Искам да кажа ... (85)

• 71 478
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
Мариат, и аз като реша да раздавам трябва да е тайно, защото дребната не си ги дава, дрехите и ставали, били и любими, книжките  също и т.н. И става вехтошарник вкъщи, обожавам да хвърлям и разчиствам, получавам приток на чист въздух, а на дребната и призлява  Mr. Green

# 256
Мариат, и аз като реша да раздавам трябва да е тайно, защото дребната не си ги дава, дрехите и ставали, били и любими, книжките  също и т.н. И става вехтошарник вкъщи, обожавам да хвърлям и разчиствам, получавам приток на чист въздух, а на дребната и призлява  Mr. Green
Същата история. Един ден като бяха малки и аз тайно дадох 9 торби (лидълски) с чисто нови плюшени играчки на едно бебе от компанията. Имах с майката уговорка- само да не ги оставя при бабата, която ни е съседка, че да не ги видят и да си ги познаят децата ми. След 2-3 години сме канени на рожден ден на детето у дома им. Леле като си видяха и познаха играчките. Рев, рев, развалихме празника на горкото дете. И още е така. Аз раздавам и казвам, че съм качила на тавана и са опаковани и не мога да им ги дам. Дрехите- пак същата история. Сега щерката на 11 год. беше на мнение че блуза за 5-6 години още й става и ще си я носи. Едвам я спрях да я мери, за да ми покаже че е права. Много рядко изявява желание за подаряване на лични вещи.

# 257
  • Ямбол
О, аз от доста неща се отървах при миналогодишното пренасяне.
Един кашон играчки - стари и нови подарихме на съседски деца и циганчетата.

Оф, пак се размина бурята, да видим докога ще е така.

# 258
  • До морето
Боже, каква буря?! При нас не е валяло от месец и половина, ама капчица не е капнала. Такъв отвратителен задух е, чак въздуха лепне....
Всичко раздавам, подарявам, хвърлям. Много добре се чувствам после, олеква ми на душичката.

# 259
Всичко на този свят е случайно. Всичко.
А според мен нищо на този свят не е случайно.
Ама нищо.
Минава време и се потвърждава това.

Докато успея да коментирам началото на темата, вие вече сте на друга Simple Smile
При мен вали като из ведро. И рязко захладня.
Лято, лято ...!

Последна редакция: чт, 11 авг 2016, 22:23 от Alleisha

# 260
  • Ямбол
Всичко на този свят е случайно. Всичко.
А според мен нищо на този свят не е случайно.
Ама нищо.
Минава време и се потвърждава това.
Например? Кое не е случайно? Т.е. кое се е потвърдило, че не е случайно?
Не се заяждам. Интересни са ми тези разсъждения.

# 261
Не е случайно как се развива животът ни.
Хората, с които се срещаме.
Тези, които остават.
Така си мисля...

# 262
И аз мисля, че няма случайности, или поне, докато не се срещнат две.

# 263
Добро утро, дами!
Не знам къде е валяло, къде е топло, но днес се събудих и на вън времето ми подсказа, че лятото си отива... или поне идва такъв период. За мое съжаление скоро наближава и учебната година. Откакто съм пак ученичка можех да изкарам още 2 висши образования.

# 264
Добро утро!

Тук най-накрая разхлади... Преваляло е и малко дъжд, доволна съм.

Искам да изкажа за пореден път възмущението от здравеопазването в България... Все си мислех, че поне в голяма, частна болница, където си плащаш като поп ще е малко по-различно, но уви. Не може лекар, учил 100 години в чужбина да не може да си отвори диска със скенера, за да си погледне снимките и да постави диагноза. Аз го отварям, за бога! Направо човек трябва да се моли да не му се налага (не съм патила аз, моя близка).

# 265
Добро утро, дами  bouquet
И при нас е по-хладничко, но смятам, че бързо времето ще се оправи, че навън гледката вече много ми напомня на есента.Усеща се вече Crazy
Искам да кажа, че хем съм притеснена, хем много щастлива и някак не мога да се отпусна и да се зарадвам истински.

# 266
Добро утро!

Тук най-накрая разхлади... Преваляло е и малко дъжд, доволна съм.

Искам да изкажа за пореден път възмущението от здравеопазването в България... Все си мислех, че поне в голяма, частна болница, където си плащаш като поп ще е малко по-различно, но уви. Не може лекар, учил 100 години в чужбина да не може да си отвори диска със скенера, за да си погледне снимките и да постави диагноза. Аз го отварям, за бога! Направо човек трябва да се моли да не му се налага (не съм патила аз, моя близка).

Добро утро!
Не искам да прозвучи като защита към лекарите, от които всички по един или друг начин са си изпатили, но искам да кажа, че лекаря не е длъжен да може да прави всичко. Да, това говори за някаква грамотност, но преди като ходех при нашия лекар имаше мед.сестра, която отхвърляше всички административни въпроси, като попълване на бележки, болничен и други подобни, лекаря само преглеждаше, сега като вляза първо, че се чака повече, второ се започва - влизане в системата, попълване на данни, 15 минути минимум въвежда всевъзможни формуляри и 5 минути му е прегледа. Системата им е бавна, както повечето системи в държавните учреждения.
Зимата покрай проблемите ми с ушите - лекарката всичко пише, сестрата седи и сгъва легнин на тампони и това единия ден, а на втория ден седи със скръстени ръце, т.е. нищо не прави. По този начин лекарите стават натоварени с куп странични административни дейности. Може този просто акъла му да е бил на друго място и въобще да не е мислил за скенера в него момент, а по-вероятно е да няма някаква програма/приложение и да не може просто да отвори файловете.
И пояснявам - нямам нито един близък, който да работи в здравеопазването, всички сме инженери, т.е. нямам никакъв интерес да защитавам лекарите, но това е моето впечатление, като това се отнася за всички професии, не само за лекарите. На мнение съм, че не може всеки от всичко да разбира, иначе нямаше да има необходимост от толкова специалности в университетите.

Кате, защо се притесняваш? Аз също съм притеснена, не обичам да правя избор между еднакви на пръв поглед показатели, а в момента до понеделник трябва да взема решение. Слагам чертата отляво и отдясно, знам кое е правилно, но не съм на 100 % убедена, а да речем на 99 и този 1 % ми отнема цялото внимание и енергия Crazy

Готин прохладен петък желая  Hug Сутринта хората бяха извадили якетата, мъжът ми със суитчер, озърта се и казва - яя, има и като теб по къс ръкав  hahaha

# 267
Коте, за административната работа си абсолютно права и аз съм съгласна с теб.  Peace

Аз говоря за невъзможността за разчитане на образно изследване, на база на което трябва да се постави диагноза. Когато се отвори диска всички снимки са на файлове (като нормалните снимки), не е рекетна технология. Но дори и да е много сложно може да поиска снимките да са изкарани на филм (както рентгеновите) и да си ги гледа чисто физически. Не мога да се съглася, че е нормално, честно.  Все едно ортопед да не може да чете рентгенова снимка и да се оповава на диагнозата, която са сложили  рентгена.
На свекърва ми така и бяха написали от скенера, че има калцирания в мозъка. Слава богу попаднахме на читави лекари, които казаха, че няма такова нещо..

# 268
  • Mediterraneo

.... Не може лекар, учил 100 години в чужбина да не може да си отвори диска със скенера, за да си погледне снимките и да постави диагноза. Аз го отварям, за бога! Направо човек трябва да се моли да не му се налага (не съм патила аз, моя близка).

Хахаха, говори ми! Преди 2-3 години не успяха да отворят с диска с ЯМР на ММ в НЕЛК! Обиколили 3 кабинета и никой не могъл да го отвори! И го пратиха да се прибира в провинцията без да му кажат нищо- Разбира се, после му орязаха процентите( болест, която няма как да регенерира и нещата да се възстановят)!

При нас от 2-3 дни е хладно, около 26-28 градуса денем, но нощем се спи чудесно. 2 месеца!!! не си бях мила колата, онзи ден я излъсках и през нощта заваля! А тук като вали, вали кал  Mr. Green

# 269
  • sofia
Дам, щом стана студено през нощта - отива си лятото...

Бога ми, като ученичка почти обичах училището. Сега наближи ли 15.09 и ставам нервна, раздразнителна и отвратителна......направо мразя училището. Приемам го като изпитание...пфууу

Общи условия

Активация на акаунт