ми , напредък няма. Иначе останалото му е на ниво.
Игнатов- от новите лица които запомних тази година. Много приятен за гледане фигурист на леда когато е във форма, но това не му е сила за сега за съжаление. Хареса ми изпълнението днес. А май и расте в момента на височина. Браво за sb  днес.
Браво на Сумото за това изпълнение пред родна публика. Тази програма му се получава добре не за първи път този сезон и с прово sb.
Пулкинен-  слушам тази песен и се сещам не знайно защо за съдиите- ама така ми иде всички да ги "fix you"  341uu  , че няма накъде. Иначе фигуриста го помня от последното им национално. Тази година на серията не бях впечатлена ама ей на и той на финала стигна.
Красножон с хронично надутите си оценки отдааавна ми е хроничен трън в очите. Днес браво му казвам, добро изпълнение като за него , но не повече. Той е от фигуристите които гледаме  аз и  съдиите по много различен начин. Има няколко такива  фигуристи и за капак събрани в  това състезание за моя "радост" . Реално sb  и за него.
Ерохов- днес по-осторожен, по-концентриран над техниката и с грешки , който му попречиха за първото място. Добре
че съч виждала идеално изпълнение на тази програма, жалко че днес не се получи такова. Стискам му палци на волната.

Последна редакция: чт, 07 дек 2017, 19:53 от Шошулчо

# 589
  • MJF
Спортни.
Кратки юньори
Сюн-Гао-харесвам и двете им програми този сезон. Прилично изпълнение днес. Както казват всички инересен танцово-спортен микс са.
Бойкова-Козловский- продължават с доста колебливи изпълнения този сезон - в някаква криза са. Всевъзможни грешки до тук в сезона.
Полуянова-Сопот -  в общи линии ме  Laughing в тази програма особено Сопот но не в добрия смисъл. Някак си изпълнението на хореографията е  Simple Smile. А и sb  получиха.
Александровская-Уиндзор- объркващо е така на 2 фронта с този дует, ту при юньорите, ту при сеньорите, Уиндзор дерзае когато слуша Катя и сие.  Simple Smile.
Панфилова-  Рылов- този дует е дебютант този сезон въобще. Харесах ги от раз. Направиха по едно много добро изпълнение на кратката си и волната си на гран-при стартовете си. Радвам се че им се получи добре и  този път кратката.
Павлюченко-Ходыкин - силно начало и кофти финал.
Борбата реално ще е на волната.
Кратки спртни.
Интервюта с Сюн-Гао, Александровская-Уиндзор. Павлюченко-Ходыкин
Кратки спортни- нервно начало. Лошо снимане, що за ракурси и разбира се губене на дуета от кадър. Съгласна с класирането. Почва вече силно да ми тежи масовката на грешки на паралелните скокове, просто прекаляват вече  Naughty.
Столбова-Климов и този път с "креативи" , но след това начало как се събраха евала им казвам. Альона-Бруно с този sb резултат вероятно и на сведващия им старт ще ги видим с тази кратка  Laughing. И Суй-Хан след началото бетон нататък.
Тарасова-Морозов за силното си изпълнение получиха и sb.
Перипетиите на спортните днес - http://www.isu.org/inside-single-pair-skating-ice-dance/figure-s … ?templateParam=15 а аз се чудех какво става след края на кратката на Альона-Бруно.  Whistling
Пресконференцията

Да видим борбата на волната в събота, добре че имат ден пауза.

Алена Косторная
Анастасия Тараканова
Алексей Ерохов
Цитати от мъжете и танците   и пресконференциите им - мъже , танци

С подредбата в краткия танц съгласна.
Таблицата иначе ме развеселява като съдържание и точки.

Thinking уж кратък формат а доста писах.

# 590
  • MJF
За петъчно добро утро юньорски кратки танци  Simple Smile
Интересно  че кратките танци на финала минаха без "деспасито"  Whistling
Отвратително снимане на дуетните дисциплини.
Нови рокли забелязах ако не се лъжа 2. Едната определено одобрявам като смяна- Christina CARREIRA на двата си гран-при старта беше с нещо само по себе си не лошо но не в/у нея, попаднало ѝ е правилно огледало за финала.  Wink
Кати Рийд нещо не ме спечели за желанието ѝ за технически специалист. Тед по всякакъв начин я "мъчи" за някакви детайли но не  blahblah Рийд остава на ниво общи приказки дето и аз ги пиша тук . Ако я цитирам всички се постараха и технически и като презентация. Браво и на 6-е дуета.

Вчера на краткия танц при големите също видях променени тоалети. Теса и Чок в някакви модифицирани цветове поне на моя екран.
Визуално без да се взирам въобще в детайли и протоколи подредбата в краткия танц вчера  ми се стори реална. Таблицата ме развесели как първите 2 дуета са в точка, последните 3 дуета са в точка а Шибутани са на впечатляващо отстояние и от двете групи по средата. Ех тези съдии и сие в танците  Mr. Green. Но то дори Рийд като слушах, дето повече за "  face expression" от колкото за фиг. пърз танц..... каквито са съдиите, такива са и снимачите и ...........а ни занимават с допинг  Tired
Волните спортни юньори- браво на фигуристите в тази дисциплина. Креативи на паралелните скокове не липсваха и тук. Уиндзор успя и нетипична грешка да покаже."Пречкат се" с Александровская при юньорите те вече. Панфилова-  Рылов с чудесно изпълнения на волната. Много съм доволна че Панфилова-  Рылов и Павлюченко-Ходыкин се спревиха така добре на волната. Тези два дуета са нови за мен тази година и ги запомних още на гран-при стартовете им. Стараят се не само технически но имат много добри умения и желание за интересна презентация а и програмите им са интересни, изпълняват ги с желание.
Първите медали определиха спортните юньори - първите 2 дуета са в една точка и ако бях аз щях да сложа в същата точка но в обратен ред - Панфилова-  Рылов на първо място. Най-малкото за наказание на падащия на никакво място Уиндзор  Wink а той дори сума адмирации събра "на диванчето".  Laughing
Много кратки паузи м/у дисциплините, да се чуди човек как и до колко успяват да подготвят леда а и зрителите да отдъхнат.

Волните момчета
Юношите очаквано гледайми почти само на кратката. Днес само Красножон на състезание. Не им бе ден. Няма какво дори да коментирам. Но поне въобще друго и не очаквах като изключа, че се надявах и на Ерохов да му се получи волната. Здрави да са.
Крайното класиране

ISU JGP Final - Pairs Press Conference- ехх как нямат опит с медии юношите  Laughing и това трябва да се тренира.
Видео-интервюта- Yumeng GAO - Zhong XIE Daria PAVLIUCHENKO -Denis KHODYKIN  ,  Apollinariia PANFILOVA - Dmitry RYLOV    , Ekaterina ALEXANDROVSKAYA and Harley WINDSOR

Последна редакция: пт, 08 дек 2017, 11:49 от Шошулчо

# 591
  • MJF
Мислех че е с геоблок но сега гледах волните дами на https://ok.ru/live/group/54739788169464
Значи става и тук за гледане но на моменти поне при мен увисва картината а и с Липницкая има някакъв "хванат от гората" не знайно защо в ефир.
На http://www.eurovisionsports.tv/isu/single-pair-skating-ice-dance/ има записи на вчерашния ден на сеньорите но не знам кога са качени. Дали в сащия ден или на другия.
Немците май и те ще дадат волните мъже след малко http://one.ard.de/tv/live

# 592
  • MJF
Интервюта, пресконференции, медали при юньорите на техния канал - https://www.youtube.com/user/ISUJGP2011/videos
Пресконференциите на кратките дами и волните мъже на тефния канал - https://www.youtube.com/user/SkatingISU/videos
Цитати - http://www.isu.org/news
Изгледах кратките дами и волните мъже но още не ми се коментира. Чакам да ми мине..........  Whistling

# 593
  • MJF
След вчерашния празник с момичетата днес пак празник с дамите на кратката им. Чудесна гледка. 6 силни , красиви и мощни изпълнения. Напълво доволна съм от тях. Видях и пресконф.
Видях и протокола- Вакаба и Кейтлин са получили своите "!". Въобще много sb днес.
Браво и на 6-е.
За разлика от женската половина в синглите мъжката не е празник, нито при младежите, нито при мъжете.
Реално Воронов днес събуди залата  Laughing. Браво на него и на публиката, готин момент са получи така. Браво за това волно изпълнение. Под него в класирането са едната категория/вид- Рипън и Браун. Единия с имагинерния луц, другия с проблем на тройните скокове.  Peace без грам критика/присмех пиша това за тях, още повече че съм наясно защо е така при тях. Триото над Воронов ми приличат на гладиатори. Нейтън и Шома се борят с 5 четворни а Миша и той близо до тях като борба. Гледам ги, боли ме при всяко падане,  Confused да не се счупят пред очите ми на самото състезание и се чудя защо всъщност гледам този мазохизъм.  Thinking ей на , до там стигнах. За това не ми се и коментира. Чух първите трима на пресконференцията.  Confused
Крайното класиране и награждаването

# 594
  • MJF
Приятно е сутрин кафето с такъв спектакъл какъвто показаха току що юньорите в танците. 6 наистина силни, интересни и с голям състезателен драйв изпълнения. Всички в чудесна спортна кондиция. Много силен старт- май всички получиха и то реално sb. За мен като бонус и лебед черен  Simple Smile. Софья  Полищук- Александр Вахнов помня че ме стреснаха с лебеда си в Бризбейн на самия старт а серията  Laughing След това в Егна бяха туширали малко външни фасон и сега вече на финала напълно го одобрявам.
Поздрав с този черен лебед- от малкото нормални лебеди в тоз олимпийски сезон  Simple Smile

Крайно класиране
Jr. Pairs Victory Ceremony
Следват волните момичета  Crazy.

Нейсе таблици и от текущите турнири в Загреб и Будапеща.
SANTA CLAUS CUP  с българското участие
Golden Spin of Zagreb
Картина в тубата има.

Последна редакция: сб, 09 дек 2017, 07:57 от Шошулчо

# 595
  • MJF
На запис ще гледам днешните сеньори- много са нервни  Mr. Green този сезон  и аз се "заразявам" от тях  и ми трябва картина от залата  без грам коментатор и пълно спокойствие около мен.  Simple Smile

Волните момичета и крайното им класиране .
Какво да кажа по-напред, 6 момичета а толкова много неща показаха в едно състезание. Днес на волната се сгрешиха само "извънредните елементи". Явно бяха планувани 3A, 3A-3T и 4S. Мнението ми за тези елементи е ясно. Получи се комбинацията днес чисто. Трусова и Кихира ги изключвам от по-нататъшния коментар, сами са си виновни  Mr. Green за това след като се мъчат с такива елементи. За останалата четворка само позитив мога да кажа за целия им старт на финала. Косторная най-високо оценена от тях на това състезание, да има пълен пакет. Но на мен точно другите 3 много ми харесват със своите силни страни. Тараканова просто с цялата си енергия, драйв и стремеж към осъзнато пързаляне. Паненкова не получи реални оценки тук в "цялата навалица" а от мен има 6- направи най-доброто си състезание до тук в сезона, малко стегната бе в кратката но пък точна. Въобще е на крачка от дамите. Самодурова вече стабилна, обрала на този старт малко от презентацията на която е способна в името на техническата точност и направи за себе си 2 много чисти изпълнения. Радвам се за всяка една от тях какво успя да събере в едно на това състезание. А отделно ме зарадва така и цялото състезание. Въпреки че на фона на "трагедията" в мъжкото пързаляне това напомняне от Кихира и Трусова ми е просто в повече  Peace. Никой не ме пита но отказвам да приема тези "ултрас".
Как гледам мъжкото "пързаляне" този сезон? Спортните по принцип знаем каква рискова дисциплина са и там винаги гледам по друг начин, с друг настрой и нямам проблем. Но сега мъжете почти не мога да ги гледам спокойно - не дай си боже се счупят пред очите ми  на леда в състезанието. Още ми е пред очите Нейтън на галата на националното му първенство и инвалидния стол. Що за гледка по избор за гледане?! Добре че поне билет не съм платила.  Tired
Нещо което ми прави лошо впечатление по видеоинтервютата и пресконф. е лошите преводи- много неточни са преводачите , направо ме  Close Rolling Eyes, що за непрофесионалност. Но това пък може да накара някои състезатели да се позанимават за разнообразие м/у тренировките с чужд език- за начало дежурни фрази ако съм на тяхно място  Wink Laughing, стига като за туй ниво въпроси от пресата за бърз отговор.

# 596
  • София
Ох, добре, че днес и утре съм си почивка и мога да гледам както си трябва Simple Smile
Днес станах с петлите, за да изгледам снощните записи от кратките изпълнения и да мога да се включа за пряката транслация от 09:30 ч. Единствено записа на мъжете ще гледам след волната при жените.
Браво на дамите (и момичетата). Най-доброто състезание за сезона. Ето, че като я няма Медведева и е интересно...  Grinning Така де, психологията е водеща във всеки един спорт. Възхитен съм от всички, браво браво браво  bowuu
Една бърза прогноза за волната - Загитова/Сотскова/Костнер (ако не допусне грешки може и втора...).
Дано Кейтлин ме опровергае, харесва ми много, но на северноамериканките волната програма им е ахилесова пета...

за танците
Ухаааааа, толкова много се радвам за моите любимци, вълшебните Габи и Гийом.  Heart Eyes Sunglasses
Ако се пързалят/реят така са абсолютно непобедими към днешна дата. Тук тройката за олимпийския подиум изглежда разпределена вече от съдиите, разбира се ако някой не се срине и допусне груба грешка, както брат и сестра Шибутани например във волният танц.

спортните
Уау  Shocked Кой можеше да го очаква това? Това и за нас да е урок. Вече дадохме златният медал на китайците, но в спорта никога нищо не е ясно. Альона и Бруно с нови световни рекорди във волната и генералното класиране?!  Shocked Абсолютен шок за мен. Че китайците допуснаха грешки в кратката програма ясно, ама това което се случи във волната изуми. Аз лично не мога да приема чак такъв сбор за волната програма на германците, още повече, че Альона допусна и грешка при тройния салхов от изхвърляне, но знаем, че на подобни турнири съдиите винаги удрят едно рамо и рекордите валят. Сега въпросът е китайците да удържат чисто психологически, защото за мен си остават фаворит номер 1 въпреки хвърлената им ръкавица. Истинска наслада за очите са. Единствената спортна двойка, която изглежда като танцова + скоковете и по-сложните поддръжки. Альона я харесвах повече с Робин, но пък и те да станат олимпийски ще се радвам, защото на нея само това и липсва.
Миналогодишните победители в Гран при се сринаха тотално. Искаше ми се Столбова и Климов да са в тройката, но сами са си виновни, за да не попаднат там. И тук изглежда интригата на олимпиадата ще е около бронзовия медал само.

# 597
  • MJF
Diavolo, наваксваме с финала  Simple Smile. Направо го добутвам че нещо ме умориха в повече в този сезон с гран-при серията.

Аз сеньори днешни още не съм гледала но видях резултата на спортните. Мда, имам големи чудения с олимпийските медали във всеки вид. В спортните да речем как да събера Суй, Хан и Савченко на едно стъпало- на един цвят медали.  Whistling ей такива ребуси имам във всички дисциплини и за всички цветове медали. Добре че организаторите нямат този дерт иначе ще се разорят от правене на медали и ще минат на безмедален вариант  Laughing Mr. Green. Оххх тез франсета и медалите дълго ще ме  hahaha
Гледам да гледам на пълно спокойсвие вече сеньорите защото подозирам при редица,  че това са последните им стартове на които ги виждам и то в такава спортна форма. Въобще стана ми и на мен много вълнително гледането а още сме в първата трета на сезона , макар ѝ в края ѝ. Да мине гран-при финала и да се стегнем на националните- там чакам добри изпълнения от една камара народ руски, канадски, японски  и американски.  Simple Smile

# 598
  • София
И какво сега, Евроспорт няма да дават волната програма при мъжете? Язък. Писна ми вече от техните простотии.  Naughty
Боричев каза обаче кой е спечелил. Язък. Ще гледам пак ама без тръпка.

# 599
  • MJF
http://www.eurovisionsports.tv/isu/single-pair-skating-ice-dance/   има пълен запис на волните мъже и без коментатори
Аз не гледам по евроспорт финала и не знам точно програмата им но мъжете свършиха вчера състезанието и малките и големите и добре че така. Днес последния ден щеше да бъдат излишна минорност с "програмите" си- да ме прощават но могат да се "гледат"  и с протокол само  Confused
На това състезание ако трябва да избера какво да изгледам от мъжете ще е  краткта на Нейтън, волната на Воронов, по малко от Рипън, Браун, Коляда и Шома- комбинация от двете им програми  Whistling. Въобще....

Изгледах волните спортни- напрегнато състезание се получи, продължават многото грешки на скоковете. Към допълнение на споделеното от Diavolo турнира бе спечелен от 2 програми без ултра-елементи. Това го споменавам относно съдиите и техните вече до гуша ми дошли рекорди. Хубус щом мислят че са рекорди нека ги раздават като топъл хляб, какво ще правим след оли сезона с оценките , пак ще е сеир. Но това няма общо със състезателите, така че да не се отплесвам. Всички волни с колебания, брояха се по грешки, съдиите нещо и те наредиха. ФГП свърши и ми се иска вече от тук нататък в сезона рязко да намалеят грешките на паралелните скокове. Толкова много натрупаха сгрешени скокове до тук , че други грешки и да имаше в цялата серия аз почти не ги забелязвах. Ей на днес има и нулиран пирует но скоковете се виждат "отдалеч" и нарушават ритъма колкото и да е дълга волната програма. Ето днес Суй-Хан след скоковото колебание в началото колко време им трябваше да се върнат и създадат нужната атмосфера за тази програма- чак във втората проловина на програмата се получи. Та така моля ги да се вземат в ръце спортните и да заскачат на предстоящите големи стартове.
Крайното класиране
Пресконф.

Diavolo , не позна волната при дамите. Тепърва ще ги видя но пиедестала повтаря този от френския етап но тук за разлика от Гренобъл Загитова-Озмънд- Сотскова са с медали.  Simple Smile

Последна редакция: сб, 09 дек 2017, 19:38 от Шошулчо

Общи условия

Активация на акаунт