След ноктопластика с гел имах красиви нокти 4 месеца и когато отидох на поддръжка последния път,когато ми свалиха лака се оказа че единият ми нокът се е надигнал малко в единия си край.Свалих Гела.Отидох на дерматолог и диагнозата е гъбички...нямам за сега други засегнати нокти..само един е.Изписаха ми разтвор,който се приготвя в аптеките по рецепта..трябва да се капя 2 пъти на ден,също така и с екзодерил разтвор.Изчетох доста теми,но повечето са за гъбички на краката.
Ако може дайте ми съвет как да си предпазя останалите нокти ?Ако си взема дезинфектант за ръце и се Мия с него или с антибактериален сапун дали ще огранича разпространението?Все пак няма как да не си мокря ръцете...или да слагам ръкавици...и как да си дезинфекцирам пилата,нокторезачката?Лекарката при която ходих ме посъветва да си лакирвам с обикновен лак засегнатия нокът,защото ацетонът помагал срещу гъбички,но като се разрових в Интернет останах с друго мнение.Също така,ако може препоръчайте ми някоя марка масло от чаено дърво,от което сте доволни..и един последен въпрос антимикотичен спирт антимико бета или антимико ацид?