Отговори
Здравейте.
След ноктопластика с гел имах красиви нокти 4 месеца и когато отидох на поддръжка последния път,когато ми свалиха лака се оказа че единият ми нокът се е надигнал малко в единия си край.Свалих Гела.Отидох на дерматолог и диагнозата е гъбички...нямам за сега други засегнати нокти..само един е.Изписаха ми разтвор,който се приготвя в аптеките по рецепта..трябва да се капя 2 пъти на ден,също така и с екзодерил разтвор.Изчетох доста теми,но повечето са за гъбички на краката.
Ако може дайте ми съвет как да си предпазя останалите нокти ?Ако си взема дезинфектант за ръце и се Мия с него или с антибактериален сапун дали ще огранича разпространението?Все пак няма как да не си мокря ръцете...или да слагам ръкавици...и как да си дезинфекцирам пилата,нокторезачката?Лекарката при която ходих ме посъветва да си лакирвам с обикновен лак засегнатия нокът,защото ацетонът помагал срещу гъбички,но като се разрових в Интернет останах с друго мнение.Също така,ако може препоръчайте ми някоя марка масло от чаено дърво,от което сте доволни..и един последен въпрос антимикотичен спирт антимико бета или антимико ацид?

# 1
Получило се е така,защото нокътя е наранен с недезинфекциран инструмент.Често се случва при маникюристки,които имат много работа и нямат време и желание да си почистват инструментите.За да предпазиш останалите нокти,третирай и тях със същия препарат,който са ти изписали за заразения!

# 2
  • София
Аз си капя направо масло от чаено дърво. На Евтерпа.
Даже и с нормална добра хигиена, няма да заразиш останалите.
Дезинфекцирам си инструментите със спирт.

Антимикотичния спирт се изписва според това какви са самите гъбички. Но това се установява след изследване.

# 3
Да от Интернет разбрах,че се правят някакви изследвания за да се уточни какви точно са гъбичките,ако не се лъжа...май ще трябва пак да посетя дерматоложката

# 4
Благодаря ви за отговорите..а иначе от маслото на Евтерпа доволна ли си,защото някъде четох че тези евтините масла не били никакви масла и не вършели никаква работа...другаде пък споделят че са много доволни

# 5
  • София
Благодаря ви за отговорите..а иначе от маслото на Евтерпа доволна ли си,защото някъде четох че тези евтините масла не били никакви масла и не вършели никаква работа...другаде пък споделят че са много доволни

Много съм доволна. И не бих го нарекла точно евтино. Само 10 мл са за около 5 лв. Значи примерно 100 мл са 50 лв. - доста си е. Кокосовото масло примерно е 100 мл за 10 лв.

# 6
Тогава ще си взема на Евтерпа,няма смисъл да давам 25лв за 10мл..предполагам че ще върши същата работа

# 7
  • оттам, откъдето започва България
Точно същото отделяне на нокът на кутрето получих и аз без да ходя на маникюристка. Третирах само със спирт Антимико бета за 1,20 лв. мисля че беше и всичко е ок. С този евтин спирт оправям и гъбички по кожата. Пробвай и няма да съжаляваш. Бях се изплашила, когато ми се отлепи нокътя от кутрето постепенно, докато падна окончателно. Този спирт ми помогна и сега всичко ми е ок.

# 8
Как точно използваше спирта..в смисъл само върху нокътя или и под него..до колкото разбрах май малко изгарял кожата този спирт

# 9
Препоръчаха ми също да си взема чесново масло меки капсули и хем да пия хем да се мажа с тях..някой пробвал ли е да пребори гъбичките с него?

# 10
  • Под гъбата
Потърсете Имаверол от ветеринарната аптека. Всеки ден мажете с клечка за уши под и над нокътната плочка до израстването на нов нокът

Общи условия

Активация на акаунт